Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 627704 alkalommal)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #2535 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 18:08:55 »

Küldjed:))
most láttam,hogy márványból,gránitból,vagy bármi nemes kőből is lehet éket készíteni. Én kővel dolgozom,még akár nyelet is csinálok ,meg tudom munkálni:)
Még fel kell csiszolnom, políroznom a cuccost, utána küldöm. ;)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #2536 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 18:13:34 »
Ja, most jut eszembe. Aganccsal nem akarsz próbálkozni? Tavasz elején keresek neked...

Herr

• Vendég
« Válasz #2537 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 18:30:47 »
Ja, most jut eszembe. Aganccsal nem akarsz próbálkozni? Tavasz elején keresek neked...

Mért ne. Éppen szarut keresek ,tülköket nézegettem. Gyémánt korongom van annyi,hogy sose fogy el:)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #2538 Dátum: 2014. Szeptember 09. - 18:34:25 »
Akkor tavasszal visszatérünk rá. ;)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2539 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 07:39:22 »

Mért ne. Éppen szarut keresek ,tülköket nézegettem. Gyémánt korongom van annyi,hogy sose fogy el:)

Bár láttam már agancsból nagyon szép borotvanyelet (Arszab készitette), nem az ideális anyag nyélhez. A kő meg főleg nem. Túl kemények, nehezek, a kő meg szerintem könnyen el is pattanhat.

Herr

• Vendég
« Válasz #2540 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 08:15:00 »
 A kő is jó,csak nem magában. Ha vékony szeletet vág az ember és felragasztja egy hordozóra,mondjuk egy plexire akkor az könnyű is  és nem törik.
Eleve a nemes köveket mindig felragasszuk egy valamilyen hordozó felületre,de majd kipróbálom ,vagy sikerül vagy nem:)na meg az sem mindegy milyen kő.
Persze kényesebb mint egy műanyag vagy fa,de nem kell dobálni:)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2541 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 13:42:44 »
A kő is jó,csak nem magában. Ha vékony szeletet vág az ember és felragasztja egy hordozóra,mondjuk egy plexire akkor az könnyű is  és nem törik.
Eleve a nemes köveket mindig felragasszuk egy valamilyen hordozó felületre,de majd kipróbálom ,vagy sikerül vagy nem:)na meg az sem mindegy milyen kő.
Persze kényesebb mint egy műanyag vagy fa,de nem kell dobálni:)
Így természetesen már más, de ezzel nem kevés munka van.

Herr

• Vendég
« Válasz #2542 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 14:14:48 »
Az biztos:) Ma vágtam egy kb 4-5 mm márvány csíkot ,és epokittal felragasztottam egy vékony plexire. Majd ha megszárad akkor formára vágom és levékonyítom a követ .
Munka az van vele de mivel nincs:)) a kőben azaz az abból készült dolgokban nem maga az alapanyag a drága,hanem a megmunkáló szerszámok. Van olyan korongom(kisflexbe valóó) ami majd 80 ezresbe kerül. Viszont pár milis kőcsíkot levágok vele mint most is és kb 40cm hosszan. Majd holnapra kiderül lehet e borotva nyelet csinálni kőből:) Mondjuk szép lenne egy felcsiszolt ,polírozott márvány nyél:)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2543 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 14:38:57 »
Hát csinos darab lesz, az biztos. Hogy hasznalazképes lesz-e?

Gyanítom, hogy nem.  :wiggle:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Herr

• Vendég
« Válasz #2544 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 19:26:26 »
Hát csinos darab lesz, az biztos. Hogy hasznalazképes lesz-e?

Gyanítom, hogy nem.  :wiggle:

Tessék:)) Még le kell vékonyítani egy kicsit  a követ ,utána a plexit is ,felfényezni és kész:) Na meg két likat rá.
De lássuk be nem véletlen ,hogy nem terjedt el az ilyenfajta nyél,hisz nehéz dög,akármennyire is vékonyítom,azért van egy minimum vastagság ezeknél a természetes köveknél ami alá nem lehet,hisz kristályokból áll össze azok meg nagyon más méretűek. De érdekességnek jó.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #2545 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 20:37:00 »
Hát, én a helyedben nem kínlódtam volna vele, nem igazán lesz alkalmas a feladatának a betöltésére :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #2546 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 20:40:02 »
Hát, én a helyedben nem kínlódtam volna vele, nem igazán lesz alkalmas a feladatának a betöltésére :)

Hagyd!

Elvan a gyerek ha játszik!  :hat: :naughty:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Herr

• Vendég
« Válasz #2547 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 20:41:01 »

Tudom:) Csak kipróbáltam meg tudom e csinálni. Kő volt ragasztó vót,időm vót ,maga a munka nem volt több mint fél óra. Nekem ehhez vannak szerszámaim:))
De nehéz mint a kő:))

Viszont fa nyélbe betétként el tudok képzelni kis csiszolt darabot,darabokat valami szép kavicsból.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #2548 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 20:44:13 »
Az viszont kivitelezhető, csak eléggé vékonyra kell csinálni a betétet, egy olyan 1-1,5 mm vastagsággal már lehet mit kezdeni.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Herr

• Vendég
« Válasz #2549 Dátum: 2014. Szeptember 10. - 20:47:07 »
Az viszont kivitelezhető, csak eléggé vékonyra kell csinálni a betétet, egy olyan 1-1,5 mm vastagsággal már lehet mit kezdeni.

Az nem probléma. Még egy ilyen nyelet is megcsinálok 1.5 mm be  bizonyos kövekből,de az már nagyon sérülékeny még ha plexin is van. Az eltörik egy perc alatt. De kisebb az megy.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici