Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507989 alkalommal)

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1200 Dátum: 2014. Február 28. - 14:46:23 »
Köszönöm uraim!  :hat:

Nem elérhető d81p

• Új tag
  • *
« Válasz #1201 Dátum: 2014. Február 28. - 18:50:53 »
1-3-8, pici iszap a kínain, utána tiszta vízzel, aztán mehet a bőrre. A 6k felesleges, a 3-8k teljesen normális, van Naniwa 3/8k kövem, nagyon jól működik köztes kő nélkül.

Szép Napot az Úraknak!

Én is köszönöm "jenessanyi" válaszát !
Hétfőn érkeztek meg a Naniwa SS kövek 1k-3k-8k, közben azon gondolkodtam kell-e köztes kő, de akkor így megnyugodtam egy picit. :boldog: Jövő hét elején  nekiesek síkolom őket, sajnos szabályzó köven sincs, csiszoló papír lesz a választás, és elkezdek kisérletezni a fenéssel. Menyire lehet "megúszni" a  finishelő követ ? Érdemes később beszerezni egyet ? Vagy a pasztás szíj vagy balsafákon is hasonló eredményt lehet elérni?
Ez az ami még motoszkál a fejemben. :)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1202 Dátum: 2014. Február 28. - 19:30:07 »
Pasztás balsával és egy 8k Naniwával bőven lehet olyan élt elérni amivel vígan elborotválkoznék akár életem végéig is. Jobb mindig van persze, de nagyon komfortos élt lehet alkotni már ennyivel is, nem kötelező a finiselő kő. Amíg 8k+pasztával nem tudsz jó élt elérni, addig amúgy is felesleges a finomabb kő, nem fog javítani a végeredményen. Naniwáék 8k-ja amúgy is egy nagyon picit komfortosabb élt tud (számomra) mint a többi gyártóé.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető fuba

• Új tag
  • *
« Válasz #1203 Dátum: 2014. Március 04. - 18:12:28 »
Sziasztok Fórumtársak!

Mivel naponta borotválkozok és mindig kipattogott a bőröm ezért kutakodtam valami megoldás után. Így akadtam a fórumra. Bele olvasva pár topicba, be is szereztem egy LORD DE borotvát, LORD pengével mely meg is oldotta a problémámat. Maximálisan megvagyok vele elégedve.
Ezen felbuzdulva gondltam kipróbálnám a késes borotválkozást, mivel a mult héten az ecseri piac felé jártam benéztem hátha lesz valami. A következő 3 solingenit találtam. Szerintetek érdemes lenne valamelyiket megéleztetni vagy keressek egy shave ready-t itt vagy ebayen ? Előre is köszönöm a válaszokat.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1204 Dátum: 2014. Március 04. - 20:46:08 »
Az elsőt és a harmadikat mindenképpen.
http://xn--borotvafrum-xeb.hu/index.php?topic=994.0
A második túl keskeny.

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #1205 Dátum: 2014. Március 04. - 21:57:48 »
Az első késem 4/8-os volt, közel akkora mint a második kép lévő. De szerettem.  :borz1: Ez sem látszik elélezettnek, vagy az?
Novaculum habeo.

Nem elérhető fuba

• Új tag
  • *
« Válasz #1206 Dátum: 2014. Március 05. - 07:45:45 »
Köszönöm a válaszokat.

Mindegyik kés rozsdás volt, de nem vészesen. Fertőtlenítettem majd finom vizes papírral leszedtem a rozsdát. Az első két kés bőrözés után a kezemről a szőrt rányomás nélkül közép tájban könnyedén viszi, de borotválkozni nem lehet velük (vagy nem tudok) tépi a szőröm, kellemetlen.
A harmadik kés van a legrosszabb állapotban. Laikusként más acélból készülhetett mint a többi, illetve sajnos az éle be van repedve a fejétől kb. 5mm-re 3-4mm mélyen.

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #1207 Dátum: 2014. Március 05. - 08:12:00 »
Az első két kés bőrözés után a kezemről a szőrt rányomás nélkül közép tájban könnyedén viszi, de borotválkozni nem lehet velük (vagy nem tudok) tépi a szőröm, kellemetlen.

Egy élezés mindenképp rájuk férne. Javaslom a Salmo borotva szerviz szolgáltatását. Utána már elég lesz a bőrözés.

A harmadik kés van a legrosszabb állapotban. Laikusként más acélból készülhetett mint a többi, illetve sajnos az éle be van repedve a fejétől kb. 5mm-re 3-4mm mélyen.

Az első 5 mm-t el kell távolítani, az élt párhuzamossá kéne tenni a gerinccel, és akkor még egy szép kést lehetne csinálni abból is. Kérdés, megér-e ez a kés ennyi befektetést.
Novaculum habeo.

Nem elérhető fuba

• Új tag
  • *
« Válasz #1208 Dátum: 2014. Március 05. - 08:27:32 »
Köszönöm, mindenképpen felveszem vele a kapcsolatot.

Nem elérhető d81p

• Új tag
  • *
« Válasz #1209 Dátum: 2014. Március 19. - 14:19:37 »
Sziasztok!

Lehet hogy OFF lesz amit írok, de akkor Szuperbocs érte.
Túl vagyok életem első fenőkő síkolásán, az elején picit bizonytalan voltam, de aztán rájöttem hogy nem is akkora hülyeség az a ceruza rács. ;D  1k és 3k ment nagyon hamar, viszont a 8k val egy picit többet kellet melózni, de a végeredmény tökéletes lett.(Naniwa SS)  :) Ezután még egy kis utánnaolvasás, egy kis youtube, és nekiestem a valahonnan kakoptt EM-os Extrasol "solingen"-nek nem sok reményt fűzve hozza, de meglepődtem a végeredményen. Borotválkozni nem merek vele, de a szőrt már viszi a karomról szépen, és szerintem ennél többet nem is lehet kihozni ebből. ;D Tehát az első fenési kisérlet kellemesen végződött, de tudom, hogy rögös lesz az út, és hosszú  :) Ez volt az élménybeszámolóm, és most egy pici segítséget kérnék szépen, a 8k-s kő után "finishelő kő"-nek szeretnék pasztás balsafát kipróbálni, Cro2 már van, "bgakos" társunkak köszönöm még egyszer! :) Viszont balsafa tömböt nem találok sehol... Egyenlőre modellboltokban nézelődtem, de ott csak lécek vannak. Tudtok vagy ismertek helyet, ahol be tudok szerezni balsafatömböt? Vagy van valakinek egy felesleges? Arra is gondoltam hogy léceket összeragasztok, és lesíkolom, de ezt valahogy nem tudom elképzelni.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #1210 Dátum: 2014. Március 19. - 17:45:55 »
. Tudtok vagy ismertek helyet, ahol be tudok szerezni balsafatömböt?

Szerintem két lehetőség van:

1, Dél-amerikai esőerdő, ott elég nagy tömbök vannak. Thor Heyerdahl is onnan szerezte be a tutajokhoz. :idea:
  A hátránya, hogy drága a repjegy....  :futyul:

2, veszel egy sík ( hosszú : 40-50 cm, keskeny: 4-5 cm) keményfa alapot ( bükk, akác, tölgy) erre ráragasztasz
 egy 3-4 mm vtg balsa lapot  bepasztázod, használod örömmel ( nekem is ilyen van) Előnye, hogy elég olcsó  :thumbup:

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1211 Dátum: 2014. Március 19. - 17:51:47 »
Pont tudok egy eladót!

2, veszel egy sík ( hosszú : 40-50 cm, keskeny: 4-5 cm) keményfa alapot ( bükk, akác, tölgy) erre ráragasztasz
 egy 3-4 mm vtg balsa lapot  bepasztázod, használod örömmel ( nekem is ilyen van) Előnye, hogy elég olcsó  :thumbup:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető d81p

• Új tag
  • *
« Válasz #1212 Dátum: 2014. Március 19. - 18:59:11 »
Köszi Salmo ez eszembe sem jutott!  :fejfal:
Tudtam hogy egy picit többet kellet volna gondolkodni, de manapság bőven elég ha az embernek csak a telefonja okos! :jajne: És igen! Dél-Amerika!!!  ;D Van MÁV-Start kártyám, lehet kapok kedvezményt.  :fetreng:

És tudom, ez nem az eladás topik, de "Sic" akkor érdekelne a tömböd. Írok PÜ-t.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1213 Dátum: 2014. Március 19. - 19:20:27 »
Köszi Salmo ez eszembe sem jutott!  :fejfal:
Tudtam hogy egy picit többet kellet volna gondolkodni, de manapság bőven elég ha az embernek csak a telefonja okos! :jajne: És igen! Dél-Amerika!!!  ;D Van MÁV-Start kártyám, lehet kapok kedvezményt.  :fetreng:

És tudom, ez nem az eladás topik, de "Sic" akkor érdekelne a tömböd. Írok PÜ-t.

Jah, csak ha az osztrákoknál messzebbre akarsz menni a MÁV-val akkor jegyet már nem tudnak adni a nemzetközi pultnál sem  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető d81p

• Új tag
  • *
« Válasz #1214 Dátum: 2014. Május 05. - 18:08:37 »
 És most ott vagyok elakadva, hogy szerintetek hol tudok beszerezni gyémánt pasztát? 0.5 és 0.25 micronost keresek, bár találtam nagykereket, de azok csak nagy tételeket hoznának. Esetleg van valakinek ilyen ? :futyul:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici