#4000 #8000 #12000 krómoxid és gyémánt paszta
Az 1200-n hiányzik a lényeg. Itt már alkaron a levegőben gond nélkül vinnie kellene :/ a többi kövön viszont nyomás nélkül kell ugye? mert én eddig nyomtam:D
A #12000-es milyen kő?
#1200-on még nem kell a levegőben vinnie, ha valamennyire borotválja a kart, akkor már valószínűleg jó lesz. De ezek csak irányelvek, neked kell kitapasztalni rengeteg gyakorlás árán. Az ezres tartomány tényleg nagyon fontos, itt kell nagyon megalapozni a későbbieket. Majd finomítani.
Ha komolyan érdekel a dolog, hasznos lehet egy kis usb-s mikroszkóp, ott sokminden kiderül.
#8000-es mesterséges kövön már a túlélezés veszélye is fennálhat, alatta nem. A jnat köveken, iszappal ezzel nem kell törődni.
Van mág sok apróság, pl. edge joining. Ez egy érdekes technika,
innen következik. Ez csak mint érdekesség, e nélkül is lehet élni.
A végső finis is sokféle lehet, attól is függ, mit szeretsz az arcodon érezni. Az élesség nem egyenlő a komfortossággal. Itt is meg kell találni a kompromisszumot. A bőrözésnél is sok dől el.
A szintetikus kövek után jól jöhet a paszta, de ezekből is van már #30000-es, ami állítólag szinte japán finist ad. Én jnat/nagura-val finiselek, majd vászon és bőr. Ha jól csinálod, tökéletes eredményt kell adnia. De ahány arc, késacél, keménység...stb. Ezt mind ki kell tapasztalni.