Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484825 alkalommal)

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #1095 Dátum: 2016. Március 23. - 16:53:30 »
Az a mondás a nagyok szerint hogy kb. 1962-es nikkel Rocket. Ezek szerint az a borotvám is kopott amire azt hittem, hogy gyári új. Vagy az angolok szebben nikkeleztek.

A

Nem elérhető vetus.novacula

• Törzstag
« Válasz #1096 Dátum: 2016. Március 25. - 20:25:08 »
'ARégi DE borotvák' topikban ment az értekezés a Gillette New vs. Merkur témában.
Elég nehezen tudtam követni, mert számomra ismeretlen Gillette öntött alaplapos New borotvákról volt szó.
Ákos Standartot említett. Ez egy New Improved Standard készülék?
Nork meg a nyéllel össze nem épített fésű lemezes sima New szériáról írt? Ezekből melyik öntvény alaplapos?

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1097 Dátum: 2016. Március 25. - 21:21:54 »
A mrrazor oldalán a New Improved menüpont alattiakról beszéltem én is.  Ezek alaplapja sztem vmilyen öntvény. Túl rideg és könnyű a vastagságához képest. A törésnél pedig nem homogén, de holnap majd belecsiszolok és lefotózom, úgy majd többet látunk.  Ez egy olyan bőrdobozos Made in England New Standard volt aminek csak az alaplapja volt ezüstözött sőt, asszem az alaplapnak is csak az alja. Plusz a betekerő szár nyélbe csúszó része is ezüstözött. Holnap többet.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1098 Dátum: 2016. Március 26. - 10:33:59 »
Na, szürke volt a törésnél, de kis csiszolás után átlag sárgaréz színe lett, egy kicsit világos is. Talán sok benne a cink, ezért tört olyan könnyen.
Nem nagyon sikerült jó képet csinálni, ez lett a legjobb. Mellette a repedt fej. Ez egy másikhoz tartozott. Kiderült, hogy két helyen is elrepedt. Érdekes, hogy egyébként semmi sérülés, vagy kopás nincs rajta. Belül se.

Ez egy pár volt eredetileg:

Van még egy repedt nyelem is. Össze kellene rakni belőle egy kripli műszert.

• Törzstag
« Válasz #1099 Dátum: 2016. Március 26. - 19:26:08 »
Köszönöm, hogy megnézted jobban az anyagát!
Öntött New Improved alaplapra nagyon rácsodálkoztam volna, mert az 1920-as években ipari gyártásban ilyen minőségű precíziós öntvények nem készültek. Tudtommal a Gillette se gyártott ilyet.

Ma tisztítottam a New Improved Richwood készüléket. Engem bizony meglepett a minősége.
A nyélcsavar kb. ott és úgy kopott ahogy a tied. Ebből megítélve sokat használták. A készülék ezüst bevonata kívül meg sehol nem kopott vissza a sárgarézig!
Minimális patina volt csak rajta amit nem akartam megtartani. Kapott egy kis ezüst tisztítót - hihetetlen szép lett.

Hasonlítva a három részes öntött alkatrészes Merkurokhoz - ide értve a vintage korúakat is - Ákossal teljes mértékben egyetértek. New Improvedem csak ez az egy van. Ez jóval igényesebb a modern Merkuroknál.
Az 1930-as New szériából kilenc darabom van. Ezeket illene kornak passzolóan az antik Merkurokkal hasonlítgatni. A New Improvedeknél ezek már igénytelenebbek, mert ezekből készült talán a legtöbb Gillette háromrészes.
De még ezekkel hasonlítva is feltűnő a Merkurok elnagyoltsága a részletekben egy Gillette New-hoz képest.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1100 Dátum: 2016. Március 26. - 20:43:02 »
Azért az biztos, h van ezeknek egy feelingje.

TTO open comb Gillette-je van valakinek? Egy olyat még szeretnék.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #1101 Dátum: 2016. Március 27. - 16:00:20 »
A piacon ma találtam egy angol single ringet, hihetetlen dolgok vannak itthon is.
A nyél menete kiszakadt és lesz vele munka rendesen.

Balra az angol, jobbra egy amerikai thick cap.

Az angol kódja E115098 és egy csillag van az aljára nyomva.

Érdekes a rudak eltérő hossza (bal az angol).

Üdv

Á

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1102 Dátum: 2016. Március 30. - 08:27:37 »
Köszönöm, hogy megnézted jobban az anyagát!
Öntött New Improved alaplapra nagyon rácsodálkoztam volna, mert az 1920-as években ipari gyártásban ilyen minőségű precíziós öntvények nem készültek. Tudtommal a Gillette se gyártott ilyet.

Ma tisztítottam a New Improved Richwood készüléket. Engem bizony meglepett a minősége.
A nyélcsavar kb. ott és úgy kopott ahogy a tied. Ebből megítélve sokat használták. A készülék ezüst bevonata kívül meg sehol nem kopott vissza a sárgarézig!
Minimális patina volt csak rajta amit nem akartam megtartani. Kapott egy kis ezüst tisztítót - hihetetlen szép lett.

Hasonlítva a három részes öntött alkatrészes Merkurokhoz - ide értve a vintage korúakat is - Ákossal teljes mértékben egyetértek. New Improvedem csak ez az egy van. Ez jóval igényesebb a modern Merkuroknál.
Az 1930-as New szériából kilenc darabom van. Ezeket illene kornak passzolóan az antik Merkurokkal hasonlítgatni. A New Improvedeknél ezek már igénytelenebbek, mert ezekből készült talán a legtöbb Gillette háromrészes.
De még ezekkel hasonlítva is feltűnő a Merkurok elnagyoltsága a részletekben egy Gillette New-hoz képest.
Van nekem is egy kripli New Improved -om, abból csak egy fog hiányzik. De nekem nem sima húzott sárgaréznek tűnik az anyag, sokkal világosabb, és furcsa a törés felülete, egészen gödrös, nem az a tipikus lemezeknél előforduló megnyúlik-aztán-törik. Én arra tippelnék, hogy öntötték, azután pedig kézzel finiselték.
A sima New fejek jól láthatóan préseltek, az ott nem is kérdés.

Amúgy igen, szerintem is igényesebbek egy Merkurnál.
Gillette Tech 1951

• Törzstag
« Válasz #1103 Dátum: 2016. Március 30. - 15:18:32 »
Az alaplemez nem mélyhúzással lett kialakítva. Ahhoz túl vastag sárgaréz test.
A tábla lemeznek amiből készült is volt gyártástachnológiája. Ez esetben öntés majd több lépéses hengerlés hőkezelésekkel és lemezre szélező vágás.

Az alkatrész meg a táblalemezből készült kivágás, profilra sajtolás, gépi forgácsolások munkamenettel.

Ha becsiszolod a törött felületet homogén finom szemcse szerkezetet látsz. Precíziós öntvényen csak a nagy nyomású fém fröccsöntésnél láthatnál hasonlót. De 1920 körül ezen a fémen még nem volt ilyen ipari gyártás.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1104 Dátum: 2016. Március 31. - 09:08:47 »
Ja, így képzelem én is.
A razorarchive.com-on néztem a múltkor képeket, de lehet, hogy itt is fenn vannak. Igencsak gyerekcipőben járt a sorozatgyártás. Itt aztán könnyen "elkapott a gépszíj" :-)

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1105 Dátum: 2016. Március 31. - 09:10:36 »

Itt vastagabb is az egyik sapka, vagy csak a kép csalóka?

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1106 Dátum: 2016. Március 31. - 11:10:17 »
Ja, nem olvastam a felső sorokat, bocs!

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1107 Dátum: 2016. Március 31. - 12:14:47 »

Ha ilyened lesz, feltetlenul pakolj rola :kepet:

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #1108 Dátum: 2016. Március 31. - 12:32:34 »

Nem gond :) Egy ausztrál srác volt olyan kedves, hogy lemérje, az angol és amerikai thin cap milliméterre megegyezik. Így a két borotván a thick-thin cap kivitel közti különbségek látszanak, kivéve a nyél mintájának eltérő arányait.

Üdv

Á

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1109 Dátum: 2016. Március 31. - 19:31:20 »

Ha ilyened lesz, feltetlenul pakolj rola :kepet:

Ha lesz, kép is lesz :-) meg buli.

Nem gond :) Egy ausztrál srác volt olyan kedves, hogy lemérje, az angol és amerikai thin cap milliméterre megegyezik. Így a két borotván a thick-thin cap kivitel közti különbségek látszanak, kivéve a nyél mintájának eltérő arányait.

Üdv

Á

Köszi!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici