Ügyes... miért pont nitróval?
Azt említette, hogy hamar párolog, így hatékonynak tartotta a feladatra. Lehet, hogy több mindent is kipróbált előtte.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy ez az impregnált szizál már annyira erős korong, hogy itt már a szálak dolgoznak, nem a paszta. Számomra eddig nem volt túl hatékony az extra cut előpolírozó paszta, viszont ezen a korongon visz. Nagyon is. Szerintem inkább csak a "zsírzás" a feladata és hogy ne melegedjen túl a korong. Rakhatnék rá tükrös polír pasztát is, az is szálra húzott felületet adna. A 320-as zsírnélküli rúdnál finomabb felületet ad, de nekem ez még "karcos". Nem beszélve arról, hogy szerintem egy kicsit "taknyol" is a szizál.
Már csak egy kísérletem maradt hátra, mielőtt részben visszatérek a kézi csiszoláshoz: filc/rongy korong+ragasztó+600-as, vagy 800-as csiszolószemcse.
Van egy kapcsolatom, akik forgalmaznak csiszoló anyagokat, korongokat (főként nagy méretben, gyáraknak). Az ismerős azt mondta, hogy max. 400-ig szoktak csiszolóanyagokkal foglalkozni, utána elővesznek egy erősebb korongot és az anyag függvényében valami pasztát, aztán így adnak neki. Ezzel a módszerrel küszöbölik ki a csiszolás és a polírozás közti űrt, amivel én is kínlódok.