...
Nem kell egyetértened. Azonban illene elfogadnod.
...
Persze! Elnézést! A Te borotválkozásod a Te életed.
Naponta írhatnám ide, hogy az én borotválkozásom, az én életem mennyire gördülékeny és tökéletes Feather Artist Club shavette késsel. De minek.
Hiszen az csak "pótmegoldás".
Kedves Fehege,
Én sem írom ebbe a topicba naponta, hogy milyen nagyszerűen beretválkozam meg az ilyen és ilyen késemmel, satöbbi satöbbi pamacsommal, bal bla bla szappanommal.
Ellenben, a shavette egy érdekes téma. Mi sem bizonyítja jobban, hogy téged arra sarkallt, hogy kivont karddal
(öhöm, akarom írni- shavettel, a shavette
(és egyszersmint saját beretválkozási preferenciád) védelmében felszólalj.
Más hozzászólókat is megihletett. Figyelemreméltó vélemények, hozzászólások születtek. Bgakos a témában megosztott kisfilmje felettébb érdekfeszítő és hiánypótló volt számomra.
(Annak ellenére, hogy csak pergőképvilágát értettem, nyelvezetét már kevésbé)A shavettel azért tekintem pót megoldásnak, mert ugye a DE annakidején azért született, mint találmány, újítás, hogy biztonságosabb, egyszerűbb megoldást nyújtson az addig szinte egyeduralmon lévő borotvakés mellett.
(Biztonságosabb, mert a DE-vel nem tudod normál esetben átvágni nyaki artériáidat; egyeszerűbb, mert ha eléletlenedett, nemes egyszerűséggel kihajítod a pengét és teszel bele újat. Fenésre, fenetésre nincs szükség fenésre.) Namost ezekhez képest a shavette, nem annyira percíz, kivéve talán a felső kategóriás modelleket, mint a kés, továbbá általa a DE penge elveszti a biztonságosságát. Tehát érzésre olyan, mintha késsel tolnád, de közbe nem.
Egyetlen előnye van a shavettnek: Nem kell fenni.
Talán még egy előny van: a fodrász szakmában, itt európában higiénikusabb (lehet). És egyszerűbb karbantartani, mint a beretvakést.
Hamlett után szabadon:
"Shavette vagy nem shavette: ez itt a kérdés.
Akkor nemesb-e a lélek, ha használja
Shavettje minden nyűgét s nyilait;
Vagy ha kiszáll tenger arcszőre ellen,
S beretvát ragadva véget vet neki?
Megnyesni – csupasztani – semmi több;
S egy kés által levágni mind"...
A válasz: Attól nem vagy kevesebb, hogy shavettet használsz, én sem vagyok több, hogy nem!
Ahogy a digók mondják:
Varietas delectat!