Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 630219 alkalommal)

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1575 Dátum: 2013. Augusztus 18. - 21:55:48 »
Üdv. közöttünk kedves nem spamrobot h0o2a7j6!
 :sör:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #1576 Dátum: 2013. Augusztus 18. - 23:10:11 »
Anno suliban ez volt az egyik első login név amit kiosztottak nekem...

Aztaqu, de öreg vagyok, nekem a suliban legfeljebb lekváros buktát osztottak, nem loginnevet...

Üdv itt, Hutu!  ;)

Nem elérhető Katona Soldat Gábor

• Új tag
  • *
« Válasz #1577 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 10:26:11 »
Szevasztok, akkor itt is.

Kb. 32 éves koromig rendszerkészülékeket használtam. Akkor vettem egy nagyon fullos Philshave készüléket, amit hirtelen felindultságból másfél év után lecseréltem egy csúcs-Braunra. Már a Philshave is jó volt, de igazság szerint ez a Braun egy baromi jó borotva. Elképesztő gyorsan és tökéletesen borotvál. Két fejet használtam el benne.

Nemrégen történ váltásom nagyon gyors, és radikális volt. Azon kezdtem gondolkozni, hogy vajon miért van arra szükség, hogy egy rettentő drága, agyontervezett, procsesszorvezérlésű, csúcstechnológiás eszközt használjak arra a nem túl összetett feladatra, hogy eltávolítsam a szőrt az arcomról. Így a Braunk bekerült a Philshave mellé a fiókba én pedig vettem pár eldobható borotvát. Itt is fokozatosan lépkedtem lefelé, most a Wilkinson 2-nél tartok (fix fej, nincsen krémezőcsík), de már rendeltem egypengés BIC-et.

Szerintem egyszerűségben az lesz a legalja, az alá nem lehet menni. Az lesz a Kánaán!

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1578 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 10:38:19 »
Szevasztok, akkor itt is...

Szerintem egyszerűségben az lesz a legalja, az alá nem lehet menni. Az lesz a Kánaán!

;D

Üdv a köreinkben!

Mi - legalábis én - nem az egyszerűségre törekszünk, hanem az élményre és a tökéletességre.  ;)
De a végeredmény tükrében az egyszerűség is lehet Kánaán.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1579 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 11:07:06 »
Szia, Gábor!

Jó úton haladsz, érezd jó magad közöttünk! :handshake:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #1580 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 11:15:26 »
Üdv közöttünk!
Ha jól gondolom, az itteni ápolttársak jelentős része az iránti vágyából csapott bele a hagyományos borotválkozásba, hogy az arcszőrzet eltávolításának művelete élményt nyújtson a "Na, már megint borotválkoznom kell!" érzés helyett.
Nagyrészünkről elmondható, hogy nem áltatjuk magunkat azzal, hogy most sokkal olcsóbban borotválkozunk, mint az eldobhatós/cserélhető fejes/villany időszakunkban, mert rengeteg eszközt, krémet, AS-t, szappant stb. szeretünk kipróbálni.
Ja, s sok éltárstól olvastam, hogy áttérés után megszűnt, vagy jelentősen csökkent az irritáció, vagy a szőrbenövés.
Na, mindegy is, érezd jól magad a fórumon, s borotválkozás közben is!  :sör:

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #1581 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 11:19:33 »
Akkor ezek szerint Tőled nem olvastam ilyesmit!  ;D

Nem elérhető Katona Soldat Gábor

• Új tag
  • *
« Válasz #1582 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 11:48:20 »
Üdv közöttünk!
Ha jól gondolom, az itteni ápolttársak jelentős része az iránti vágyából csapott bele a hagyományos borotválkozásba, hogy az arcszőrzet eltávolításának művelete élményt nyújtson a "Na, már megint borotválkoznom kell!" érzés helyett.
Nagyrészünkről elmondható, hogy nem áltatjuk magunkat azzal, hogy most sokkal olcsóbban borotválkozunk, mint az eldobhatós/cserélhető fejes/villany időszakunkban, mert rengeteg eszközt, krémet, AS-t, szappant stb. szeretünk kipróbálni.
Ja, s sok éltárstól olvastam, hogy áttérés után megszűnt, vagy jelentősen csökkent az irritáció, vagy a szőrbenövés.
Na, mindegy is, érezd jól magad a fórumon, s borotválkozás közben is!  :sör:

Fel kell ismerni, hogy más embernek más jelenti az élményt. Ettől színesedik a világ.
Én a magam részéről biztos, hogy a drágább megoldást választottam, mert most két darab, teljesen jó állapotban levő villamos készülék áll a fiókomban, és mégis veszek ésszerű érvekkel nehezen alátámasztható eldobhatósat melléjük.
Ezt azért teszem, mert számomra most már az élményt a minél egyszerűbb eszközökkel való borotválkozás jelenti. Biztos, hogy ilyen ember is van, mert pl. én is ilyen vagyok.

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #1583 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 12:53:11 »
Lehet, hogy félreérthető voltam?
Nem attól élmény, hogy sokat költünk rá.
A szinte szertartásos jellege, az eszközök egyszerűsége, egyben szépsége jelenti az élményt.
Az, hogy mennyit költök rá, már csak attól függ, hogy meg tudok-e állni egy nekem megfelelő készletnél (ez olcsóbb, mint az eldobhatós-flakonos borotválkozás), vagy pedig mindig újabb és újabb dolgot akarok-e kipróbálni (na, ekkor tényleg sokba tud kerülni).

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1584 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 13:02:18 »
Az új dolgok kipróbálásánál nekem egyre inkább "más, de valahol mégis ugyanaz" az élményem.  Minden borotva, penge, krém, szappan és pamacs más, persze, és van amelyik rosszabb, van amelyik jobb, de a termékek 80%nál nem látok nagyságrendi eltérést, miután kitapasztaltam hogy kell használni. 

Ezért borotvát valszeg nem fogok venni hosszú ideig, pamacsot még egyet azért mert kell egy harmadik egy olyan helyre ahol néha vagyok (szüleim háza, amikor meglátogatom őket), pengét amikor elfogy, szappant/krémet pedig általában ajándékba kapok (rokonok/barátok tudják, hogy könyvnek és ennek örülök a legjobban).

Az elején azt hittem hogy úgy fogom megtalálni a "tökéletes" borotvát ha sokat kipróbálok, ma azt gondolom hogy találtam párat ami nekem bejön (ironikus módon borotvánál az első háromból kettő, a többit nem nagyon kellett volna megvenni, pamacsból dettó), és attól lesz tökéletes ha jól megtanulom használni.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1585 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 13:28:52 »
... hogy könyvnek és ennek örülök a legjobban).

:+1:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Balu216

• Új tag
  • *
« Válasz #1586 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 16:21:07 »
Szervusztok!

A fórum szűk egy éves olvasgatása után jutottam el a regisztrációig.

Általában Figaro krém (újabban Palmolive), HJM borzpamacs, Lord L6 + Wilkinson, Figaro arcvíz kombót használok kétnaponkénti sűrűséggel. Hébe-hóba sheavette-t is használok, egyelőre lassan és bizonytalanul, de lelkesen.
Igyekszem majd tőletek - tapasztaltaktól - ellesni a technikákat, trükköket, bár hardwer tekintetében általában nem vagyok kísérletező típus (ami bevált egyszer, az megmarad).

Egyébként Budapesti székhellyel rendelkezem, de a munkám miatt sokat vagyok Debrecenben is. A szabadidőm nagy részét a sport és a kirándulások töltik ki.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1587 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 16:26:07 »
Még egy pipás.
Üdv itt is!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1588 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 16:29:55 »
Szia, Balu!

Érezd jól magad minálunk! :handshake:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1589 Dátum: 2013. Augusztus 29. - 17:45:34 »
Üdv a fórumon!
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici