Sziasztok
Megtaláltam néhány régi ezüst evőeszközt, többek közt késeket, melyeknek a nyele ezüst, a pengéjük Solingen acél. Az ezüst már csillog villog. A pengék mocskosak voltak, végigmentem rajtuk 1500as papírtól felfelé 2500-ig. Egyöntetű, szürkés árnyalatú késeket kaptam így, apró szárazrozsda-foltokkal. Nnamost. A mai vacsorához ezzel terítettem. Kaja után azonnal elmostam őket szivaccsal, Jar-os vízzel. Az ezüst még mindig ezüst, viszont az acél elszíneződött. Nem tudom miért van ez. Most már nem gusztusos, kapott egy furcsa "ízt" is így a kés. Amolyan barnás-feketés foltok, olajos bemosódással a fény felé tartva. Ha ez segít valamit, hogy a végére járjunk, a menü rántott süllő volt, sült krumpli, majonéz, és egy csepp citrom a halra.
Mi a teendő ha újra használni szeretném?
Van valami amivel kezelni lehet ezeket a pengéket?