Sziasztok!
A pipás fórumról keveredtem ide. Sokáig csak irigykedve olvastam az ottani borotválkozós topicot, mert nekem sajnos még életemben nem sikerült úgy borotválkoznom, hogy a nyakam ne menjen tönkre minimum egy hónapra. Többek között e miatt is, praktikus okokból szakállas lettem, így a nyakamon a szakállam alatt a gép legkisebb állásával toltam le a szőrzetemet, arcról pedig, a szakáll fölött eldobható borotvával intéztem azt a 4-5 húzást.
Évente egyszer azért elvégeztem egy próbát, hátha egyszer irritáció és benövésektől mentesen sikerül levágnom a szőrzetemet. Ez hosszú éveken át nem sikerült, mígnem idén, pontosabban múlt héten elérkezettnek találtam az időt az éves próbára. Mivel eldobható, 2-3 pengésekkel szinte biztos volt a kudarc, gondoltam egy kis ráfordítással kipróbálom a hagyományos DE borotválkozást, hátha az egy penge és a nagyobb mozgásszabadság a vágások milyenségében meghozzák a várva várt sikert. Össze is szedtem egy kezdő szettet, szem előtt tartva, hogy nagy eséllyel minimális lesz a kihasználtsága:
Lord6 készülék
kék Lord pengék
Balea pamacs
Nivea tubusos krém
Barbon arcszesz
(ezeket kaptam hirtelen, de már kiegészítettem egy Barbon krémmel és egy Nivea arcszesszel, hogy passzoljanak a dolgok
)
A siker teljesen meglepett, hiszen majd 20 év sikertelenséget követően nem reméltem áttörést ezen a téren. Mégis bevált a dolog, azóta túl vagyok pár borotválkozáson, ami így ráadásul nagy meglepetésemre egy elképesztően kellemes élményt is nyújt
. Várom is mindig a következő alkalmat és szertartásosan, nagy örömmel végzem a műveletet.
(A nyakamon nem merek szállal szembe húzni, így ott két kör szálirányban egyelőre a menet, de kis idővel megpróbálok majd oldalról is rámenni.) A szakállformám is megváltozott, hiszen így nem kell már az állcsontomon feltétlenül meghagyni a szőrt, nincs látható különbség a nyak és az arcszőr hosszúságát illetően. Végre megengedhetem magamnak azt, hogy egy jól karbantartott körszakállat tartsak
.
Terveim között szantálfás szappan, és valami minőségi de nem horror árú pamacs beszerzése szerepel.
Ezekről a termékekről mi a véleményetek:
http://www.ecsetbolt.hu/termek.php?cikk=view&sr=701&mi=43&meddig=20&gy1=25&keres=http://www.ecsetbolt.hu/termek.php?cikk=view&sr=58&mi=41&meddig=20&gy1=25&keres=