Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 271415 alkalommal)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #210 Dátum: 2012. Január 21. - 20:32:04 »
Fertőtlenítésre milyen szert ajánlotok? Egy nagyon régi DE-t fogok kapni nemsokára, aztán használat előtt (tudom, pengét cserélünk benne, de akkoris) azért letolatnám valamivel.
Én Mikrozid AF Liquid-el szoktam fertőtleníteni. Ez fodrászkellék boltban általában kapható.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #211 Dátum: 2012. Május 07. - 11:22:42 »
Van egy érdekes módszerem tisztításra-fertőtlenítésre:
Régi órás trükk, kenőszappan-víz-szalmiákszesz elegy kb. 1:3:0,5 arányban (vagy 1l folyékony kenőszappan, pl. mez.gazd boltokból, bele fél deci szalmiákkal). Melegen még jobb. Alapvetően zsíroldó, oxidoldó (szalmiák miatt), és nagyon büdös. Egy hibája van: olyan rézfelületről is lekapja a bevonatot, ahol már finoman aláoxidált, de még nem vált le a bevonat (nem látszik), egyébként a műanyagot, fémeket nem bántja. Utána melegvizes lemosás alaposan, esetleg ráadásképp alkoholos áttörlés.

Műanyag dobozokhoz: ultra derm, fogkefe, minden felületet átdörzsölni. Meglepően hatásos...
Gillette Tech 1951

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #212 Dátum: 2012. Május 07. - 12:23:19 »
Zentith! az aránynál a szappan fele a szalmiák, utóbb pedig egy decihez írsz fél decit a kotyvakészítéshez... Az általam olvasottak szerint az 1:0,5 - 1:1 arány a helyes, mellette 3 vízzel. És aluhoz nem jó, pontosabban fektetíti!
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #213 Dátum: 2012. Május 07. - 13:10:42 »
Szerintem meg tök mindegy, nem tudjuk a kapható szalmiákszesz higítási arányait. Ugyebár ez is gyártó függő és amúgy is tök mindegy, ha nagyon híg lesz, sok minden nem fog történni... Szalmiákszesz "párlatot" egyébként néha elengedek a fürdőszobában, mert úgy vettem észre kordában tartja a penész spórákat, és ha meg már penészfolttal kell megküzdeni, akkor hipópor+nátriumhidroxid 1:1:100 (víz) a tuti. (És, hogy konkrét és értékes infó is szerepeljen itt) Na most arra vigyázni kell, hogy mivel a Nátrium-diklór-izocianurát vizes oldata max 56%-os, ha szennyezőanyagtól mentes 99,5%-os nátronlúgot használunk, akkor még véletlenül se lépjük túl a 2:1:100-as arányokat. Ha mégis így rosszul kevernénk be,  a penész nem 3 perc után tűnik el a falról, hanem 4 b+ és ez nem kívánt reakciót fog eredményezni lelkivilágunkban....   

Ja visszatérve a szalmiákszeszre.. hasonló szaga van mint a borznak!  :borz1: :borz2:   

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #214 Dátum: 2012. Május 07. - 13:12:26 »
Zentith! az aránynál a szappan fele a szalmiák, utóbb pedig egy decihez írsz fél decit a kotyvakészítéshez... Az általam olvasottak szerint az 1:0,5 - 1:1 arány a helyes, mellette 3 vízzel. És aluhoz nem jó, pontosabban fektetíti!
Alább 1l -hez. De nem kőbe vésett a dolog, én is érzésre szoktam, kevesebb szalmiákkal gyengébb, de biztonságosabb. Alura igaz, olyankor lehet preventezni... (Prevent krómtisztító - minden fémre hasznos...)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #215 Dátum: 2012. Május 07. - 14:36:00 »
Szalmiákszesz "párlatot" egyébként néha elengedek a fürdőszobában, mert úgy vettem észre kordában tartja a penész spórákat
Szóval ezzel magyarázod az asszonynak, miért pisilsz a mosdóba!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #216 Dátum: 2012. Május 07. - 16:43:01 »
 ;D ;D ;D

Szerencsére, nekem a legperverzebb, legpiszkosabb fantáziájú asszonyka jutott... Ilyen apróságokért nem kéne magyarázkodnom.  :fetreng:
Amúgy meg a mosdót ehhez a művelethez kényelmetlenül magasra rakatta a fürdőszobámba, -most, hogy mondod- lehet nem véletlenül!  :fetreng: 

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #217 Dátum: 2012. Május 07. - 17:02:25 »
Szerencsére, nekem a legperverzebb, legpiszkosabb fantáziájú asszonyka jutott...
Te mázlista! :D

Fábry is ki van akadva, hogy 80 cm a szabvány és nem a cerkához igazítják mindenhol...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #218 Dátum: 2012. Május 07. - 19:08:02 »
Te Malac! A tisztítás, javítás, esetleg a fertőtlenítés még akár témába illő is lenne, de a felújításhoz ennek mi köze?  :fetreng:
Ja, hogy veressem szét a fürdőszobát és engedjek vagy 10 centit le a mosdó szabványmagasságábból?  :crazy:
Maradjunk annyiban, hogy a reggeli kényelmes borotválkozás az azért fontosabb! :sör:  

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #219 Dátum: 2012. Május 07. - 19:09:53 »
Nekem - kollégista időszakomban - volt egy szobatársam, aki megígérte, hogy annyiszor fog belevizelni a mosdóba, ahányszor rágyújtok a szobában. Nem gyújtottam rá...de abban nem vagyok biztos, hogy ő is betartotta a szabályt  :crazy:

Kollegista koromban be is hajtottam volna rajta ezt az igéretet... Márcsak a napi 2 doboz miatt és akkor még 20 szál volt a sztenderd a pakliban!  :fetreng:

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #220 Dátum: 2012. Május 07. - 19:25:11 »
A szalmiákkal gyerekkorunkban szórakoztunk. Mentünk az utcán, aztán ha szembeszél volt, akkor lecsavartuk a kupakját a flakonnak.
Itthon nem szívesen használnám, rohadt egy szúrós szaga  van.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #221 Dátum: 2012. Május 07. - 19:25:33 »
Nekem - kollégista időszakomban - volt egy szobatársam, aki megígérte, hogy annyiszor fog belevizelni a mosdóba, ahányszor rágyújtok a szobában. Nem gyújtottam rá...de abban nem vagyok biztos, hogy ő is betartotta a szabályt  :crazy:

FBP:még jó,hogy nem pipáztál ;D
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #222 Dátum: 2012. Július 07. - 14:48:37 »

Erről a sárga-/vörösréz kombinációról mindig a plzen-i sörgyár régi serfőző üstjei jutnak eszembe.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #223 Dátum: 2012. Július 07. - 16:01:57 »
Nekem mega disznóvágás  :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető 1bbenda

• Törzstag
« Válasz #224 Dátum: 2012. Július 07. - 16:04:38 »
Disznóvágás hogy jut eszedbe a rézről? :)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici