Szerző Téma: MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)  (Megtekintve 2318043 alkalommal)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
Re:MAI BOROTVÁLKOZÁSOM (kinek-mivel-milyen volt...)
« Válasz #8550 Dátum: 2013. Október 11. - 14:32:15 »
No az iménti borotválkozás:

Khmmmm...izé típusú borotvahab, végül Fabulon Cool Breeze AS. Közötte egyik orcámon Merkur 34C új Derby Extra pengével, másik orcámon Rimei (4 dolláros!) DE borotva új Treet Platinum pengével (ez utóbbi pengét Qka mellékelte ajándékként a 34C-hez).
Utóbbi kombótól tartottam kissé...elvégre occó kínai (viszont egész igényes kidolgozású és külsejű) készülék a pakiszttáni Treet-tel...háááát.
Nos az eredmény számomra is meglepő: toronymagasan a kínai-pakisztáni együttműködés hozta számomra a kellemesebb élményt. A német-török sereg alulmaradt. Jónéhányadik borotválkozás után (és főként mindegyik készülékben a Derby pengét alkalmazva) kezd gyanússá válni, hogy a Derby a ludas inkább. Hogy a Merkurral nem jó kombó számomra, az világos. Már az is fura volt, hogy a DE89L-ben a negyedik használat már - mondhatni - nem volt jó. Jelen esetben kevésbé gondolnék a 34C-re, de majd legközelebb beleteszek abba is egy Treet-et. A Rimei egyébként - ha valaki nem ismerné - Gillette Tech típusú fejjel rendelkezik, egész pofás, súlyos rm. acél krómozott réz nyéllel szerelt készülék és tartódobozban érkezik.  Postával együtt - ismétlem - 4 azaz négy dollár. Rendeltem mégegyet és annak a nyelét felrakom a Lord L6-ra és innentől kezdve - úgy tűnik - szert tettem számomra két kiváló borotvára fillérekért :) Ár-érték arányban nem hinném, hogy bármi túl tudná szárnyalni őket.

Jelen megérzésem szerint a Derby Extra penge pedig nem lesz a pengekészletem darabja.

A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #8551 Dátum: 2013. Október 11. - 15:19:23 »

Jelen megérzésem szerint a Derby Extra penge pedig nem lesz a pengekészletem darabja.

Kipróbálnám a HD-t mondjuk egy zöld Astra pengével, de akár Wilkinsonnal is.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #8552 Dátum: 2013. Október 11. - 18:17:47 »
Ma este ugyanazokat használtam, mint tegnap.
A lényeg azon van, hogy 24 órán belül még soha nem borotválkoztam kétszer. Korábban a kétnaponta borotválkozás is álomnak tűnt.
Ma nagyon óvatosan mentem neki a borostának, nem is sikerült tökéletesre, de nem jöttek elő a kiütések. Heppi vagyok.
8/10
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #8553 Dátum: 2013. Október 11. - 18:27:15 »

Kipróbálnám a HD-t mondjuk egy zöld Astra pengével, de akár Wilkinsonnal is.

A HD-t ki fogom próbálni minden meglévő és érkező pengével (12 féle). Mert amúgy nagyon tetszik nekem. De 12 penge és - jelenleg már - 7 borotva kombinációinak kipróbálása 4 naponta történő borotválkozással kissé hosszadalmas lesz :)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8554 Dátum: 2013. Október 12. - 09:28:38 »
Ma gondoltam berakok egy Derbyt a Lord L6-ba.  Ezzel a pengével sohasem volt jó tapasztalatom, de ki tudja, hátha azóta fejlődtem.  Hát nem, most is vacak volt.  Oldalt, ahol ritka a szőr, semmi panasz nem lehet rá, de az államon egyszerűen megakad, és elkezd tépni, WTG is.  Nem bírja elvágni, vagy mittudomén.  Átraktam a jóval alaposabb Fatip Grande-be, ott nagy nehezen megküzdött vele, de kellemes az se volt: haladni halad, de érezhetően tépi és húzza a szőrszálakat.  Számomra magasan a legéletlenebb penge még mindig a Derby, ki is hajítottam 1 alkalom után.  HJM Black Fibre pamacs, TOBS Jermyn Street, legalább ez a része jó volt :)  Az idő is vacak, hajlok még 1 kávéra, pedig már egyet ittam :futyul:

Ja, amúgy lett egy apró vágás az orromnál, ki is próbáltam a TOBS styptic rúdját.  Olyan az állaga, mint egy keményebb zsírkréta, nem pedig mint a timsórudaké.  De nem hatékonyabb, mint a Proraso gél, és picit csíp is.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #8555 Dátum: 2013. Október 12. - 09:50:02 »
[...] Számomra magasan a legéletlenebb penge még mindig a Derby, ki is hajítottam 1 alkalom után.  [...]
:handshake:
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #8556 Dátum: 2013. Október 12. - 09:56:28 »
Nem tudom én mindig kellemes borotválkozást tapasztalok a derbyvel, annak ellenére, hogy itt csak negatív hozzászólásokat látok ezzel kapcsolatban. Az álamnál nekem is erős a szőrzet, de a MühleR89 ben nekem működik, igaz 10x nem tudok megborotválkozni vele, de egy 5-6 alkalommal simán.
Ma gondoltam berakok egy Derbyt a Lord L6-ba.  Ezzel a pengével sohasem volt jó tapasztalatom, de ki tudja, hátha azóta fejlődtem.  Hát nem, most is vacak volt.  Oldalt, ahol ritka a szőr, semmi panasz nem lehet rá, de az államon egyszerűen megakad, és elkezd tépni, WTG is.  Nem bírja elvágni, vagy mittudomén.  Átraktam a jóval alaposabb Fatip Grande-be, ott nagy nehezen megküzdött vele, de kellemes az se volt: haladni halad, de érezhetően tépi és húzza a szőrszálakat.  Számomra magasan a legéletlenebb penge még mindig a Derby, ki is hajítottam 1 alkalom után.  HJM Black Fibre pamacs, TOBS Jermyn Street, legalább ez a része jó volt :)  Az idő is vacak, hajlok még 1 kávéra, pedig már egyet ittam :futyul:

Ja, amúgy lett egy apró vágás az orromnál, ki is próbáltam a TOBS styptic rúdját.  Olyan az állaga, mint egy keményebb zsírkréta, nem pedig mint a timsórudaké.  De nem hatékonyabb, mint a Proraso gél, és picit csíp is.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #8557 Dátum: 2013. Október 12. - 10:53:20 »
Nekem nem volt negatív tapasztalatom a Derbyvel, de kétségtelen, hogy sokaknak nem vált be. Szerintem a minőség-ellenőrzés alacsony.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #8558 Dátum: 2013. Október 12. - 10:56:44 »
Érdekes, hogy a Derby penge a DE89L-ben 3-4 alkalommal még elviselhető (sőt az első kettő jó) volt, pl. a 34C-ben, L5-ben már az első sem volt jó. Pedig ugyanabból a csomagból vettem ki őket.  Lehetséges lenne, hogy ennyire ingadozó lehet a minősége?
Vagy a borotva-penge kombinációk ennyire szórtan teljesíthetnek?

A pengével ellentétben viszont a szintén török Derby borotvakrém egész kafa. Szerintem.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8559 Dátum: 2013. Október 12. - 10:58:13 »
Mielőtt vki félreértene: nem akartam a Derbyt lehúzni, csak leírtam mi volt vele az élményem a mai borotválkozásnál, hiszen erről szól ez a topic.  Készséggel elfogadom, hogy másnak bevált, vagy éppen kedvenc; nem akartam vitát provokálni róla, mert az szerintem nem ebbe a topicba való.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #8560 Dátum: 2013. Október 12. - 11:07:32 »
Mielőtt vki félreértene: nem akartam a Derbyt lehúzni, csak leírtam mi volt vele az élményem a mai borotválkozásnál, hiszen erről szól ez a topic.  Készséggel elfogadom, hogy másnak bevált, vagy éppen kedvenc; nem akartam vitát provokálni róla, mert az szerintem nem ebbe a topicba való.

Nincs ebben vita. Valakinek bejön, valakinek nem. A tapasztalatát és véleményét pedig - aki akarja - a mai borotválkozása kapcsán leírja. Legfeljebb a Derby penge kivesézése nem ide való, hanem inkább a saját topikjába. Ezért talán ezt a néhány gondolatot és hozzászólást érdemes lenne átköltöztetni oda. 

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #8561 Dátum: 2013. Október 12. - 11:15:06 »
Mai
- Pre enyhén alkoholos glicerines mentolos oldat
- Tobs Jermyn St szappan tálkában habosítva
- Hjm sörte
- Mühle R89/Gillette 7o'clock sárga #3
- alkolos glicerines lötyi

SzM,SzO,SzSZ+javítgatás a teljes babapopsiért.

A preként használt lötyi csak kísérletezésként próbáltam.Kíváncsi voltam milyen az arcon borotválkozás előtt a mentol.Nagyon jó volt!
2 kör erejéig érezni lehetett,enyhén hűsítő tulajdonságát.Hogy a szőrt mennyire emelte nem tudom nem is érdekelt.
Csak a mentol miatt próbáltam.Úgy érzem hamarosan körül nézek a piacon mentolos pre után. ;)

A sárga 7 o' nagyon jól teljesített.Úgy érzem nagyon éles.Első alkalommal talán túlságosan is,de a többi utána  :borz2:

Összességében jó borotválkozás volt.

Nem elérhető Albert Emerich

• Törzstag
« Válasz #8562 Dátum: 2013. Október 12. - 11:43:16 »
Aetate fruere, mobili cursu fugit

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #8563 Dátum: 2013. Október 12. - 12:34:10 »
Asszem a La Toja stick a következő dolog, amit muszáj beszereznem. :)

A kés tetszik.  A Myrsol milyen kb. illatra?

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #8564 Dátum: 2013. Október 12. - 12:46:02 »
Asszem a La Toja stick a következő dolog, amit muszáj beszereznem. :)
Én is így voltam vele, ezért múltkor a Gifts & Care rendeléshez hozzácsaptam egyet, de utólag azt mondanám hogy inkább érdekesség kategória: praktikusan jól használható habot ad, nem túl erős, de kellemesen friss illata van, de kb ugyanazt tudja mint mindegyik normálisabb stick (Palmolive, Speick, stb).  Ha a review-kat olvasod, akkor 50%-ban mindegyik a háttértörténetről beszél (sziget, só, szamár), szerintem nem véletlenül.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici