Kedves Zozo!
Nekem egy újragrindelt késéhez volt szerencsém (egyenes élszalaú nem mosolygós). Külalakkal semmi probléma. Műszakilag egy kalap szart nem ért. A síkolt kőre felfektetve a gerince különbözően billeget. Így az élszalag teljes hosszában szinte lehetetlen megfelelő élt produkálni. Ebből kifolyólag most már tudom hogy kb egy séf kés élességét érte el. Aki egy első késnek vesz meg egy ilyet nagyon pórul jár.
Kelemen úr több fórumozóhoz beiratkozhatna tanoncnak. Azonban ha a tudása és képessége megvan még rosszabb a helyzet.
Zozo nem veled van problémám mert korrekt voltál.
Azthiszem ebben az esetben tudom, hogy mi volt probléma annak ellenére, hogy nem tudom, konkrétan melyik késről van szó.
A szokásos komunikáció hiány.
Vagy ő nem mondta el nekem, hogyan "tete rendbe" a kést, vagy mivel akkor én még nem tudtam ennek mi a következménye ezért én nem adtam tovább az infót a vevőnek.
Amióta nekem is van kövem és én is élezgetek otthon( egy-másfél éve), azóta tudom mit jelent, ha az élszallag nem fut párhuzamosan a gerincel.
Volt több olyan eset is, amikor olyan késeket élezett meg aminek ez nagyon nem futott, olyan is volt amit ha lefektettél a kőre, nem hogy nem volt a gerincel párhuzamos, hanem jól el volt hajolva az él.
Ezeket ő általában rögtön jelezte velem és vázolta a lehetőségeket:
1. Leszedi annyira az anyagot, hogy fogpiszkáló marad
2. Megélezi így, használható, bőrőzhetem otthon, de fenni hozzá vigyem vissza.
Mivel éveken át használtam ő általa megélezett késeket, természetesen a második változatot választottam, na meg azért mert fogalmam sem volt hogy ez utólagos élezésnél milyen következményekkel jár.
Tehát MEA CULPA még ha nem is volt szándékos
Ha ilyen kés kerűlt birtokotokba tőllem, kérlek keressetek meg és próbálok egy megoldást találni., valamiféle kártéritést, stb.