Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 483460 alkalommal)

Nem elérhető ghost

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #525 Dátum: 2013. Július 02. - 21:36:11 »
ja és egyik sem lesz eladó, mert az első kettő családi ereklye, a harmadik meg nagyon szépen végzi a dolgát  :borotva: így ő is marad
 :boldog:

teljesen igazad van,nem feledve Orosz Péter szavait:

"Egy darab borotvára és egy darab pamacsra van szükség, ha találtunk olyat ami jó, akkor probléma megoldva."
olyan nincs hogy van ész oszt adok.az vagy van vagy nincs

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #526 Dátum: 2013. Július 02. - 23:25:58 »
a harmadik meg nagyon szépen végzi a dolgát
...mára már az egyetlen TTO-m, én is nagyon szeretem.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #527 Dátum: 2013. Július 04. - 10:04:02 »
Urak, ez Slim Twist? Más a nyele, mint az enyémnek.

A postát megúsznám...

Van olyan oldal, ahol le lehet csekkolni, be lehet azonosítani ezeket a készülékeket, esetleg képek alapján?
Sheffield-England

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #528 Dátum: 2013. Július 04. - 10:11:04 »

A postát megúsznám...

Van olyan oldal, ahol le lehet csekkolni, be lehet azonosítani ezeket a készülékeket, esetleg képek alapján?
Hetvenes években gyártottak ilyeneket az angolok, több színben is. Igen, Slim Twist. Vedd meg! ;D
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #529 Dátum: 2013. Július 04. - 10:14:12 »

Hetvenes években gyártottak ilyeneket az angolok, több színben is. Igen, Slim Twist. Vedd meg! ;D

:bor: :thanks:
Sheffield-England

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #530 Dátum: 2013. Július 04. - 11:13:09 »

A postát megúsznám...

Hm, eddig még ezt a mintát csak abban a rusnya vajszínűben (eredetileg minden bizonnyal fehér) színben láttam.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #531 Dátum: 2013. Július 04. - 11:23:07 »
Dettó, azért is ejtett gondolkodóba, bár a szerkezet ugye ismerős, de mégis.
Sheffield-England

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #532 Dátum: 2013. Július 06. - 17:41:37 »
 :fejtor: Mr. Razor?

Van fekete, sőt talán sötétkék is:

http://www.mr-razor.com/Rasierer/One-Piece%20solid%20guard%20bar/1967%20(M1)%20Rotbart%20Slim%20Twist%20set.JPG

http://www.mr-razor.com/Rasierer/One-Piece%20solid%20guard%20bar/1967%20Slim%20Twist.JPG

A postát megúsznám...

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Neonknight

• Új tag
  • *
« Válasz #533 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 16:51:12 »
Sziasztok,

Van egy nagyapámtól örökölt fekete nyelű Gillette Super Adjustable borotvám. Valamikor a 70-es évek eleje-közepe tájékáról származik, ha jól tudom.

Kitisztítottam, kifőztem belőle a beleragadt szappan maradékot, most könnyen jár, de olyan fura az egész:
1-es fokozatban a penge egyáltalán nincs meghajolva és csak a nyél alját meghúzva tudom annyira megfeszíteni, hogy meghajoljon.
http://kepfeltoltes.hu/130827/adjustable_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Normális ez? Vagy van benne valami rugózó alkatrész ami eredetileg feszítette, de már elérett és elvesztette a rugalmasságát?
Szedett már szét valaki ilyet?

9-esre tekerve így néz ki:
http://kepfeltoltes.hu/130827/adjustable_9_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #534 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 17:02:17 »
Várhatsz arra is, hogy egy gömbvillám hajlítsa meg a pengét, de jobban jársz, ha az alsó záró csavarral teszed.

A zárás után feszül meg a penge továbbcsavarva a zárócsavart.
A felső állítócsavar csak a penge-tartólap távolságot állítja.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #535 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 19:46:38 »
Sziasztok,

Van egy nagyapámtól örökölt fekete nyelű Gillette Super Adjustable borotvám. Valamikor a 70-es évek eleje-közepe tájékáról származik, ha jól tudom.

Kitisztítottam, kifőztem belőle a beleragadt szappan maradékot, most könnyen jár, de olyan fura az egész:
1-es fokozatban a penge egyáltalán nincs meghajolva és csak a nyél alját meghúzva tudom annyira megfeszíteni, hogy meghajoljon.
http://kepfeltoltes.hu/130827/adjustable_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Normális ez? Vagy van benne valami rugózó alkatrész ami eredetileg feszítette, de már elérett és elvesztette a rugalmasságát?
Szedett már szét valaki ilyet?

9-esre tekerve így néz ki:
http://kepfeltoltes.hu/130827/adjustable_9_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Normális, az enyémen is először a fokozatot állítom és utána húzom rá alul.  :thumbup:

Nem elérhető Neonknight

• Új tag
  • *
« Válasz #536 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 09:23:22 »
Valami akkor sem oké vele. Közben találtam a badgerandblade-en leírást, arról, hogy lehet szétszedni, valamelyik szabad hétvégémen nekiesek, mert jelenlegi állapotában csak levélnehezéknek jó...

Nem elérhető Neonknight

• Új tag
  • *
« Válasz #537 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 22:29:43 »
a tekerő az alján arra való, hogy megtekerje az ember, mégpedig koppanásig. amikor elkezd szorulni, pont egy felet tudsz még tekerni rajta. ez biztosítja, hogy minden a megfelelő helyre kerül, és rögzül.
amúgy meg sokat nem hajlítanak a pengén a G pillangósok.
Ha koppanásig betekerem, akkor még mindig van egy fél mm játéka az egész szerkezetnek (hacsak nem tekerem a skálát is fel 9-ig). Olyan jelenség nincs, amit írtál, hogy elkezd szorulni, de még egy felet tudnék tekerni. Szorulás nélkül megy koppanásig aztán tovább nem.

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #538 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 09:50:30 »
Mielőtt nagyon szétszeded, próbálj meg még valamit: az állítógyűrűn a rugót benyomva átléptetni a 9-en 1-re, egy körrel feljebbre. Most fejből nem mondom meg, még utána kellene néznem hogy a BB-n ugyanúgy működik -e a feszítés, mint a Slim Adjustable-nál: annál az állítógyűrű egy csavarmeneten forog, a rugó határolja alul-felül.  Nekem ez utóbbi van, és annak volt hasonló hibája, amikor hozzám került, hogy nem emelt semmit az állítócsavarra, mert egy körrel lejjebb volt hajtva, és emiatt hiányzott a záró félfordulat is. A zárást úgy tudom neked leírni (ha még nem volt a kezedben másik, működő ilyen Adjustable): könnyedén forog, majd egy ponton "megáll", onnan határozott ellenállással, de nem erőltetve tudod továbbfordítani még kb. fél fordulatot, közben érzed, hogy egy rugó már ellentart.

Nem elérhető Neonknight

• Új tag
  • *
« Válasz #539 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 16:13:04 »
Köszi a segítséget, a rúgót benyomva és átfordítva a 9-esen túlra tényleg jobb lett, most már használható a készülék, bár még mindig nem tökéletes:
Már az 1-es fokozat sem túl gyengéd, 7-esnél feljebb pedig nem lehet tekerni, ott megakad. De már ez is haladás, így legalább néha használni fogom.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici