Sor került ma nálam az új hosszú és vastagabb nyeles Goodfella kipróbálására.
Csak ezt használtam ma, nem hasonlítgattam a standard verzióval. A róla olvasottak alapján
volt egy képem a Goodfella fejek működéséről.
Ez gyakorlatban ma nálam beigazolódott. Csodálkoznék, ha erre a standard Goodfella fej később rácáfolna.
Megfelelő előkészítés után, Kent faggyús szappan és Personna Blue penge volt a segítőm. A pengében volt már két alkalom, hogy átlagosabb felhasználás legyen, meg bátrabb lehessek a borotvával.
Ez a bátorság határozott nyomást jelentett a készülékkel három körön keresztül.
A szőrzet a nyitott fésűs kivitelhez illő 9 napos volt. Az első körben ezen jobban kellett nyomnom, mint ahogy elsőre neki ugrottam. Mert csak így működött tökéletesen.
Na ne má, gondoltam. Az ilyen nyomkodást a reluxás korszakomban követtem el utoljára. - Nem jó emlékeim voltak róla.
A második körben is így volt megfelelően alapos. Harmadik kör teljes kiborotválást is irritáció mentesen engedte.
A fésű fölötti kis GAP résbe a levágott borostás hab nem tudott berakódni, könnyen átmosható a feje.
A végeredmény tökéletes. Nagyon kellemes borotválkozást adott. Őszintén megmondva nem néztem ezt ki belőle.
Ebay-ről használtan Goodfella bőrtokban 34 USD-ért jött. (Egy helyről a standard verzióval, így a posta kedvező 11USD/borotva volt.) Nem néztem a webshop-os új árát - utoljára talán 50 ŁGB. De ennyit használati értékre megér a készülék.
Minden alkatrésze igényes, szép kidolgozású. Kézbe véve látni rajta, hogy nem a DE borotva szegmens olcsó alsó részének tagja.
Előnye a reluxa szerű könnyű használat normál arcbőrön és borostán. Ha nem hallottál a 'ne nyomd' technikáról semmi gond. Csak megzavarna ha ezt a Goodfella borotvát használod.
Első készüléknek vagy váltásra reluxáról DE készülékre tökéletesen alkalmas. Érzékeny arcbőrön sem hiszem, hogy gondot okozna.
Az alacsony profilú fejjel tényleg könnyű a borotválás az orr alatt, pajeszon - vagy szakáll szélen, ha lenne ilyenem. Könnyű a rálátás is ezeken a figyelmet érdemlő pontokon.
A standard verzió pengetartó szélessége 0.2 mm-rel nagyobb. Egy ici-picit szélesebben szorítja az ugyan olyan alaplemez fogaira a pengét. Gyakorlatilag elhanyagolhatóan kisebb GAP méretet adva.
Nem valószínű, hogy ez jelentős működésbeli különbséget okoz.
A nyél fogása jobb ezekkel a kihizlalt méretekkel. Stabilabb és kézre állóbb így a készülék. Recézése a két ujjnak remek fogást ad ezen a vastagított nyélen is. A nyél dizájn szerintem tökéletes.
Kár, hogy ennek a pengetartóján nincs már a G márkajel. Jó dizájn elem volt.