Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 630911 alkalommal)

Herr

• Vendég
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #2520 Dátum: 2014. Szeptember 05. - 19:22:29 »
Elkészült életem első borotva nyele. A szegecselés nem az igazi,asszem mégis csak a gyárira kell átállnom,amit vettem az szinte kalapálhatatlan,a hátsók és a középsők azok amiket kivettem a régi nyélből ,meg az ék is,csak az elsőt csináltam én ,de nem tetszik.Holnap szerzek más anyagot és kicserélem.
Minden  esetre ez ilyen lett ,valszeg nem is fog rajta maradni ,bár annál jobb mint ami volt ,de szárnypróbálgatásnak megteszi.

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #2521 Dátum: 2014. Szeptember 05. - 19:37:35 »
Nem rossz :)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Herr

• Vendég
« Válasz #2522 Dátum: 2014. Szeptember 06. - 20:50:00 »
Nem hagyott nyugodni ez a dolog:) így szétkaptam ,kicsit festettem a nyélen,majd a következő megoldást kreáltam az első szegecselésnél. (különben én voltam a balga ,mert tök jó az anyag,csak lassan kell kalapálni  :jajne: és akkor hibátlan lesz) Szóval popszegecs tányérját levágtam ,de úgy ,hogy a keskeny részből maradjon kb 2 mm er ,a nyélben megnagyobbítottam a furatot és epoxival ezt beragasztottam mindkét oldalra. Így most a tengely semmiféle hatással sincs a vékony és gyenge anyagra .
Így készen elnézve már nem is rossz ,asszem megtartom,kapott egy alapos bőrözést ,hajszálat pattintja,holnap felavatom. Ja és pont olyanra pácoltam mint a fürdő csempe sötétebb része és a bútorzat. Így tökéletes az összhang.Ha még tudok szerezni kis teniszütőt olyan kitűzőt azt ráragasztom a nyélre . Már a következő projekten töprengek:))

Herr

• Vendég
« Válasz #2523 Dátum: 2014. Szeptember 07. - 19:31:59 »
Ezt ma csináltam. Éppen a baumax ban mászkáltam és szembe jött egy vágódeszka,amiről rögtön láttam,hogy borotvanyél :)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2524 Dátum: 2014. Szeptember 08. - 08:35:56 »
 :borz2: :fetreng: Egyre jobb! :2thumbup:

Herr

• Vendég
« Válasz #2525 Dátum: 2014. Szeptember 08. - 09:09:35 »
:borz2: :fetreng: Egyre jobb! :2thumbup:

És ez a penge istencsászár. Tegnap délelőtt melóztam egy régi házban ,a tulajdonos hölggyel egy ollót kerestünk a konyhaszekrényben (a nagymamájáé volt a ház ,és megörökölte) ,na szóval éles szememmel észrevettem egy fenőkövet. Nagyon finom kő. Kérdem kell ez neki. Mondja nem ,El is kértem ,síkba csiszoltam otthon és olyan élt rittyentettem erre a késre,hogy szemem szám elállt.
A hajszálat mindenhol pattintja a karomon csak végig húztam és szőrtelen lett. Komolyan mondom valami fenomenális ez a kés.
De lehet szétkapom még a nyelet ,mert talán tudok szerezni szép alátétet és azzal újra összerakom.

Herr

• Vendég
« Válasz #2526 Dátum: 2014. Szeptember 08. - 19:53:06 »
Ma voltam Flaschneréknél leadtam a Wüsthof-ot és mutatott alátétet azaz mittudomén minek is nevezik ami a szegecs alá kell.Kaptam is egy mintadarabot ,oszt eltöprengtem,mert sehol nem találtam 2 es szép alátétet,hogy csinálok én egy ilyet. Fogtam egy réz küszöbsínt egy 3 as bőrlukasztót szép karikákat ütöttem ki egy puha fán ,még az íve is meglett ,majd 2 es fúróval kifúrkáltam őket. Nem mondom,hogy nem pepecs ,de a végeredmény elég normális lett ,így ki is cserélgettem a fenti kés szegecseit.
Ihol a képek,hátha valakinek jól jön.

Kicsit átdolgoztam a nyelet lekerekítettem az éleket,meg a végét lecsaptam egy csöppet.

Mindamellett kíváncsi leszek milyen lesz a Wüsthof-t ,megígérte az ifjabb Flaschner,hogy szépen megcsinálja,plusz kiderült,hogy az elején a megerősítés az ezüst.Péntekre kész lesz.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2527 Dátum: 2014. Szeptember 08. - 19:56:47 »
Ha az életed párja, új zakó dragám, próbáld fel! felkiáltassal felad egy hosszú ujjú zubbonyt, ne csodalkozzál!  :hat: :naughty:

De szép lett!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Herr

• Vendég
« Válasz #2528 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 15:53:48 »
Még a szegecseken igazítok

Utána néztem és lehetséges ,hogy ezeket az Eagle Razorokat 1902-1935 között gyártották?

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #2529 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 16:42:37 »
Eddig ez a nyél tetszik a legjobban. Mikortól kereshetünk megrendelésekkel? :)
(szerintem)

Herr

• Vendég
« Válasz #2530 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 17:03:03 »
Eddig ez a nyél tetszik a legjobban. Mikortól kereshetünk megrendelésekkel? :)

Ez egy folyamat ahogy nézem. Nekikezd az ember ,nézelődik ötleteket merít ,plusz rájön a fogásokra (pl én csak egy darabot vágok ki és amikor kész akkor kettévágom, így hótziher,hogy egyforma:)  ,szóval fejlődik.Gondolom a tizedik már sokkal jobb lesz.:)
Szívesen csinálok majd a későbbiekben amúgy.:)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #2531 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 17:06:10 »
Elôjegyzésbe vehetnél. Van egy Böker késem nyél nélkül. ;)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Herr

• Vendég
« Válasz #2532 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 17:17:13 »
Küldjed:))
most láttam,hogy márványból,gránitból,vagy bármi nemes kőből is lehet éket készíteni. Én kővel dolgozom,még akár nyelet is csinálok ,meg tudom munkálni:)

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #2533 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 17:28:25 »
Nálam eddig a sasos nyele a favorit. Nagyon jó lett! Gratula Herr, menni fog ez!  :sör: :hat:
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Herr

• Vendég
« Válasz #2534 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 17:35:56 »
Nálam eddig a sasos nyele a favorit. Nagyon jó lett! Gratula Herr, menni fog ez!  :sör: :hat:

Kösz:) :sör: Most nézem,hogy ez a penge rozsdamentes ,bár van rajta egy kis piszok,asszem az élezést komoly múltú emberre kell bíznom.
Majd egyszer veszek köveket is:)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici