Ha tudatosan és nagyonóvatosan veszed ki a készülékből, a "penge szellemét" is szem elött tartva ( ez a nagyon jó megfogalmazás! :-) ), akkor addig nincs nagy gond. Azonban nem is a kivétellel szokott gond lenni, hanem, ahová onnan kerül. Nincs jó tárolóhelye. A (papir)zsírpapír is ellenség valamilyen szinten figyelembe véve, hogy az élszalag és az élpontok nem súrlódhatnak semmivel. Ha az utazó borotvában hagyott penge szétvágta a neszeszert, mindkettő kuka, tehát ezt mégiscsak el kell valahogy kerülni: egyszerű, utazáshoz új penge.
Az "ujjal letörlöm róla a vizet" sem tuti, a bevonatokat és a krómot károsíthatják az ujjunkon lévő zsírok, ill. savak de amúgy is egyszerűbb lerázni. A maradék kis vízcseppek amik a pengén maradnak, annyi meg maradhat, elpárolog. Ha mégis ki kell venni a pengét mert újra akarjuk használni akkor én egy műanyag lapkára helyezem őket és a fürdőszoba szekrényben tárolom, lecsökkentve a koccolás és súrlódás veszélyét. Mondjuk túl sok pengét nem szoktam így tárolni, de a tesztelések így korrektek, tudom, hogy a legártatlanabbnak tűnő érintkezések az élpontokra nézve, megcsinálhatja a fesztivált...