Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431703 alkalommal)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #735 Dátum: 2013. Október 29. - 10:49:22 »
Az agresszív szót azért használom, mert jellemzően a többség ezt használja. Lovon érdemes lovagolni, ezen minek?

Rossz a kérdés, de a válasz sem jobb. Szóval akkor mit befolyásol a blade gap? Vagy ez csak egy adat, ami ugyan semmit nem ér, de legalább tudjuk? Kíváncsiságból kérdezem, hamár előjött az előző bejegyzések között. Nem mintha számon akarnám tartani, hogy melyik borotvámnak éppen mennyi. Vagy jó nekem egy borotva, vagy nem.  Számok nélkül is meg tudom ítélni.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #736 Dátum: 2013. Október 29. - 11:40:37 »
Na. Egy olyan borotva is lehet agresszív, amiből alig áll ki a penge, és egy olyan is lehet jóindulatú, amiből rendesen kiáll. Ezt hívjuk alaposságnak.Az agresszív jelző nagyon nehezen illeszthető egy borotvára. Vannak olyanok, akik ezt a penge kiálló méretével azonosítják, tévesen. Számomra egy R41 nem agresszív. Tudom, hogy ki ő, mi ő. Ellenben volt olyan Goodfellám, ami állandóan szívatott, pedig abból szinte alig áll ki a penge.
Egy borotva soktényezős. A pengén (fej-penge kombináción) is sok múlik, de nagy jelentősége van a nyél méreteinek (súly, hossz). A Merkur 2-féle fejet gyárt, mégis hatalmas különbség tapasztalható a rengeteg típus között, ami kizárólag a nyelek változatosságából adódik.

Szerintem ki kell választanod egy fejet. Te tudod, hogy az alapos, vagy a lájtos fekszik neked inkább (hkgy egy húzással le kívánod tolni a szőrt, vagy kapirgálni szeretsz). Szerintem egy Merkur fej jó arany középút ebben. Utána próbálj nehezebb, könnyebb, rövidebb, hosszabb nyeleket. Érdekes szórakozás lesz  :sör:

Ez tényleg így van.Kiegészíteném azzal,hogy kár hogy nem lehet kapni külön csak Merkur nyeleket.Akkor még olcsóbb mulatság is lenne.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #737 Dátum: 2013. Október 29. - 12:22:54 »
Annyira nem egyszerű, mert van három részes és "két részes" Merkur is. Meg slant is. Meg Progress. Meg Futur. Az árgyélusát! ;D
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #738 Dátum: 2013. Október 29. - 12:28:34 »
Na. Egy olyan borotva is lehet agresszív, amiből alig áll ki a penge, és egy olyan is lehet jóindulatú, amiből rendesen kiáll. Ezt hívjuk alaposságnak.Az agresszív jelző nagyon nehezen illeszthető egy borotvára. Vannak olyanok, akik ezt a penge kiálló méretével azonosítják, tévesen. Számomra egy R41 nem agresszív. Tudom, hogy ki ő, mi ő. Ellenben volt olyan Goodfellám, ami állandóan szívatott, pedig abból szinte alig áll ki a penge.
Egy borotva soktényezős. A pengén (fej-penge kombináción) is sok múlik, de nagy jelentősége van a nyél méreteinek (súly, hossz). A Merkur 2-féle fejet gyárt, mégis hatalmas különbség tapasztalható a rengeteg típus között, ami kizárólag a nyelek változatosságából adódik.

Szerintem ki kell választanod egy fejet. Te tudod, hogy az alapos, vagy a lájtos fekszik neked inkább (hkgy egy húzással le kívánod tolni a szőrt, vagy kapirgálni szeretsz). Szerintem egy Merkur fej jó arany középút ebben. Utána próbálj nehezebb, könnyebb, rövidebb, hosszabb nyeleket. Érdekes szórakozás lesz  :sör:

Teljesen tiszta sor, amit írsz.  :sör:
Viszont azért nem érzem egészen válasznak a blade gap kérdésében, mert nem egészen értem ezt a "kiállás" dolgot. A fej felső része alól való kiállásról beszélünk, vagy másról? Itt egy kép, e szerint - feltéve, ha a kép helyes - a gap az A-val jelölt méretadat.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #739 Dátum: 2013. Október 29. - 14:52:01 »
Az agresszív jelző tökéletesn illeszthető egy borotvára,

Számomra sem kifogásolható ez a jelző.
OK. Tehát a "gap" az "agresszivításra" is ad "iránymutatást".

:thanks:

Nem elérhető thomasrc

• Új tag
  • *
« Válasz #740 Dátum: 2013. Október 30. - 00:00:46 »
Köszönöm a válaszokat a kérdésemet illetően. Kicsit vissza is kanyarítanám a témát, ha nem probléma... ;D

Szóval a helyzet az, hogy kezdő-haladó DE-s vagyok és szeretnék már egy rendes DE borotvát magamnak. Eddig Gillette Mach 3-at használtam, azt meguntam, elkértem apámtól a noname DE-s borotváját, gondoltam kipróbálom milyen azzal borotválkozni. Aztán végül annyira megfogott ez a klasszikus borotválkozás, hogy így fél évvel rá már egy rendes DE borotvára vágyom teljes felszereléssel együtt (igen, eddig bolti kinyomhatós borotvahabbal bohóckodtam, de nem elég ez nekem... :crazy:).

Átolvastam itt a Gillette, Lord, Merkur topikokat és a Merkur 34C, ill. 38C tetszik eddig. Most éppen nézegetem a 42C-t is, de ezt külföldi fórumokon nagyon leszólják. Pedig a nyele a képek alapján pont a kezembe illene (nem annyira "vaskos", mint a 34C-nek és 38C-nek).

Apropó: Ha van rá igény, készítek képet apám DE borotvájáról, hátha valaki be tudja azonosítani. ::)

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #741 Dátum: 2013. Október 30. - 09:08:13 »
a gap mint kulon adat nem jelent semmit. csak nezni kell, hol szerepel az L6. csupa vadallat tarsasagaban . pedig meg lagyabb borotvat elkepzelni nehez.
a gap csak egy tipusson belul valamit mond , peldaul az adjustable eseten . minel nagyobb , annal haraposabb. es akkor meg nem is biztos, hogy helyesek e az adatok.
szarvam sunjam - minden ures

• Törzstag
« Válasz #742 Dátum: 2013. Október 30. - 09:42:11 »
Már kezdtem meginogni magamban, de ezek szerint másnak sem áll össze az a kép, amit a tolómérös-tudományos DE-ológia mutat.
Ugyan... Többen állunk ezen az oldalon :)
 Mindent ki lehet számolni, számokkal ábrázolni, méregetni, stb. Én is szeretem a számokat, szakmámból adódóan is. Pont ezért tiszta, hogy nincs két tökéletesen egyforma borotva. Illetve két egyforma ember sem, aki egyformán tartaná a borotvát. Innen bukta a számmisztika is. A vasra nem, azt lehet méregetni, tény. De részben fölösleges.
 Lehet olvasgatni, tapasztalatokat mérlegelni. De az a biztos, ha az ember fogja a borotvát, és kipróbálja. (Sokfélét itt lehet venni is, eladni is, tehát minimális költséggel lehet próbálgatni is.)

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #743 Dátum: 2013. Október 30. - 12:11:16 »
es azonkivul ez az egy ember se egyforma. holnap reggel egy kicsit mas a keze , a szeme , meg mit tudom en. mintha minden ugyan az volna , abszolute minden , de a borotvalkozas mas.
es egy fel ev mulva? az ember es a tobbi resztvevo ugyan azok de a borotva mar totalisan maskep munkalkodik ,nem veresen ,vadallatkent , hanem  egyszeruen lagyan , ahogy kell.  ja ,es a gap meg mindig ugyan az.

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #744 Dátum: 2013. Október 30. - 15:42:33 »
nem eleg pontosan kifejeztem magamat. azt szerettem volna mondani , ha az ido egy sokkal fontosabb tenyezo mint a gap , akkor nincs is nagy ertelme ezzel a gap-el foglalkozni.
es sajnos nem is lehet tanacsokat masoknak adni , ill adni lehet , csak nincs nagy ertelme.
ha a mai nekem nagyon jo borotva egy fel ev mulva mar nekem nem olyan jo , vagyis rosszabb mint egy mai nekem rosszabb borotva , akkor mit lehet egy masik embernek javasolni , akinel szinten minden valtozik. tulajdonkeppen nem sokat. pedig kar.

• Törzstag
« Válasz #745 Dátum: 2013. Október 30. - 15:58:19 »
Mindegy, hogy mondod: jól mondod ;) Ez nem ilyen...egzakt tudomány...

Nem elérhető thomasrc

• Új tag
  • *
« Válasz #746 Dátum: 2013. Október 30. - 20:22:42 »
Azt vedd meg, amelyik neked tetszik, és ami belefér a költségvetésedbe. Itt senki nem lesz képes megállapítani/megmondani, hogy melyik borotva lesz megfelelő számodra. Mindannyiunk próbálgat. Ha nem jön be valami, arra jó megoldás az Elad topik.
A 42c egy szép, de rossz egyensúllyal rendelkező borotva, azaz fejnehéz. Azonban ettő még lehet jó.

Jöhet a kép, de volna rá fogadásom, hogy egy Soluna lesz  :crazy:

Na igen, végül tényleg próba cseresznye szerencse alapon lesz a vásárlás... 34C vagy 42C lesz az tuti, de azért nem sietem el. A 42C-ről több olyat olvastam, hogy eltört náluk a fejen lévő menet és panaszkodnak valamit a nyél bevonatának minőségéről is. Máshol meg csak jókat írnak róla, azt leszámítva, hogy a fejnehézséget mindenhol említik. A fene sem tudja. Ha tényleg ilyen gyenge a minősége, akkor nem sokat ér.

Ja igen, az ígért képek:

Ha nagyon off lenne itt fejtegetni, hogy milyen borotva is ez, akkor esetleg átrakom egy másik topikba.  :borotva:

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #747 Dátum: 2013. Október 30. - 20:24:09 »
Bármi gondod van, akkor írsz egy emailt a Merkur ügyfélszolgálatnak, nagyon segítőkészek  :thumbup:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #748 Dátum: 2013. Október 30. - 20:30:59 »
Nekem nagyon jó a tapasztalatom velük, gyorsan és pozitivan reagáltak.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #749 Dátum: 2013. Október 30. - 20:51:06 »
Thomasrc, ez tényleg Soluna.
Ha nem lenne deformálva (olyan szinte nincs is) jó kis cucc volna.

A fejnehéz borotvákat én kifejezetten szeretem.
Spiáter/réz/acél (pl. merkur fej) + alu/fa nyél.
Teszi magától a dolgát.

Peti, elküldted újra?
Lehet, hogy a Szabadság téren megakadt... :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici