Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 271542 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #300 Dátum: 2013. Március 04. - 15:16:42 »
Akkor marad a Clin + mikroszálas kendő, + fogkefe a nehezebben elérhető részekre.  Igazából ezzel sincs gondom, csak a fogkefés résszel nem szeretek pepecselni, ezért keresek valami "este beáztatom, reggel kiveszem" megoldást.

Alkohol esetleg működne?

TOBS krémeket és MWF, Speick, Wilkinson szappanokat használok, szerintem nem ez a probléma, hanem hogy hideg vízzel borotválkozom; nagyon meg tud tapadni tőle minden.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #301 Dátum: 2013. Március 04. - 19:27:20 »
Folyó langyos víz + puha törlőrongy, az apróbb, nehezen elérhető helyeken pedig fülpucoló. Én minden borotválkozás után ezt végigjátszom. Valamiért mindig is zavart a lerakódás a borotvákon (eldobhatókon), úgyhogy amióta váltottam, azt a pár percet rászánom, mielőtt elraknám.

De egyébként én sem javasolom az ecetet. Ha áztatni kellene én egyszerű mosogatót használnék egy kevés vízzel, utána puha törlő és fülpucoló kombó.  ;)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #302 Dátum: 2013. Március 04. - 21:21:23 »
...esetleg Brigéciol.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #303 Dátum: 2013. Március 04. - 21:31:44 »
Én óvatosságból elsőre mindig sima mosogatószerrel kezdek. Igaz, azt azért elég sokat nyomok a meleg vízbe, mintha valami nagyon zsírosat-leégettet áztatnék be. Egy jó kis ázás, aztán puha fogkefe. Ez a legtöbbször elég, és biztos nem támad meg semmit.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #304 Dátum: 2013. Március 04. - 21:56:21 »
Huhha, ilyet még nem hallottam.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #305 Dátum: 2013. Március 05. - 07:35:44 »
+1 Huhha
Alkohol: általában az etil alkohol rövid megfelelője.
Feri szerintem rosszul használja.
A mosogatószerekben lehetne etil alkohol, de nem sok van. Feriben valószínűbb, hogy több van! :sör:
Lentebb szó esett részéről a 98%-os alkoholról is. Szintén kicsit ferizmus. Előállításából adódóan a legtöményebb szesz 96%-os, a maradék 4 pedig viz. Elméletileg lehet vizelvonással 98%-ra töményíteni, de ezzel nem fog borotvát pucolni azt garantálom. Ott a 98%-nál gondolom az izopropil alkoholra gondolt, de az megint egy teljesen másik anyag, nem illik lealkoholozni.  ;D
A sima mosogatószer nem azért marja el a pumpás fej krómozott részét, mert alkohol van benne, hanem azért, mert esetleges savas "szennyezőanyagok" kémiai reakcióba léptek vele, és ezek után a felületaktív anyag bejutott a krómozás alá (ez a dolga). A klasszikus, HDPE, LDPE, PET műanyagot a sima mosogatószer nem bántja. Alkoholt (etil) szoktak adagolni habzáscsökkentőnek/fokozónak, illetve folyékony szappanoknál állományjavítónak vagy oldószerként valami szükséges egyéb vizben nem oldodó anyag vegyítéséhez(pl. mentol), de %-os mennyisége elenyésző mindezekben, nem bánt az senkit.
Vannak ipari mosogató szerek, ott könnyen elképzelhető, hogy valami brutálisabb anyagot alkalmaznak, de az alkohol ezügyben leginkább a berúgásért felelős.  :sör:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #306 Dátum: 2013. Március 06. - 09:45:26 »
Szerintem csak túl kemény nálatok a víz Feri!  :D
A viccet félretéve, te nagyon kemény fickó vagy, ilyet még nem láttam.

Úgy látszik én nem mosogatok eleget... ahányszor ránézek az asszonyra, jön egy gyerek...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #307 Dátum: 2013. Március 06. - 10:50:19 »
És jól megfontolt érdekből mosogatás kerülő.  ;D
Ezentúl ha mosogatni kell, vagy a pelenkát kivinni a kukába... én is a férfiasságom védelmére fogok hivatkozni az asszonynál!  :idea:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #308 Dátum: 2013. Március 06. - 11:10:48 »
Te figyu! Akkor már nem mindegy?
Nekem igen, de az asszonynak nem biztos.  ::)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #309 Dátum: 2013. Március 06. - 12:43:15 »
Hú ez nagyon kemény... ez a kép!  :fetreng: :fetreng: :fetreng: Miket vettél???  ;D
Nem merek reagálni egyelőre, mert kicsit homályos, hogy ki, mi, hol b.sz át téged (etil-alkoholos) mosogatószernek hívott valami, ill. pumpás adagolónak hívott valami, Ez a kettő kapásból gyanús, mert ugyebár lehet még a kezed ( illetve ezek szerint asszony keze), a pumpa, az adagoló felső peremének anyaga, a krómozásnak hívott valami, a csapból folyó víz is, de (egyetértek) elég gyanús maga a mosogatószernek hívott valami is, ...sőt még a fényképező, illetve a vaku is gyanús, hogy kémiai reakciót válthatott ki ezen a műanyagnak nevezett valamin!  :fetreng:
... de, hogy ezügyben sorozat átbaltázás áldozata vaqy, az az egy biztos!  :fetreng:

A férfiasság megléte azonban a fotó alapján garantált!  :sör:

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #310 Dátum: 2013. Március 06. - 12:56:55 »
Gyerekek! Mi ebből a tanulság?

A mosogatószert nem síkosításra használjátok, mert azonkívűl, hogy szétmarja az adagolót, még habzik is.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #311 Dátum: 2013. Március 06. - 14:19:43 »
Anno gyerekkoromban egy karóra "üvegét" bactam el egy pillanat alatt, amit akkoriban asszem plexiből csináltak, de jártam még így pár dologgal pl. távirányító és ilyen-olyan magnóburkolat, festett műanyagok. A borotvát mondjuk habozás nélkül belehajítom. Egy pillanat alatt lekapja a rátapadt krémet.

Durva ez a kinyomós kép. Mennyi idő alatt lett ilyen?

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #312 Dátum: 2013. Március 06. - 14:49:58 »
A kép? Szerintem 1/125 s 4.5 blendével lett ilyen.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #313 Dátum: 2013. Március 06. - 14:52:18 »
Régen celluloidból készültek az olcsó óraüvegek, azt megeszi az alkohol. Amúgy a legtöbb műanyagot nem bántja még a 96%-os sem (amiről azt tanítják általánosban, hogy ennél töményebb tisztaszeszt nem lehet egyszerű módszerekkel előállítani, így aztán vásárolni sem).

Viszont nem értem, hogy hogy tudjátok az enyhén lúgos mosogatószerrel lemosni a szintén lúgos szappanmaradékot? Ezek nem nagyon oldódnak egymásban, így inkább a mechanikai hatás a lényeg, vagyis a dörzsölés, bármivel.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #314 Dátum: 2013. Március 06. - 14:55:24 »
Amúgy ne felejtsétek, hogy a Vindex mindent tisztít!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici