Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 631671 alkalommal)

Nem elérhető Black

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #2040 Dátum: 2014. Március 07. - 09:34:14 »
Ez nem a bőség zavara. Ez kéremszépen Hedonizmus!  ;)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2041 Dátum: 2014. Március 07. - 09:55:24 »

:thumbup:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #2042 Dátum: 2014. Március 07. - 10:07:08 »
:+1:
Egyetértek.
Az a durva hogy nem is olyan rég az ember még azt se tudta, hogy van még újonnan kapható DE a világon, meg nem rohadt el a világ összes borotvakése valamelyik padláson vagy sufni mélyén, a szokványostól eltérő kozmetikai dolgokról nem is beszélve.
Most meg? Ilyen szappan, olyan krém, amolyan AS, úgy kóstolgatjuk mintha egy darab 20 Ft-os csoki lenne, ami 2 perc alatt elfogy, közben meg nagyon hosszú ideig ki lehet(ne) húzni ugyanazzal a szappannal /DE-vel/késsel/pamaccsal, egyedül a penge az, amit folyamatosan venni kell. Magam részéről egy kicsit férfiatlannak is tartom ezt a dolgot, olyasmi mint amikor a nők beszélnek a körömlakkról vagy szemfestékről, ugyanakkor mégis azt veszem észre, hogy magával sodor a fórum, nehéz kívül állónak lenni. :)
Öregapáinktól lehetett hallani, azt a mondást,amit talán katonaságnál tanítottak nekik, hogy amelyik férfinek nem fér el az összes piperecikkje egy szappantartón, az b#zi. :) Nahát, nézzünk csak körül...:D :bocs:
Szóval valahogy az ellenkezőjére billen át a dolog, annak ellenére, hogy sokan a költséghatékonyság miatt "térnek meg".

(szerintem)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2043 Dátum: 2014. Március 07. - 10:34:40 »
amelyik férfinek nem fér el az összes piperecikkje egy szappantartón, az b#zi. :)
Lehet, hogy csak metroszexuális. :D

Nekem egy polcon (az a szappantartóm) elfér mind! -> Nem vagyok homoszexuális.;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2044 Dátum: 2014. Március 07. - 10:46:29 »
Szóval valahogy az ellenkezőjére billen át a dolog, annak ellenére, hogy sokan a költséghatékonyság miatt "térnek meg".
Régen a hagyományos borotválkozás egy közismert, praktikus célokat szolgáló dolog volt, most meg, nézzünk szembe vele, réteghobbi. Más a közönsége a kettőnek, más attitűdökkel, célokkal, ez törvényszerű.

SZVSZ semmi gond nincs azzal, ha valaki párhavonta, félévente kipróbál egy másik szappant, borotvakrémet, pamacsot, vagy borotvát. Miért ne? Ártalmatlan szórakozás.

Apáinkról annyit, hogy apám saját bevallása szerint azért harapott rá a patronos borotvákra amikor elérhetőek lettek, mert a hozzáférhető DE pengék random minőségűek és nem különösebben tartósak voltak. A pamacsot pedig azért hagyta el, mert a pamacsa szétesett, és nem tudta hol lehet másikat kapni. Ilyenkor próbálok belehelyezkedni abba, hogy amíg én két kattintással megrendelem Angliából, ő egy olyan világban nőtt fel amiben Anglia egy távoli, majdnem absztrakt dolog volt, a vasfüggöny túloldalán messze. Helyben vettek emberek dolgokat, és annak örültek ha volt, nem azon filóztak hogy milyen minőségű, mert ez fel sem merült.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2045 Dátum: 2014. Március 07. - 10:50:49 »
Természetesen, van par arcvizem, sokfajta penge s eddig 8 DE de varom a kilencediket.

Mégis amondó vagyok, hogy aki "csak" borotvalkozni akar, az egy l5 l6 al is ellehet 30 évig.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #2046 Dátum: 2014. Március 07. - 11:11:43 »
Jól Mondod Forri!

Mi (ez a kis közösség) élvezzük a borotválkozás minden zegét és zugát. Nem átallunk erről még nyíltan beszélni is. Legalábbis én!
És alig várom, hogy megérkezzen az új borotvám a Mühlétől!  ;)  :hurra:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Błazej

• Új tag
  • *
« Válasz #2047 Dátum: 2014. Március 07. - 13:11:44 »
A hagyományos borotválkozás is a fogyasztói társadalom áldozata lett...  :-\

Üdv a fórumon, Marcselló!

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #2048 Dátum: 2014. Március 07. - 15:13:40 »
Üdv Marcselló, remélem nem ragadsz le a DE-nél, hanem jössz tovább a késekhez :)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2049 Dátum: 2014. Március 07. - 15:24:48 »
Jól Mondod Forri!

Mi (ez a kis közösség) élvezzük a borotválkozás minden zegét és zugát. Nem átallunk erről még nyíltan beszélni is. Legalábbis én!
És alig várom, hogy megérkezzen az új borotvám a Mühlétől!  ;)  :hurra:

Nem azt mondtam nincs ihazatok, csak hogy bizonyos technika felett már a hedonizmus, a jó értelemben vett sznobizmus dominál.

Tapasztalat, hogy a futurral de a wilkivel is BBSt lehet elérni.

Bar nekem a wilki nem jött be.

Visszatérve a polcra:

Egy 120x80 as polcon éppen elférek.  :sör:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2050 Dátum: 2014. Március 07. - 15:42:00 »
Tapasztalat, hogy a futurral de a wilkivel is BBSt lehet elérni.

Bar nekem a wilki nem jött be.
Pont ez az: nem csak a BBS az egyetlen szempont, a többségnek az is fontos hogy kellemes legyen a szappan/krém érzete, illata, ne szárítson, stb. Van ami ezek közül elég objektív és meg lehet itt vitatni, de csomó dolognál az egyetlen mód, hogy kipróbáljuk. Mondjuk abban teljesen igazad van hogy egy sampler pack sokszor racionálisabb lenne a végtelen gyűjtögetésnél, de nem vagyunk mindig racionálisak :D

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #2051 Dátum: 2014. Március 07. - 15:49:30 »
Semmi gond Pmol, értem amit mondasz!  :thumbup:

Annak idején én is azért tértem meg, mert csak rossz borotválkozásom volt az eldobhatósokkal. Kapart, égetett, irritált, stb...

Váltottam és a DE vonal működött.
DE! Rákaptam az ízére és már a szó szerinti nagybetűs Élményt várom a borotválkozásomtól! Mert jól esik még a lelkemnek is, nem csak az arcomnak, meg az orromnak (illat).

Szóval én is érzem, hogy a racionalitása a dolognak elveszett részemről, mert tudom, hogy meg lehet borotválkozni akár egy Lordal is, hiszen miért ne, nem rossz borotva az. De én ennél többre vágyom - a fentiek miatt.

Remélem így már érthető, hogy - részemről - miért a hedonizmus.  :hat:

Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2052 Dátum: 2014. Március 07. - 16:16:30 »
Ugyan így vagyok én is.

Csak nem hiszem, ( mondom én is gyűjtöm a DE ket) hogy nem vagyunk kicsit sznobok is.

Erről jut eszembe! Holnap szantál napom lesz.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2053 Dátum: 2014. Március 07. - 16:24:39 »
Folytatva, szerintem egy minimalista felszereltséggel is lehet ÉLMÉNYDÚSAN borotválkozni.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #2054 Dátum: 2014. Március 07. - 16:32:29 »
Szerintem nem vagyunk sznobok!
A sznob: az olyan embereket illetnek e szóval, akik ugyan nem „nemesek” vagy tagjai valamely elit körnek, de mégis rájuk jellemző attitűd felvételével olyannak akarnak tűnni, mintha oda tartoznának
Mi nem a látszatot hozzuk, hanem tényleg tagjai vagyunk egy elit körnek a borotvafórumnak :)

Szerintem ha valaki a mai világban kiad néha 10e Ft-ot  (fél tank benya) valamire ami a hobbija és boldog lesz tőle - ha ezzel nem a gyerekei szájából veszi ki a falatot - az messze nem sznobság. Ha valaki 100e havi nettóra vesz hitelre nagy béemvét hogy vakítson, vagy az onyxban ebédel a fizetése feléért hónap végén meg vajaskenyér az már igen!
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici