Na ma sikerült kiegyenesítenem a nyélpaneleket. Rájöttem időközben, hogy ez valami régifajta műanyagból lehet.
A módszer a következő volt, nagyon egyszerűre fogtam a figurát.
Egyet csináltam egyszerre. Egy alumínium edénybe (aminek az alján elfért kényelmesen egy panel) beletettem a nyelet, öntöttem rá forró vizet. Vártam kb. fél-egy percet, és egy kampós végű drótdarabbal kihalásztam az egyik felét, majd kivettem. Gyorsan két egyenes faléc közé tettem, és összeszorítottam, majd az egészet megint csak kb. fél-egy percre belemártottam hideg vízbe, hogy lehűljön.
A művelet sikerrel zárult!
Ezután összepróbáltam ideiglenesen a nyelet a borotvával. Meg akartam nézni, hogy most beleakad-e a penge valamelyik panelbe. Tengelyeknek pont megfelelő vastagságú elhasznált popszegecs szárakat használtam. És sajnos bele is akadna, "húz" az egyik irányba. Megpróbáltam alátétekkel korrigálni, de semmi. Azután megláttam, hogy a pengét tartó tengely ferdén áll a panelekhez képest, gondoltam valami gubanc lesz ott. Szétkaptam, és csak szimplán ék nélkül összeillesztettem egy tengellyel a nyélpaneleket, és megláttam a probléma okát. A másik két lyukon átnézve láttam, hogy nem esik egybe a kettő hosszanti irányban. Az amelyikbe beleérne a penge, távolabb van kb. kevesebb mint fél milliméterrel.
Szerintetek ha kitágítanám az egyik lyukat (bár nem tudom hogyan, mert igen picike), az megoldaná a problémát