"Rég láttam Goodfellát a Mai Borotválkozásom topikban, mindenki csak műtárgynak tartja?" (idézet egy korábbi hozzászólásból.)
2016. Március 19-án vettem használatba Goodfellát,és csupán egy-két nap erejéig tértem vissza a nálam korábban referenciának számító R41/13-hoz és a Gillette Slim Adjustable-hoz, de utólag azt kell, hogy mondjam: "feleslegesen".
Nekem a Goodfella lett a kedvenc borotvám. Pedig nem vártam túl sokat tőle, mondván, mit tudhat, amit egy Gillette, Merkur, Mühle stb. nem tud.
Előrebocsátom, én 1,5 kört borotválkozok, csak WTG, viszont naponta. Zöld Astrával.
Szerintem ez egy agresszív borotva abban az értelemben, hogy határozottan pattintja el a szőrszálakat, egészen más a hangja, mint a Tech-fejű vagy 89-es fejű borotvának. Nem sercegnek, hanem ropognak, roppannak a szőrszálak, hasonlóan, mint egy Gillette New Type-nál. Viszont nem a bőrhöz közel vág, mint a New Type, hanem hagy egy kis borostát, hangsúlyozom, 1,5 kör WTG-vel. (Ilyen használattal az R41 is hagy nálam egy pici borostát, nyilván egy picit kisebbet, mind a Goodfella.)
Viszont (nálam) olyat tud, amit tartósan egyik másik borotvám sem tudott: soha nincs irritáció. Sem a borotválkozáskor, sem fél nappal utána. És nálam ez a lényeg. Nincs olyan érzésem, amikor délután végigsimítok a borostámon, hogy feszülne a bőröm, "fájnának" a szőrszálaim.
Féltem az OC kialakítástól is, hogy a napi borotválkozáskor csak a gond lesz vele. Nincs vele gondom, nem karcolja az arcom, nem áll bele az arcomba: igazából jobban tetszik, mint a CC.
Úgyhogy én nagyon szeretem ezt a borotvát, nagyon örülök, hogy megvettem. Aki kíméletes borotvát szeretne, és nem akar kékre borotvált arcot, annak tudom ajánlani.
Hangsúlyozom: szerintem. Nem akarok "melyik a jobb borotva" típusú vitát generálni. Kinek mi válik be. Nekem a Goodfella.