Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2297198 alkalommal)

Nem elérhető yoee

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #5100 Dátum: 2012. Október 14. - 13:07:01 »
Tegnap reggel kipróbáltam a Sanyi által megélezett és visszakapott késeim közül a Weltmeistert.
-Zuhany, majd figaró krém arcra dörzsölve, mint pre
-tálban figaróból hab, victoria bechhoffen borzzal és felvittem a habot

Először wtg kört mentem. Ez igen, ez éles, mint a... mint a borotva! Thx Sanyi! :) Szuperül működött érezhetően jobban vágott, mint emielőtt elküldtem. Szóval wtg, mindkét kezemet használtam (nem csak a bőr feszítésre)
Miután befejeztem a kört, megtapogattam... hmm majdnem olyan, minta a mühlével a wtg után. Nem tudom honnan jött az ötlet, de úgy éreztem, mennem kell egy xtg kört is. Itt azért akadtak már problémák, bár az arcomon egész jó lett, a nyakamon és a szájcsücskök alatti részen azért szenvedtem, bár hozzá kell tegyem, hogy most jóval könnyebben jött, mint élezés előtt. Sőt! A bal oldalamon is könnyebben jött, mint a jobbomon, nyilván bal kézzel ügyesebb vagyok (balkezes vagyok). Ebben a körben azért éreztem ügyetlenkedést, karistolást.
Szóval az xtg kör után úgy döntötem, hogy nekem kell a bbs, ezért a teljes borotválkozást a mühle r89+ lord SS @2-vel fejeztem be. AS-ként hideg víz majd Figaró arcvíz jött. Az xtg körben elkövetett hibák itt megbosszulták magukat, bőrpírként és erős csípésként.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #5101 Dátum: 2012. Október 14. - 15:26:49 »
10 perccel ezelőtt:

- Sir Irisch Moos szappan, AS
- Böker 4/8
- TGN - Super Badger FAN 24mm wenge nyéllel

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #5102 Dátum: 2012. Október 14. - 15:28:13 »
Laci, tesztelted már az új borotvád (Bob féle)?

-Merkur 23C, benne Perma Sharp Super penge /friss/

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #5103 Dátum: 2012. Október 14. - 16:13:58 »
Teszteltem LORD SC -mal.Tökéletes átmenet az R41 és a 89-es fejek között erősségre szerintem.Megbarátkoztam vele egy életre.Nem bántam meg.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #5104 Dátum: 2012. Október 14. - 16:21:08 »
Jól érezted, szerintem is a 2 között van, Personna pengével nagyon tuti  ;)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #5105 Dátum: 2012. Október 14. - 18:46:32 »
Mai, kisérleti borotválkozásom:

Nem a borotválkozást kiséreltem meg, hanem a, már legalább fél éve a szekrényemben lévő Filharmonica Shavettet kiséreltem meg. Azaz megkíséreltem megborotválkozni vele.

Nos, kedves Éltársak eme borotválkozás a kisérleti stádiumban megrekedt. Röviden minősítve a fent említett eszközt: Borotválkozásra torténő használata kétséges.

Részletezve:

Lord silver de penge felét tettem az eszközbe. Nem pontosan illeszkedett a pofák közé. A penge éle nem volt párhuzmos (akárhogy próbáltam is illeszteni) az azt közrefogó pofákkal. Továbbá a penge sem volt passzentosan befogva. Így aztán borotválkozásnál a pengének megengedhetetlen mozgása volt, amit észlelve abortáltam a kisérletet.

(Áttértem egy jól bevált 5/8-os Dovo Bismarckra.)

Ítéletem:
A shavette konstrukció nem a legszerencsésebb. Nem váltja ki minőségileg a hagyományos késes beretvákat. Vagy a DE megoldásokat. El lehet vele fingilingizni, de nem érdemes.  Igényes (és biztonságos, haváriamentes) borotválkozáshoz minőségi eszközt tessenek használni!

Üdvözlettel:
Toportyán

"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #5106 Dátum: 2012. Október 14. - 19:24:32 »
...akkor abba a szálba bele sem kezdek.  ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #5107 Dátum: 2012. Október 14. - 20:39:05 »
Topi!

Pedig ez Featherrel kimondottan kenyelmes, kellemes, kesszeru elmenyt ad. Mostanaban csak ezt hasznalom.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #5108 Dátum: 2012. Október 14. - 20:56:28 »
Fehege,

Továbbra is fenntartom verdiktem.

(Merthogy ugyi ez az én beretválkozásom volt, nem a tiéd. (ez amúgy a topic nevében "mai borotválkozásom" körmönfont módon bele van hardkódolva. Itt a saját bortválkozásunkról adunk hír, ami, valljuk be, egyéni. Ha úgy tetszik szubjektív)

Ha jól akarsz borotválkozni, használj (vagy tanulj meg használni) hagyományos beretvát, illetve DE-t! Ne pótmegoldásokat. Mint a shavette.  Ez utóbbi a fordászoknak nagyon jó, praktikus eszköz. Hajvágáshoz, pajeszt szegni, meg tarkóról , vagy nyagról levágni a rövid hajat.

Nem kell egyetértened. Azonban illene elfogadnod.  ;)

Üdvözlettel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #5109 Dátum: 2012. Október 14. - 21:00:53 »
Topi!

Pedig ez Featherrel kimondottan kenyelmes, kellemes, kesszeru elmenyt ad. Mostanaban csak ezt hasznalom.

Kedves Zoltán,

Szívesen kipróbálnám. Elképzelhető, hogy a Filharmonicával van gond.
Eddig idegenkedtem a shavettől, mert valahogy nem találtam annyira precíz megoldásnak, mint a hagyományos eszközöket.

Üdvözlettel:
Toportyán

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #5110 Dátum: 2012. Október 14. - 21:11:42 »
Topi, tök megértelek én is pont így jártam valamikor egy hozzám keveredett shavettevel.
...de azért egy profi feather megoldásról el tudom képzelni, hogy jobban megközelíti a borotvakés érzést, mint az eccerű Filermonicás:

Egyébként ezt az utóbbit Gyufa barátunk Írországban eléggé szerette.  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #5111 Dátum: 2012. Október 14. - 21:29:34 »
Kedves Fonti,

Nem véletlen. Az általad kipróbált már egy igazi beretvára hajaz! A képen látszik, hogy nem ugyanaz a minóség, mint a Filharmonica shavette.. Megjegyzem, beretvában azért igyen drága és jó minőséget gyártanak.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #5112 Dátum: 2012. Október 14. - 21:49:41 »
Ha már így előkerült a téma:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Z6-WQ7whaXs" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=Z6-WQ7whaXs</a>

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #5113 Dátum: 2012. Október 14. - 22:10:26 »
Kedves Fonti,

Nem véletlen. Az általad kipróbált már egy igazi beretvára hajaz!...

Mint mondottam volt: "el tudom képzelni".... Sajnos én nem a képen lévővel, hanem a Filarmonicanál sokkal rosszabb shavettevel borotválkoztam kétszer, először és utoljára.  ;D Így ez aztán visszarettentett attól, hogy egy ilyen csodába belevágjak.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #5114 Dátum: 2012. Október 15. - 08:20:01 »
Kedves Fonti,

Nem véletlen. Az általad kipróbált már egy igazi beretvára hajaz!...

belevágjak.

Hát ez az! :fetreng:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici