Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 630249 alkalommal)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #975 Dátum: 2012. November 11. - 18:54:01 »
Üdv András,

már mindegy...  ;D ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #976 Dátum: 2012. November 12. - 08:29:46 »
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #977 Dátum: 2012. November 14. - 17:36:12 »
Kedves Mindenki!

20 év után félig bedöglött a villanyborotvám. Ezek a németek "nem" értenek semmihez... :-) Szóval úgy döntöttem, hogy elővakarom a nyolcvanas évek végén, a Sugárból hmm... hát származó hagyományos borotvámat. A régi apró kis fogásokat, trükköket elfelejtve meg is szaggattam magam :-)

Az első pofon akkor ért, amikor a közeli boltban vettem egy pamacsot. A választék egy darab 780 forintos izéből állt. Ezzel bizony még falat se lehet mázolni. Borotvakrémből is csak egyféle. Ekkor esett le a húsz fillér: 2012 van vazze, irány az internet! Beszereztem ezt-azt és szertartást csináltam a dologból. Néhány napja pedig idetaláltam. Olvastam már pár érdekes dolgot itt és biztosra veszem, hogy még fogok is.
Köszönet a fórum létrehozóinak!
Üdvözletem mindenkinek!

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #978 Dátum: 2012. November 14. - 17:52:18 »
Nork, érezd jól magad a fórumunkon! Látogasd szorgalmasan és ne csak a jó társaság miatt!  ;D
 :sör:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #979 Dátum: 2012. November 14. - 19:16:43 »
Szia, nork!

Köszi, hogy beköszöntél, érezd otthon magad közöttünk! :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #980 Dátum: 2012. November 14. - 21:15:22 »
Üdv, Nork!

Érezd jól magad közöttünk!
Novaculum habeo.

Nem elérhető Blauer

• Új tag
  • *
« Válasz #981 Dátum: 2012. November 14. - 21:53:09 »
Sziasztok!

Jó néhány év "eldobható borotva" korszak után, hála a Discoveryn látott How it's made - Merkur Vision kisfilm után döbbentem rá: kell egy rendes borotva. Sajnos hosszas kutakodás utás sem leltem rá a kezdőként használt Gillette H3-ra, így nekiveselkedtem a beszerzésnek. Naivan pont egy ugyanolyant szerettem volna, már csak a nosztalgia miatt is :-)
Azt gondoltam, tele van minden drogéria jobbnál-jobb borotvákkal. De mint ezt Ti jobban tudjátok ez nem így van, így maradt a net és így bukkantam erre a fórumra is. Sok olvasgatás után dötöttem, és beszereztem egy Futur-t. Úgy érzem jó választás volt, most a többi kellék beszerzése után irány a fürdőszoba... :borotva:

Úgy gondolom, a fórum még tartogat hasznos információkat számora :-)
Üdv mindenkinek!

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #982 Dátum: 2012. November 14. - 22:46:00 »

Üdv mindenkinek, aki ide talált.

Blauer a futur jó választás volt  :borz2: ( nagyjából olyan mintha jóapámtól az érettségire egy 600-as mercit kaptam volna... :fetreng:)

Tegyél bele feather pengét, és megérkeztél...de tényleg

( na jó mondjuk nem érkeztél meg teljesen, mert a borotvakések használatával egy másik világ nyílik meg  :boldog: )

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #983 Dátum: 2012. November 14. - 23:22:59 »
Jahh, megmarad a hatszázas SEL krúzolgatni, plusz mellette elkezdesz egy WRX STi-vel őrjöngeni a kanyargós hegyi utakon, remélve, hogy simán elbírsz 300 pacival...

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #984 Dátum: 2012. November 15. - 08:35:02 »
Jó néhány év "eldobható borotva" korszak után, ...

Nem kell idézőjelbe tenni, azok tényleg eldobhatók. Itt mi, azt hiszem, mindnyájan el is dobtuk. :borz2: Örülök, hogy Te is. Blauer, üdvözlet közöttünk. :sör:
Novaculum habeo.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #985 Dátum: 2012. November 15. - 09:21:40 »
Üdv az új "betegtársaknak"... ;D

Joe, erről az eldobható témáról kérdezd meg a Pengét ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #986 Dátum: 2012. November 15. - 09:37:39 »
Blauer- Üdv a csoportban!  ;D
Eldobható témában miután az is beletartozik a borotva fogalmába. Minden eldobható..., mint ahogy a DE penge is az... A borotvakés is az, csak a kérdés mikor?  ;D

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #987 Dátum: 2012. November 19. - 10:07:05 »
Sziasztok!

A pipás fórumról keveredtem ide. Sokáig csak irigykedve olvastam az ottani borotválkozós topicot, mert nekem sajnos még életemben nem sikerült úgy borotválkoznom, hogy a nyakam ne menjen tönkre minimum egy hónapra. Többek között e miatt is, praktikus okokból szakállas lettem, így a nyakamon a szakállam alatt a gép legkisebb állásával toltam le a szőrzetemet, arcról pedig, a szakáll fölött eldobható borotvával intéztem azt a 4-5 húzást.

Évente egyszer azért elvégeztem egy próbát, hátha egyszer irritáció és benövésektől mentesen sikerül levágnom a szőrzetemet. Ez hosszú éveken át nem sikerült, mígnem idén, pontosabban múlt héten elérkezettnek találtam az időt az éves próbára. Mivel eldobható, 2-3 pengésekkel szinte biztos volt a kudarc, gondoltam egy kis ráfordítással kipróbálom a hagyományos DE borotválkozást, hátha az egy penge és a nagyobb mozgásszabadság a vágások milyenségében meghozzák a várva várt sikert. Össze is szedtem egy kezdő szettet, szem előtt tartva, hogy nagy eséllyel minimális lesz a kihasználtsága:

Lord6 készülék
kék Lord pengék
Balea pamacs
Nivea tubusos krém
Barbon arcszesz
(ezeket kaptam hirtelen, de már kiegészítettem egy Barbon krémmel és egy Nivea arcszesszel, hogy passzoljanak a dolgok  ;))

A siker teljesen meglepett, hiszen majd 20 év sikertelenséget követően nem reméltem áttörést ezen a téren. Mégis bevált a dolog, azóta túl vagyok pár borotválkozáson, ami így ráadásul nagy meglepetésemre egy elképesztően kellemes élményt is nyújt  :boldog:. Várom is mindig a következő alkalmat és szertartásosan, nagy örömmel végzem a műveletet.
(A nyakamon nem merek szállal szembe húzni, így ott két kör szálirányban egyelőre a menet, de kis idővel megpróbálok majd oldalról is rámenni.) A szakállformám is megváltozott, hiszen így nem kell már az állcsontomon feltétlenül meghagyni a szőrt, nincs látható különbség a nyak és az arcszőr hosszúságát illetően. Végre megengedhetem magamnak azt, hogy egy jól karbantartott körszakállat tartsak  ;D.

Terveim között szantálfás szappan, és valami minőségi de nem horror árú pamacs beszerzése szerepel.
Ezekről a termékekről mi a véleményetek:
http://www.ecsetbolt.hu/termek.php?cikk=view&sr=701&mi=43&meddig=20&gy1=25&keres=
http://www.ecsetbolt.hu/termek.php?cikk=view&sr=58&mi=41&meddig=20&gy1=25&keres=

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #988 Dátum: 2012. November 19. - 10:14:46 »
Szia Frédi, üdv a fórumon!

A linkelt termékekről: A szantálfás Mühle/Merkur/Edwin Jagger szappan nem rossz, a krémekhez képest azért nehezebb lesz belőle jó habot készíteni, erre készülj föl! A golddachs ecset... háát, én érzékeny bőrre biztos nem olyat vennék, ránézésre nagyon szúrós. Szerintem válasz inkább az Omega 10xxx szériájából, vagy egy Finest borzot a New Forest-től, de itt az "Elad" topicban is találsz jó áru, kipróbált, jól működő pemzliket!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #989 Dátum: 2012. November 19. - 10:16:18 »
Üdv itt Csigafrédi!
Mindig jó olvasni ilyen lelkes DE áttérőket. ;D :sör:
A Mühle szappan egy lépcsőfok. Picit nehéz jó habot verni belőle, rajtam szárad is a habja, viszont az árát abszolút éri, kemény szappan egy évig biztosan elég, ha csak azt használod.

A Golddachs pamacsról olvass itt pl a pamacs topikban, volt akinek bejött, volt akinek hullajtott, volt akit szúrt (lehet pont nem ez). Ennyiért szerintem külföldről egy jobb sertés is megjön, szerintem jobb azzal kezdeni.
 :sör:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici