Szerző Téma: Eszközökkel kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 506044 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Eszközökkel kapcsolatos kérdések
« Válasz #1995 Dátum: 2016. Február 18. - 12:55:20 »
Jaja, ezért írtam, hogy technika kérdése.

Van itt valahol fényképed a Parker nyeles R41-ről?

Teszek fel mindjárt ide
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1996 Dátum: 2016. Február 18. - 13:01:05 »
A Mühle nyeles Parker is jól néz ám ki ;-)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1997 Dátum: 2016. Február 18. - 13:02:49 »
Szerintem nyugodtan szarozhatod. Egy borotva azért még nem a babája senkinek..., de ha mégis idáig jutnánk, akkor keressük fel a gyógyszerészt :-)

Az indokot arra értettem, hogy mindenki mondja el, h szerinte mellik a legszarabb eszköz, ami eddig a kezében volt és indokolja! De ez inkább egy másik topikot érdemelne diszlájk címmel :-)

Tehát szerintem.
Én pont nem komálom az agresszív eszközöket. Minden borotvában elér a penge a bőrig, tehát mindegyik elég alapos. Technika és módszer változik csak egy agresszív, vagy nem agresszív eszköz esetében. Mindebből az következik, hogy egy agresszív eszközzel, nem (csak) borotválkozni lehet alaposabban, hanem nyúzni.
Szerintem.
Eddig két igazán szarhoz volt amúgy szerencsém, az egyik a Wizamet állíthatósa, a másik egy ilyen wing-shi szerű vacak kínai fos, aminek a nyele a legnehezebb része. Mindkettő alapvetően fos anyagokból slendrián módon elkészített vacak.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1998 Dátum: 2016. Február 18. - 13:11:01 »
Úgy javítanálak ki, hogy aki agresszívvel tud, az mindegyikkel tud borotválkozni, fordítottan, nyúzás.

Mondjuk ehhez hozzátenném, hogy puha bőr + vastag szőr eseten egyre nehezebben jön össze az "aki tud, az tud". Ilyenkor jó egy sűrű krém a szappan helyett agresszív borotvához.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1999 Dátum: 2016. Február 18. - 13:11:29 »

Ilyen lett a Mühle R41/2011 a Parker 98C nyelével.

S tegyem hozzá, az R41 60g
Ez a kombó 118g!

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #2000 Dátum: 2016. Február 18. - 13:13:02 »
Szerintem nyugodtan szarozhatod. Egy borotva azért még nem a babája senkinek..., de ha mégis idáig jutnánk, akkor keressük fel a gyógyszerészt :-)

Az indokot arra értettem, hogy mindenki mondja el, h szerinte mellik a legszarabb eszköz, ami eddig a kezében volt és indokolja! De ez inkább egy másik topikot érdemelne diszlájk címmel :-)

Tehát szerintem.
Én pont nem komálom az agresszív eszközöket. Minden borotvában elér a penge a bőrig, tehát mindegyik elég alapos. Technika és módszer változik csak egy agresszív, vagy nem agresszív eszköz esetében. Mindebből az következik, hogy egy agresszív eszközzel, nem (csak) borotválkozni lehet alaposabban, hanem nyúzni.
Szerintem.
Eddig két igazán szarhoz volt amúgy szerencsém, az egyik a Wizamet állíthatósa, a másik egy ilyen wing-shi szerű vacak kínai fos, aminek a nyele a legnehezebb része. Mindkettő alapvetően fos anyagokból slendrián módon elkészített vacak.

Tyű télleg! Ezeket má el is felejtettem. Arra a kék dobozos kínaira gondolsz? Azzal félig megborotválkoztam és mivel sérült tokban kaptam, tokkal vonóval repült a kukába...

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #2001 Dátum: 2016. Február 18. - 13:14:19 »

Ilyen lett a Mühle R41/2011 a Parker 98C nyelével.

S tegyem hozzá, az R41 60g
Ez a kombó 118g!

Jól néz ki, már amennyi látszik belőle. Tényleg Mordorban van? :-)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2002 Dátum: 2016. Február 18. - 13:21:43 »
Mordor éjfekete földjén fotóztam!

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #2003 Dátum: 2016. Február 18. - 13:51:33 »
Úgy javítanálak ki, hogy aki agresszívvel tud, az mindegyikkel tud borotválkozni, fordítottan, nyúzás.

Ez így nagyon jól hangzik, csak nem igaz, pontosabban túl sarkos.
A light borotváknak is meg van a maguk technikája. Azt sem mondanám, hogy ezekkel ne lehetne babapopsira borotválkozni. A kezdetekben én is jobban kedveltem a harapós borotvákat, mert a light készülékeket ha rányomtam akkor szőrbenövés és irritáció volt a jutalom, ha nem nyomtam, akkor meg szúrós maradt. A harapósak legalább levittek mindent tövig. Idővel javult a technikám és ma már jobban kedvelem a light készülékeket.
Szerintem meg azok használnal harapós készüléket, akik még nem igazán tudnak borotválkozni.

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #2004 Dátum: 2016. Február 18. - 13:53:23 »

Szerintem meg azol használnal harapós készüléket, akik még nem igazán tudnak borotválkozni.
Hát ez is eléggé sarkos :)
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #2005 Dátum: 2016. Február 18. - 13:54:20 »

Szerintem meg azol használnal harapós készüléket, akik még nem igazán tudnak borotválkozni.

Az, de igaz  :D

Egy harapóssal mindenki elszöszmötölhet jó eredménnyel. Egy light készülékkel nehéz eredményesen + baj nélkül borotválkozni.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #2006 Dátum: 2016. Február 18. - 13:56:16 »

Tehát szerintem.
Szerintem.

Tyű télleg! Ezeket má el is felejtettem. Arra a kék dobozos kínaira gondolsz? Azzal félig megborotválkoztam és mivel sérült tokban kaptam, tokkal vonóval repült a kukába...
Ez éppen piros betétes műa. doboz volt, de mindegy is. A felső lemezek papírvékony pléhből, a TTO forgatógomb és mechanika krómozott műanyag, a nyél krómozott réz. Még megvan valahol, egy igazi csoda. Hozzá képest a Lord cuccok szinte 'kvaliti'.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #2007 Dátum: 2016. Február 18. - 14:06:53 »

Egy harapóssal mindenki elszöszmötölhet jó eredménnyel. Egy light készülékkel nehéz eredményesen + baj nélkül borotválkozni.
Nem igaz :) Egy light készülékkel valóban nehezebb ugyanazt az eredményt elérni mint egy harapósabbal. Akkor meg minek használjam? Volt ez is és az is. Mindegyikkel tudtam bbs-t nyúzás nélkül, de a harapósabbal egyszerűbben és gyorsabban. Ezért én azt használok (R41 több fajta). Minden mást eladtam. A te alapvetésed szerint akkor én nem tudok jól beretválkozni. De igen. Na ezért nem igaz :)
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #2008 Dátum: 2016. Február 18. - 14:07:59 »
Ez éppen piros betétes műa. doboz volt, de mindegy is. A felső lemezek papírvékony pléhből, a TTO forgatógomb és mechanika krómozott műanyag, a nyél krómozott réz. Még megvan valahol, egy igazi csoda. Hozzá képest a Lord cuccok szinte 'kvaliti'.

Ilyen?

Ezt én végül nem próbáltam ki.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #2009 Dátum: 2016. Február 18. - 14:15:22 »

Nem igaz :) Egy light készülékkel valóban nehezebb ugyanazt az eredményt elérni mint egy harapósabbal. Akkor meg minek használjam? Volt ez is és az is. Mindegyikkel tudtam bbs-t nyúzás nélkül, de a harapósabbal egyszerűbben és gyorsabban. Ezért én azt használok (R41 több fajta). Minden mást eladtam. A te alapvetésed szerint akkor én nem tudok jól beretválkozni. De igen. Na ezért nem igaz :)

Ehhez kapcsolódva szerintem a harapóssal könnyen összejön az, hogy végigsimítva a nyakunkon "üvegsima" érzést tapasztalunk, mondhatjuk rá, hogy babapopsi, meg bbs, de sztem ez közelében sincs a tökéletesnek. Még akkor sem, ha nem érzünk semmilyen irritációt.
Sztem akkor volt tökéletes a borotválkozás, amikor érezzük a bőr eredeti, vagy közel eredeti bársonyosságát és a borosta is eltűnt. Én az utóbbi időben legkönnyebben egy állítható Gillette fej+Astor penge kombóval tudom ezt elérni.
Használok mást is, agresszív készülékeket is, de ez csak a magam szórakoztatása, afféle edzés :-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici