Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629611 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1425 Dátum: 2013. Április 26. - 11:34:42 »
Üdv Tamás!
Úgy látom, te is jó helyen leszel itt. Én sosem használtam eldobható borotvát, még kiváncsiságból sem (csak ajándék cserélhető fejes "csodákat"), tehát valamilyen szinten az én látóköröm is szűk :D De a nevükben is benne van: eldobható. Miért venne az ember valamit, amit biztosan eldob?

(Lassan teljes átfedés lesz a két fórum között ;D)
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #1426 Dátum: 2013. Április 26. - 12:08:11 »
Üdvözlet!
Sajnos bemutatkozás előtt, már hozzászóltam a fórumhoz,
de talán megbocsájtjátok ;)
Pár éve olvasom a Pamacs és Penge blogot, így kaptam kedvet a hagyományos
borotválkozáshoz. Az első DE borotvám a műanyag Wilkinson volt, ami nekem
teljesen bevált, de vágytam egy igazi fémre, így lett Lord L6-om.
Már ezekből is látszik, hogy a low budget borotválkozást művelem, mert
már van egy másik drága hobbim: pedagógus vagyok...
De életem eddigi legjobb AS-e a Barbon.
A Müllerből van egy borzszőr pamacsom (én sertést vettem volna, mert
a borzokat valahogy jobban sajnálom, de ezt ajándékba kaptam), az Auchanból
pedig egy jó nagy bögrém. Krémből már próbáltam a Figarót, Wilkinsont, Barbont,
szappanból pedig szintén a Wilkinsont. Az L6-ban most végigpróbálom a meglévő pengéimet,
eddig a Lord Super Chrome volt meg (nem vált be), most a zöld SS-t nyomatom (ez nagyon jó), majd ezeket követi a kék SS, és a zöld és kék Astrák. Azután amilyen pengékhez még hozzá tudok jutni.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1427 Dátum: 2013. Április 26. - 14:02:50 »
Tamás, Lord Ickenham!

Sziasztok, érezzétek jól magatokat közöttünk! :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #1428 Dátum: 2013. Április 26. - 14:46:52 »
Üdv minden újsütetű betegnek!
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető peter.agardi

• Tag
« Válasz #1429 Dátum: 2013. Április 26. - 15:10:00 »
Sziasztok,

Új vagyok, és örülök hogy van itt pár rajongó a témában!

Kb fél éve kezdett el érdekelni a hagyományos borotválkozás, főleg a DE vonal. Őszintén szólva ugyanúgy a hagyományok tisztelete, a kézműves munka (legyen az egy jó minőségű szappan vagy minőségi borotva) fogott meg ezekben mint a szivarozásban, amivel már 10 éve foglalkozom komolyabban. Először a Gentleman magazinban olvastam erről egy cikket. Ezután hosszasan kutattam külföldi oldalakon, kiolvastam a shaving101.com-ot, egy két Badger&Blade topikot. A napokban jutott eszembe, hogy az itthoni közösséget is meg kéne nézni, így találtam a Pamacs blogot és a fórumot.

A kezdőkészlet egy része már összeállt:
- Geo F Trumper Sandalwood cologne (Neroli)
- Geo F Trumper Sandalwood Skinfood (Neroli)
- Kent szappan (Neroli)
- hjm pamacs (Müller)

Következőre egy Edwin Jagger borotvát szeretnék beszerezni, erre indítottam is egy közös rendelős topikot:
borotvaforum.hu/index.php?topic=2016.0

Ha megjön majd külön topik nyitok róla, hogy hogyan vágtam szét magam vele.  :D

ap

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1430 Dátum: 2013. Április 26. - 16:15:16 »
Szia Péter!
Üdv itt közöttünk! Érdekes lesz hallani, hogy ebben a műfajban, majd hova jutsz/jutottál 10 év alatt... ;)  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #1431 Dátum: 2013. Április 26. - 16:43:51 »
Üdv, nem én árulom, de nekem is van egy. Az eladó topicban egy Mühle R89 és nagyon szeretem, és az itten topictársak azt írták szinte ugyanaz a két DE borotva.
Sziasztok,

Új vagyok, és örülök hogy van itt pár rajongó a témában!

Kb fél éve kezdett el érdekelni a hagyományos borotválkozás, főleg a DE vonal. Őszintén szólva ugyanúgy a hagyományok tisztelete, a kézműves munka (legyen az egy jó minőségű szappan vagy minőségi borotva) fogott meg ezekben mint a szivarozásban, amivel már 10 éve foglalkozom komolyabban. Először a Gentleman magazinban olvastam erről egy cikket. Ezután hosszasan kutattam külföldi oldalakon, kiolvastam a shaving101.com-ot, egy két Badger&Blade topikot. A napokban jutott eszembe, hogy az itthoni közösséget is meg kéne nézni, így találtam a Pamacs blogot és a fórumot.

A kezdőkészlet egy része már összeállt:
- Geo F Trumper Sandalwood cologne (Neroli)
- Geo F Trumper Sandalwood Skinfood (Neroli)
- Kent szappan (Neroli)
- hjm pamacs (Müller)

Következőre egy Edwin Jagger borotvát szeretnék beszerezni, erre indítottam is egy közös rendelős topikot:
borotvaforum.hu/index.php?topic=2016.0

Ha megjön majd külön topik nyitok róla, hogy hogyan vágtam szét magam vele.  :D

ap

Nem elérhető peter.agardi

• Tag
« Válasz #1432 Dátum: 2013. Április 26. - 17:25:52 »
Szia Gyuri,

Ha jól tudom a fej valóban ugyanaz a Mühle és Edwin Jagger esetén.
A döntő tényező itt - bevallom becsülettel - a design és megjelenés volt, ilyen téren pedig az EJ Chatsworth Barley vezet nálam.  ::)

ap

Üdv, nem én árulom, de nekem is van egy. Az eladó topicban egy Mühle R89 és nagyon szeretem, és az itten topictársak azt írták szinte ugyanaz a két DE borotva.

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #1433 Dátum: 2013. Április 26. - 17:32:36 »
azt hittem ez ejR89 keresed oké :)
Szia Gyuri,

Ha jól tudom a fej valóban ugyanaz a Mühle és Edwin Jagger esetén.
A döntő tényező itt - bevallom becsülettel - a design és megjelenés volt, ilyen téren pedig az EJ Chatsworth Barley vezet nálam.  ::)

ap

Nem elérhető flam

• Tag
« Válasz #1434 Dátum: 2013. Május 02. - 17:00:06 »
Sziasztok!

Közel másfél éve ismerkedtem meg a hagyományos borotválkozás világával. Korábban minden létező eszközt/módszert kipróbáltam, de valahogy mindig a gyulladt, viszkető bőrnél lyukadtam ki. Ezután neten kezdtem kutatkodni és belefutottam több, hagyományos borotválkozással foglalkozó oldalba és minden mindegy alapon belevágtam. A siker átütő volt.
Jelenleg DE vonalon megtaláltam a tökéletes borotva + LORD penge kombinációt, ám szeretném kipróbálni a késes borotválkozást is. Ezen skilljeim még hiányoznak, ezért szeretnék okulni az itt elhangzottakból és alkalom adtán feltenni a saját kérdéseimet.
Látom, hogy itt van lehetőség összefogásra külföldre leadott rendelések esetén is, szóval remélem tagja lehetek a kiváló közösségnek!

flam
Omnia Mea Mecum Porto

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #1435 Dátum: 2013. Május 02. - 17:08:45 »
légy üdvözölve, én is nemrég tévedtem öööö hoztak át ide, de én is DE vel nyomom, de nagyon kacsingatok a kések felé, őszintén a Bond filmben figyeltem fel a hagyományos vonalra.  ;D
Sziasztok!

Közel másfél éve ismerkedtem meg a hagyományos borotválkozás világával. Korábban minden létező eszközt/módszert kipróbáltam, de valahogy mindig a gyulladt, viszkető bőrnél lyukadtam ki. Ezután neten kezdtem kutatkodni és belefutottam több, hagyományos borotválkozással foglalkozó oldalba és minden mindegy alapon belevágtam. A siker átütő volt.
Jelenleg DE vonalon megtaláltam a tökéletes borotva + LORD penge kombinációt, ám szeretném kipróbálni a késes borotválkozást is. Ezen skilljeim még hiányoznak, ezért szeretnék okulni az itt elhangzottakból és alkalom adtán feltenni a saját kérdéseimet.
Látom, hogy itt van lehetőség összefogásra külföldre leadott rendelések esetén is, szóval remélem tagja lehetek a kiváló közösségnek!

flam

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1436 Dátum: 2013. Május 02. - 17:13:35 »
Szia, flam!

Érezd otthon magad közöttünk! :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1437 Dátum: 2013. Május 02. - 19:16:25 »
Üdv.
Megkérdezhetem azt a titkos borotva és Lord kombinációt?  :crazy:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető flam

• Tag
« Válasz #1438 Dátum: 2013. Május 02. - 20:54:35 »
Üdv.
Megkérdezhetem azt a titkos borotva és Lord kombinációt?  :crazy:

Persze, hogy megkérdezheted, de félek nem az lesz, amire számítassz.   ;D Egy alap Wilkinson-t vettem próbaképp(http://www.bruceonshaving.com/wp-content/uploads/2010/12/Wilkinson-Sword-Classic-Double-Edged-Razor-3.jpg), azzal a megfontolással, hogy ha nem válik be a pengés borotválkozás, akkor nem bukok rajta nagyobb összeget; ha mégis, akkor veszek egy komolyabbat. Ám annyira megszerettem, hogy végülis maradt. Kaptam kipróbálásra minőségi Mühle darabokat, meg egy régi Gillette-t, de nem éreztem annyival jobbnak, amennyivel többe kerülnek.
Pengét pedig csakis Lord-ot használok (http://razoremporium.com/store/images/lord_de_blades.jpg), a helyi kínai vegyiben szinte ingyen adják. Nálam ez a tökéletes kombináció.
Omnia Mea Mecum Porto

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1439 Dátum: 2013. Május 02. - 20:57:16 »
Csak azért kérdeztem mert több fajta Lord van.  Ezek szerinte a kék lord ot használod. super stainless.  ;D
Nem mindegy.  ;D nálam is feküdt anno de mióta több pengét is kipróbáltam most hajítanám a kukába.  ;D
Csak a puffin ad erőt...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici