Szerző Téma: Balatoni Szappan  (Megtekintve 115785 alkalommal)

Nem elérhető hodam

• Új tag
  • *
Re:Balatoni Szappan
« Válasz #180 Dátum: 2015. Március 19. - 20:46:56 »
Mindenképpen erősödött. Most elteszem még egy hétre hátha még jegesebbé válik.  :fetreng:

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #181 Dátum: 2015. Március 19. - 20:49:23 »
Csak el ne feledkezz róla, mert egy hónap múlva olyan lesz mint a folyékony nitrogén.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #182 Dátum: 2015. Március 19. - 22:23:51 »
Csak el ne feledkezz róla, mert egy hónap múlva olyan lesz mint a folyékony nitrogén.

:fejtor: :fetreng: :fejfal:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #183 Dátum: 2015. Március 21. - 17:58:23 »
Propolisz "3"
Csak privátban írtam, ide elfelejtettem.  :jajne:

"Tegnap sor került a Propoliszos "3" borotvaszappanra.

Először is azzal kezdeném, hogy utána kellett olvasnom, hogy egyáltalán mire jó a propolisz, ugyanis ez az anyag eddig teljesen közömbös volt számomra. Merthogy én a mézet megeszem, mert szeretem, de ennyi. A mézes cuccokat eddig kerültem, ha szappan, vagy tusfürdő, sampon, nem foglalkoztatott a dolog.

Érdemes volt, tehát utána olvasnom, mert sok fontos és hasznos infót tudtam most meg, ezért köszönet érte!  :hat:
Hasznos anyag, most már tudom.

Szóval ezzel borotválkoztam tegnap. Meleg vizet öntöttem a szappanra, majd gyorsan arról le. Nedves pamaccsal szedtem fel a megpuhult szappant, de az előzőekhez képest egy kicsit többet kellett körözni. Annyi baj legyen.
Több vizet is csepegtettem a pamacsra közben, szépen és egyenletesen vette azt fel a szappan.

Nedves arcon habosítottam, amely talán egy kicsit lassabban ment, mint a korábbi tesztelt szappanoknál. Azonban a hab szép krémes és jó állagú lett.

Sajnos új pengével kellett borotválkoznom, mert a múltkor teljesen kimerült. Így aztán a puhításra nem tudok olyan határozottan nyilatkozni, de az biztos, hogy nem volt vele gond, a borotva szépen siklott.
Többször átmentem a lehúzott részen, itt is megmaradt a siklás!  :thumbup:

A kör végére azt vettem észre, hogy a hab kezdett száradni. De csak kezdett, nem száradt meg. Eléggé nedves volt a bőrön, ott is szépen siklott a borotva.

A pamacsban bőven volt szappan második habosításra. Semmi irritáció, semmi húzós érzés.
Ugyan ez harmadik körre, igaz itt nem borotválkoztam, csak igazítottam, más nem kellett.
A hab finoman ápol, jó érzés!  :thumbup:

Pamacsról, borotváról, arcról hideg vízzel is könnyen leöblíthető.

Egy picit lassabban képez habot és talán egy leheletnyivel hamarabb szárad, de ez sem biztos. Sajnos csak egy próba volt, több kellene neki.
Szerintem még egy-két csepp víz elég lett volna a pamacsra a szappan felvételekor, vagy pamacsolás legelején és nem is jelentkezik a száradás. Visszatérek a kérdésre, ha a maradék kettő tesztalanyt is kipróbálom.
(Mondjuk az sem baj, ha a szappan ilyen és egy picit jobban meg kell dolgozni a habért.)
Egyébként a száradást csak a leghosszabb, legtovább tartó kör végén vettem észre, második körnél - ami rövidebb - már nem. És itt a lényeg.

Ettől eltekintve példaértékű, krémes hab keletkezett, ami szintén kitűnően tette a dolgát. Eredmény babapopsi simaság és puhaság.  :hat:

Köszönöm!   :bor:
Black"
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #184 Dátum: 2015. Március 21. - 18:01:41 »
Bátorkodom a mai Citrus"3" tesztet is leírni.

"Az illata, hmmm... gyümicukor, szárazon és felhabosítva is.  :) Nem rossz, de csiszolgatni kell, kevesebb édes illatjeggyel és több fanyarkással a végén és kész is. (Tudom, ne csak írjam, csináljam is  :D )

Alapban többet vettem fel pamaccsal és közben is csepegtettem rá vizet, hogy elkerüljem a száradást. Rossz, hogy így kezdtem, de el lett ültetve a kis bogár a fülemben, hogy a "3"-as szappangeneráció ilyen lehet.

Nedves arcon habosítottam, ahogy a többinél, szépen lett is hab. Nem száradt meg az első kör végére. Viszont észrevettem, hogy a lehúzott területen nem siklik annyira jól, mint a többi szappanod. Lehet? (nem mintha baj lenne, merthát mire is való a többkörös borotválkozás ugye?)

Második körben is szépen felhabzott a pamacsban lévő szappan, finom, krémes hab, szuper! Simogató, selymes... :thumbup:

Harmadikra is, de itt már csak igazítottam.

Mit is mondhatnék?
Ez is egy picit dolgozósabb szappan, de ettől függetlenül nagyon jól működik, krémes hab, finom ápolás, jó szőrpuhítás. Ja! Talán nem olyan vastag az a krémes hab, de ennyi.

Pamacsról borotváról könnyen öblíthető, arcról is. Itt sem éreztem szükségét arcszesznek, vagy balzsamnak, mintha nem is borotválkoztam volna. Mondom én, hogy jó!  ;)

Ez is nagyon jó úton jár!

Üdv
Black  :hat: "
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
Balatoni Szappan
« Válasz #185 Dátum: 2015. Március 22. - 06:36:20 »
Balatoni jég "4"

Kipróbáltam :) Ez egy kiválló szappan! Megfelelő mennyiségű és állagú hab ami nem esett össze a borotválkozás végéig. A vizet nagyon szereti, így azt gazdagon adtam neki :) Nagyon jól síkosit és puhítja a szört. A menthol nekem így tökéletes, nem kell több. Szerintem ez kész! Gratula!!!
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #186 Dátum: 2015. Március 22. - 18:06:54 »
Ma megvolt az ichtiolos is. Vegyesek az érzéseim. Nagyon jó volt vele borotválkozni. Mindent úgy csinált ahogyan kell. Gyorsan lehetett habosítani és kellemes "vastag" habot produkált ami kitartott végig. Remek siklás a pengének és jó érzés az arcon, bár egy hangyányit lehetne jegesebb de ez csak érzet így elsőre. Viszont ami fura az a szaga. Mintha egy autószerelő műhelyben álltam volna. Komoly olaj/ kátrány szag. Kicsit nehezen léptem túl rajta de sikerült. Estig vártam a véleményemmel és végül úgy döntöttem hogy marad. Annyira jól ápolta az orvosi kátrány a bőrömet hogy ilyet még nem tapasztaltam. Nagyon kellemes volt a bőrömnek a szag pedig nem maradt meg. Szerintem használni fogom! Nekem egy kicsit mehet több menthol de ettől eltekintve szerintem ez is a kész kategória :)
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #187 Dátum: 2015. Március 25. - 06:45:02 »
Tegnap megtörtént a propoliszos 4dik féle pamacs tesztje, a citrusossal ellentétben minden pamaccsal jó, használható habot képez, sikosítása nálam hagy sok kívánni valót. Hiszen a a régi s az új katrányost alapul véve, ez a kéz a két szappan nyomába se kerül. Bár a propoliszos az ajánlható kategóriába így is behelyezhető.

Elővettem az utolsó mintat, a fűszerest. Itt meg állás rá kényszerültem, Habja nálam, semelyik pamaccsal sem maradt tartós. Illata kellemes, s míg hab van, addig síkosít, hidratál. Utánna rohamosan szárad.  :fejtor: :fejfal:

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #188 Dátum: 2015. Március 25. - 10:48:06 »
Tegnap megtörtént a propoliszos 4dik féle pamacs tesztje, a citrusossal ellentétben minden pamaccsal jó, használható habot képez, sikosítása nálam hagy sok kívánni valót. Hiszen a a régi s az új katrányost alapul véve, ez a kéz a két szappan nyomába se kerül. Bár a propoliszos az ajánlható kategóriába így is behelyezhető.

Elővettem az utolsó mintat, a fűszerest. Itt meg állás rá kényszerültem, Habja nálam, semelyik pamaccsal sem maradt tartós. Illata kellemes, s míg hab van, addig síkosít, hidratál. Utánna rohamosan szárad.  :fejtor: :fejfal:
Mindkettőnél a sok víz, sok szappan verzió működik. Akkor sem lesz olyan, mint a jobbik recept, de azért eléggé jól használható. Én a propoliszossal jártam úgy, mint te, ez a hármas recept érzékenyebb a vízre. (A szappan alap mindkettőnél ugyanaz).
Gillette Tech 1951

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #189 Dátum: 2015. Március 25. - 10:56:53 »
hááát, s megint háááát!

van idehaza jobb, még a Balatoniból is, ezért a fűszerest érdemei elismerése mellett, ma ünnepélyesen nyugdíjazom.

Ha esetleg kéri valaki a mintát, jelentkezzen, s viheti!

Nem elérhető Mrs.Selgir

• Tag
« Válasz #190 Dátum: 2015. Március 25. - 12:43:30 »
 :thanks: :thanks: :thanks:
Minden visszajelzést köszönök itt is!

A "3" receptúra nem marad meg!!!
 Ezeknek további tesztelése nem szükséges. (Propoliszos, citrusos, fűszeres.)

A hatóanyagok (ebben a sarzsban a propolisz) megmaradnak. Az illatok egyelőre megmaradnak, talán a citrusosért nem lesz nagy kár, ha mégsem.

A továbbiakban a Balatoni Jég és az Ichtiolos működéséről szeretnék még kapni visszajelzést! "4" receptúra

Elkészült a Bay Rum illat és egy kókuszos illat egy "5" receptúrával. Nemsokára küldöm.  :)

Ami biztosan lesz: a Balatoni Jég két fokozatban ichtiollal, egy bizonyos virágillat  (ami egyelőre meglepetés), egy kókuszos illat, a propolisz  és talán a Bay Rum, ha megfelelőek lesznek a visszajelzések erre az illatra.

További kérdés a borotvakrém és rúdszappan...

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #191 Dátum: 2015. Március 25. - 13:30:02 »
Virágos!  :boldog:  :hurra:

Többi is jól hangzik!  :thumbup:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Mrs.Selgir

• Tag
« Válasz #192 Dátum: 2015. Március 25. - 14:35:19 »
Közben többen kérdezték privátban.
Tehát az ichtiolos hűsítő is lesz!
 :thumbup:

Nem elérhető magyar

• Törzstag
« Válasz #193 Dátum: 2015. Március 30. - 12:17:29 »
Ígéretemhez híven az általam tesztelt szappanokról egy pár gondolatot írnék:

Körülmények:

Minden reggel késsel borotválkozom, mindig 3 körrel, és mindig zuhanyzás után. Amíg ez tart addig ázik a pamacs meleg vízben, plusz a szappan úszik a víz tetején, ha műanyag tartóban van, és a tetejére mindig csepegtetek vizet, hogy a felső réteget lazítsa. Nagyon ritkán használok pre dolgokat, mert a fentiek értelmében értelmetlennek tartom, + úgy kezdek, hogy a pamacsot nem csapom ki teljesen, hanem az első körben leszedett szappant úgy hígan felkenem az arcomra, és amíg meghúzom, a kést a bőrön addig annak hatnia kell, főleg zuhany után. Minden esetben csészébe szedem a szappant és abban keverem a habot. Kizárt, hogy ennél jobban arcon fel lehessen habosítani a szappant ilyen rövid idő alatt. 3 kör szőrmentén, szembe, oldalról. Utána timsó, annak lemosása, ASB, végül indulás előtt szesz.(arcra)
Így elértem azt, hogy nincs szőrbenövés a nyakamon – a baloldalt 3-s forgó – az ing nem dörzsöli ki a nyakam, még a mindennapi nyakkendőviseléssel sem.

3 szappant kértem tesztelésre:
-   Balatoni jeges
-   Citrus
-   Propoliszos
Referenciák:
„gyári”
-   MWF/Kent
-   Fitjar
-   Klar’s
„kisipari”
-   Cinke No.2 (még a legelső ami nem borotva krém, hanem szappan)
-   Stirling
-   Nanny”s
Pamacs:
-   Borzok (Silvertip és Bestbadger)
-   Sörte (Proraso/Omega,és egy egy utólag beragasztott köteg ami rövid szálú)
Kések:
-   Szinte minden élprofil és gyártmány

Tapasztalat:

Propoliszossal kezdtem, mert az ichtiolos után kíváncsi voltam mennyire büdös, bocs, naturális illatú.
Nem adott túl jó habot, de azt legalább megtartotta, nem folyt és nem tűnt el. Majdnem elég volt a három körre, de kellett mellé szedni pluszba. Síkosítani viszont remekül tudott és nem szárította bőröm még utána sem. Nem ugrott azonnal be mire hasonlít a habja, végül rájöttem, hogy a dr.Harris Marlborough-ra.  Annak van ilyen buborékos viszonylag ritka habja, viszont remekül lehet vele tusolni.
Ezután jött a Balatoni. Sokkal jobb habot adott, ami tömörebb és sűrűbb volt. Kellemesen hűsít, nem kell bele több mentol. Ez így egy fajta szappannak, jó és egy másikat kell mentolosabbra csinálni. Szerintem. Viszont koránt sem síkosít és hidratál, mint a propoliszos.
Végül a Citrus. Habja, működése ugyan az mint a Balatoni, az illata egy kicsit a lime-ra emlékeztet, nekem kellemes.
Végül csak visszatértem a propoliszoshoz, hátha változott, és igen! Lehet, hogy túl friss volt és nem ért még össze, vagy a víz tett jót neki, de olyan habot produkált, mint a gyár referenciák. Nagyon tömör krémszerű hab, kiváló siklás és hidratálás. Csak az a fránya „illat” nem jön be Nekem.
Ekkor hirtelen felindulásból a három szappant összegyúrtam. Nem lett szép a színe a propolisz miatt, de kellemes illatú, mentolos – citrusos,  (picit lime-os felhanggal) elnyomja a prop—t. A habja majdnem olyan jó mint a 100% propoliszé, jobb a kenése és hidratál is.Az arány egyébként: két rész jeges,és 1:1 rész citrus+ propolisz. Ekkorák voltak a szappanok.

Összegzés,vélemény:

Jó ötlet volt a faggyúst alapszappannak hagyni. biztos vagyok benne, hogy a következő adag jobb lesz mint működésben, mint illatban.Én szappanban hanyagolnám a 100%-os különleges dolgokat (propolisz, ichtiol), de mint kiegészítő adalék jó lehet.
Azért mert egy hatóanyag valamire jó nem kell borotvaszappanba rakni. Nem odavaló. A borotvaszappanokban csak a minimális, a jó működéshez szükséges alapanyagokat kellenek.
A naturális készítők ellenben úgy gondolják, hogy bele kell dobálni, mindent, mint a Lúdas Matyiban Piri néne, ráírni, hogy parabén mentes és kész. Hát nem. Úgy fognak járni, mint a Manna szappanosok, akik most árusítják ki a „borotva”szappanukat, ami egy fürdőszappan kategória és másra nem is jó. De a leírás szerint minden benne van, amit csak találtak. Nem is működik.
Egyébként is olyan rövid ideig van arcon a hab, hogy a hatását nem tudja kifejteni, viszont nem fog jól működni és el tud menni az ember kedve a borotválkozástól. Azért vagyunk ezen a fórumon, mert másképp gondolkodunk a borotválkozásról, mert valami pluszt ? örömöt?ad . Ezt elrontani korán reggel egy rossz borotválkozással, mérgelődéssel, nem jól működő szappannal,egy  ilyen illattal, vétek.
Nem értem, hogy a készítők miért nem gyártanak balzsamokat, skin foodokat? Ott állnak halomban az illóolajak, alapanyagok. Nem kell főzni, csak összekavarni. Innentől kezdve kígyót, békát bele lehet keverni, meg lehet magyarázni mi miért jó vagy nem jó.

Végezetül elnézést kérek, hogy ilyen hosszú ideig elhúzódott a próba, de a korrekt, többszöri tesztelés ezt szükségessé tette.

További sok sikert kívánok.

UI.: ki fogom posztolni a Fórumon.

Nem elérhető Mrs.Selgir

• Tag
« Válasz #194 Dátum: 2015. Március 30. - 13:17:00 »
 :hat:
Nagyon köszönöm a véleményezést! Megfontolom, átgondolom.

Amikor variációkon töröm a fejem, akkor kozmetikusként a hatóanyagok inkább befolyásolnak, mint illat-variációk.
Az illatok tesztelését egyszerűbben meg lehet csinálni és tudom, hogy a jó illat is nagyon fontos szempont.
Egy ragacsos hatóanyag (propolisz és ichtiol) lényegesen befolyásolja a szappan működését, még akkor is ha kis mértékeben van adalékolva. Ha egy hangyányit teszek bele, akkor elmondhatom, hogy azzal készült de hatása nem lesz.
Bizonyos % alatt nem hatásos, bizonyos % felett elrontja a szappant.
Ezt igen nehéz belőni.
Ezért is vagyok nagyon hálás minden tesztelésért.  :bow:

A propoliszos szappan illata "kötött" - egy gyógyszertár hálózat saját szabadalma az illat-összetétel -, ezen nem változtathatok, ezt a szappant ők fogják kizárólag árulni. Ennél a terméknél a tesztelendő szempont csak a szappan működése, az illatába még nekem sincs beleszólásom. Jobb lenne azt olvasni, hogy mindenkinek tetszik...

Mr.Selgir húsvéttól késés borotválkozó lesz!!! -végre. :hurra: Ez nem jelenti azt, hogy további tesztelésre nincs szükségem!  :borotva:

Jövő héten új listát írok arról, ki mit választhat próbának!
:coffee:

Továbbra is várom a tapasztalatokat itt is v. PM.!
 :thanks:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici