Szerző Téma: Eszközökkel kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 505056 alkalommal)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
Re:Eszközökkel kapcsolatos kérdések
« Válasz #1710 Dátum: 2014. December 26. - 12:48:28 »
Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, a segítségeteket szeretném kérni. Régóta érdekel a késes borotválkozás, és karácsonyra kaptam is egyet..

http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxNjAw/z/FDkAAOSwnDxUdfe9/$_1.JPG?set_id=880000500F

Kérdésem a következő: lehetséges ezt annyira megfenni, hogy használható legyen, vagy felejtsem el?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv!

Élt rá és csapj a lovak közzé:) Ésszel csinálod semmi bajod nem lehet,az meg ,hogy kinek mi a nagy vagy kicsi ízlés meg szokás kérdése.
Én is jobban szeretem az 5/8 as borotvákat ,de azért csak megnyúzom magam egy 6-7 /8 assal is. 8/8  ast még nem használtam,de istenuccse nincs is hozzá nagy kedvem kipróbálni:)
Pl Buffy meg csak a tepsi méretű beretvákra esküszik:)

Lac!

Te is tudod, akkora archoz, kell a méret!

Egy kisebb kombájn!

:fetreng:

Bocs buffy, nem tudtam kihagyni!

Béke tesó!
bírom a kritikát:))

Ezt a könyvet ismered?

:peace: :fetreng:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1711 Dátum: 2014. December 26. - 13:00:18 »
Ja én írtam, a gyerekkori emlékirataim!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1712 Dátum: 2014. December 26. - 13:03:56 »
Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, a segítségeteket szeretném kérni. Régóta érdekel a késes borotválkozás, és karácsonyra kaptam is egyet..

http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxNjAw/z/FDkAAOSwnDxUdfe9/$_1.JPG?set_id=880000500F

Kérdésem a következő: lehetséges ezt annyira megfenni, hogy használható legyen, vagy felejtsem el?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv!

Élt rá és csapj a lovak közzé:) Ésszel csinálod semmi bajod nem lehet,az meg ,hogy kinek mi a nagy vagy kicsi ízlés meg szokás kérdése.
Én is jobban szeretem az 5/8 as borotvákat ,de azért csak megnyúzom magam egy 6-7 /8 assal is. 8/8  ast még nem használtam,de istenuccse nincs is hozzá nagy kedvem kipróbálni:)
Pl Buffy meg csak a tepsi méretű beretvákra esküszik:)
mondjuk most pont egy 5/8 os borotvát szerváltam épp:))
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1713 Dátum: 2014. December 26. - 14:17:15 »
Drszomjas, a mérettel szerintem különösebben ne foglalkozz, sőt első körben azt mondanám, hogy borotva külalakjával se. Mivel a borotva éle ér az ember arcához, ezért az a legfontosabb, hogy milyen élt lehet az eszközre tenni. Szép borotvára is lehet igen szar élt, de bűn rondára is csúcsszuper élt, ez pedig az acél minőségétől függ, illetve a fenőmester személytől és eszközeitől. A fenésben szerintem többen is tudnak itt neked segíteni....

(szerintem)

Nem elérhető drszomjas

• Új tag
  • *
« Válasz #1714 Dátum: 2014. December 26. - 15:58:26 »
Drszomjas, a mérettel szerintem különösebben ne foglalkozz, sőt első körben azt mondanám, hogy borotva külalakjával se. Mivel a borotva éle ér az ember arcához, ezért az a legfontosabb, hogy milyen élt lehet az eszközre tenni. Szép borotvára is lehet igen szar élt, de bűn rondára is csúcsszuper élt, ez pedig az acél minőségétől függ, illetve a fenőmester személytől és eszközeitől. A fenésben szerintem többen is tudnak itt neked segíteni....

Ez lenne a lényeg. Ez fenőszíjjal együtt kb. 10 rongy környéke lehetett, ahogy nézegettem ezért nem kap az ember profi minőséget. De hát ajándék lónak... Nekieshetek én egy vizes kővel megfenni (vésőket szoktam élezni rajta), vagy vigyem el köszörűshöz?

Herr

• Vendég
« Válasz #1715 Dátum: 2014. December 26. - 17:13:06 »
Az azért nem ugyan az:) véső azért más. Műköszörűs meg már nincs is aki vállal borotva élezést, legalábbis én akivel beszéltem eddig mind óckodott tőle.

Nem elérhető drszomjas

• Új tag
  • *
« Válasz #1716 Dátum: 2014. December 26. - 17:46:34 »
Van itt Pécsen egy köszörűs, ahogy hallottam ő élez kozmetikai szerszámokat is. Év elején megkeresem. Nehogy már ne tudjam kipróbálni a késes borotválkozást.. :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1717 Dátum: 2014. December 26. - 18:10:53 »
Van itt Pécsen egy köszörűs, ahogy hallottam ő élez kozmetikai szerszámokat is. Év elején megkeresem. Nehogy már ne tudjam kipróbálni a késes borotválkozást.. :)
Inkább olyat ne... Nem értenek hozzá.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1718 Dátum: 2014. December 26. - 18:12:18 »
A fórumos tapasztalatok alapján az esetek 99%-ban jobban jársz, ha a köszörűs megmondja hogy nem tud ilyet csinálni, mint ha mégis nekivág. Olyan szakmunkáról van szó, amire évtizedek óta nincs piaci kereslet, aki "komolyan" csinálja az majdnem mind hobbiból, de magas színvonalon. Sokkal jobb, ha az említett topicban őket keresed meg.

Nem elérhető drszomjas

• Új tag
  • *
« Válasz #1719 Dátum: 2014. December 26. - 18:17:37 »
Rendben, köszi a válaszokat!

Herr

• Vendég
« Válasz #1720 Dátum: 2014. December 26. - 18:19:56 »
Pontosabban nem nem tudnák megcsinálni,hisz nem annyira bonyolult az,hanem mint írtátok nincs rá kereslet és egyszerűen hiányoznak az eszközeik. Azért nem vesz senki egy kősort pl  ,hogy évi egy beretvát megélezzen.
Én egy egy öreg mesternél láttam köveket,de kerek perec meg is mondták,hogy nem vállalják, gondolom a belefeccölt idő nem éri meg nekik  no meg már  20-30 éve nem is csinálták.
No meg egy élezés jó kősorral  kb 1.5 -2 óra ,ha meg szar a penge ,vagy csorba akkor akár 4-5 órát is elpiszmog vele az emberfia főleg ha lassú kövei vannak. És még akkor is érhetik meglepetések.

Nem elérhető drszomjas

• Új tag
  • *
« Válasz #1721 Dátum: 2014. December 26. - 19:02:27 »
Fórumon belül kit és hol keressek?

Nem elérhető jaszvitez

• Új tag
  • *
« Válasz #1722 Dátum: 2014. December 28. - 16:39:47 »
Tisztelt Tagság!

Az alábbi borotva beazonosításában szeretnék segítséget kérni. Gyártó és időszak tekintetében.
Egy I. világháborút megjárt tanító ajándéka volt nagyapám részére, aki egész élete során használta.
http://s24.postimg.org/dg5vfzsw5/Borotva.jpg

Előre is köszönöm az irányomban tett fáradozásokat4

Üdvözlettel: jaszvitez

Nem elérhető hellboy

• Új tag
  • *
« Válasz #1723 Dátum: 2015. Január 08. - 19:45:48 »
A " hollow" mit jelent a késeknél?
Illetve kezdőként milyen méret amit ajánlanátok?
Köszönöm
Hardware: E.Jagger DE89 Barley, 13/16"ERN Crown & Sword, E.Jagger black badger.
Software: E.Jagger limes cream, Harris Marlborough, B.E. No3 levendula-rozmaring.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1724 Dátum: 2015. Január 08. - 20:07:42 »
A " hollow" mit jelent a késeknél?
Illetve kezdőként milyen méret amit ajánlanátok?
Köszönöm

Kezdőnek 5/8 és környéke ajánlott.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici