Megpróbálok válaszolni:
Egy másik érdekes dolgot szeretnék kérdezni.SFK késemen a szegecs nem olyan mint általában, hogy alátét és adott fém...hanem szerintem ez egy darab fém és meg van lapítva mindkét oldala...ugyanúgy kell "szétvágni" mint ahogy a videókon látom v valami más módszer? - Előfordul, hogy nincs alátét, csak simán a "tengely" van elszgecselve. Szétszedni ugyanúgy kell. Ha a nyél már nem kell, akkor nem olyan vészes, levágod a szegecs végét, és kész. (Érdemes eltenni,később jól jöht, akár sablonnak.)
Pontosan hogy tudom megállapítani,hogy mekkora a késem? Melyik részét kell mérni...ezt valaki vázolja fel nekem légyszi. - Ha a vázolástól eltekintesz (így gyorsabb...
), akkor leírom: Fogod a pengét, és a lapjával farkasszemet nézel. Így megmérve megkapod a penge magasságát. (Az enyém 5/8-os, valszeg a Tied is hasonló). Amit még érdemes mérni, az a penge végétől (az él felől, NEM a farok felől!!!) a furat a pengén, mivel ezzel tudod meghatározni a nyél hosszát.
Vagy rendelek az oldalról vagy pedig csinálok egyet magamnak,itt pedig egyeznie kell a gyári nyéllel alakban,formában vagy ez teljesen mindegy? - Ha csinálni akarsz, a fantáziád szab csak határt!!!Annyit érdemes szem előtt tartani, hogy a kész nyél a penge védelmére szolgál, tehát csukott állapotban a penge nem "bukhat" át a nyélen-vagyis nem szerencsés, ha becsukás után az él kilóg a nyél másik oldalán.
Saját nyél készítéséről találsz szinte bármelyik fórumon képes segédletet.
Végül egy kérdés: Milyen gépet sikerült venni?
Remélem tudtam segíteni.