Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 630795 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #2475 Dátum: 2014. Április 10. - 20:19:18 »
Nekem eddig egyetlen felújított/készített késem se lett tökéletes. ;)

Nem vagy ezzel egyedül, pedig már bőven 100 fölött járok összességében  ;D
Akkor ezek szerint semmi remény, hogy javuljon a helyzet.... :fetreng:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #2476 Dátum: 2014. Április 10. - 20:29:31 »
Urak!

Ha valaki nem akar beruházni spéci kövekre (még), akkor a Micromesh csiszpapírok 12.000 -ig jók lesznek fenni?

Mondjuk egy üvegcsíkon...

Igen, a 3M gyárt lapping film néven élezéshez használható "csiszolópapírt". 15, 5, 3, 1 mikronos sorral szinte bármit meg lehet élezni gond nélkül, és azért egy csík pár élezést kibír ha vigyázol rá (10-20). A probléma a postával szokott lenni, meg hogy 1-1 darabot csak kevés helyről lehet venni. A sima alumínium oxidos teljesen jó, a gyémántos nagyon drága.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2477 Dátum: 2014. Április 10. - 20:33:01 »
köszönöm a méltató szavakat, és megnyugodtam, hogy nem csak nekem tetszik:-) Sajnos nem lett tökéketes, de ebből nagyon sokat tanultam.

Jó helyre került a kés látom, na ezek azok a műveletek, amit nem tudtam volna elkövetni vele.  ;D  :2thumbup:
Sheffield-England

Nem elérhető banshee

• Új tag
  • *
« Válasz #2478 Dátum: 2014. Április 11. - 06:03:36 »
Urak!

Ha valaki nem akar beruházni spéci kövekre (még), akkor a Micromesh csiszpapírok 12.000 -ig jók lesznek fenni?

Mondjuk egy üvegcsíkon...

Igen, a 3M gyárt lapping film néven élezéshez használható "csiszolópapírt". 15, 5, 3, 1 mikronos sorral szinte bármit meg lehet élezni gond nélkül, és azért egy csík pár élezést kibír ha vigyázol rá (10-20). A probléma a postával szokott lenni, meg hogy 1-1 darabot csak kevés helyről lehet venni. A sima alumínium oxidos teljesen jó, a gyémántos nagyon drága.

http://www.ebay.com/itm/330388030725?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #2479 Dátum: 2014. Április 11. - 09:27:15 »
Az a fajta nem jó, túl vastag a hordozó, és szerintem nem vízálló. Ha vízálló, és üvegre ragasztod, akkor akár jó is lehet, de mérget nem vennék rá, mivel nem próbáltam, és másról se olvastam aki próbálta volna.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető banshee

• Új tag
  • *
« Válasz #2480 Dátum: 2014. Április 18. - 19:26:55 »
Jelentem, kiprószáltam. 1500 -as papírtól felmentem egészen a 12.000 -ig. Kaptam ugyanis egy régi borotvát egy kollégámtól (King's barber Expert van a nyelére ráírva. nagyon nem találtam róla semmit), ezt nem sajnáltam erre. Elég rozsdás volt, kipolíroztam amennyire ki tudtam (messze nem olyan profi, mint amiket itt láttam, de első penge aminek nekiálltam), utána élezés.

Az eredmény. Nem shave ready, a szőrt viszi, a hanging hair teszt nincs meg. Ha ráfektetem a pengére a hajszálat és kicsit erősebben megrántom, akkor elvágja. Erről még nem biztos hogy rossz a cucc, lehet az én tudásom kevés.

Az élezés vastag üvegre fektetve zajlott.

Lehet kis pasztás bőrözés segítene a dolgon, de egyelőre ilyen cuccom nincs.

Nem elérhető Fec

• Új tag
  • *
« Válasz #2481 Dátum: 2014. Május 10. - 14:34:26 »
Sziasztok.
Vettem egy oxidálódott Gold Dollár kést, tegnap este felpolíroztam, ma reggel meg csináltam neki egy fa nyelet a műanyag helyett.
Így került hozzám:

Most így néz ki:

Mi a véleményetek?

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #2482 Dátum: 2014. Május 10. - 17:55:05 »
Ügyes! Gratula!!!  :bor:
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető Karak03

• Törzstag
« Válasz #2483 Dátum: 2014. Május 10. - 21:03:56 »
Szép! Nekem is tetszik.  :hat:
" Bárhova mész a bicskádat és a f.....at mindig vidd magaddal
-mert sose tudod mivel kínálnak! "

Nem elérhető doddi

• Törzstag
« Válasz #2484 Dátum: 2014. Június 15. - 12:25:07 »
Üdvözlet
Többek között ezeket örököltem:

Az volna a kérdésem, érdemes-e foglalkozni a felújításukkal, vagy hagyjam a francba? Illetve tudom nem egészen ide kapcsolódik, de a DE-t hogy fertőtlenítsem?
Köszi

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #2485 Dátum: 2014. Június 15. - 12:32:42 »
Csak a késekről mondanék véleményt:
a közös képen a felsővel biztos nem foglalkoznék. Az alsó is nagyon nagyon határeset, de ha van érzelmi kötődés akkor azon lehet gyakorolni.
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #2486 Dátum: 2014. Június 15. - 17:37:31 »
Üdvözlet

Az volna a kérdésem, érdemes-e foglalkozni a felújításukkal, vagy hagyjam a francba? Illetve tudom nem egészen ide kapcsolódik, de a DE-t hogy fertőtlenítsem?
Köszi

Elég golyóérettek szegények. Emléknek jó.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető doddi

• Törzstag
« Válasz #2487 Dátum: 2014. Június 15. - 17:51:28 »
Köszönöm a válaszokat, akkor a kések a vitrinben landolnak... Emléknek...  :thanks:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2488 Dátum: 2014. Június 15. - 17:54:30 »
Köszönöm a válaszokat, akkor a kések a vitrinben landolnak... Emléknek...  :thanks:

De egy konzerváló polír s esetleg ( itt meg fognak kövezni ) egy lakk film réteg a rozsdásodás ellen.

S azcemlék örök.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #2489 Dátum: 2014. Június 15. - 19:25:29 »
Üdvözlet

Köszi

Nem tudom, hogy a szélesebbik borotva mérve mennyi lehet. Én 27-s Pollarttal tanultam borotválkozni...az alig 10  mm uj korában is. A nyelét meg szarunak nézem. Én azért még nem lakkoznám le vitrinbe tevéshez.

Üdv: longball

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici