Nos.
Szeminek köszönhetően
tegnap kipróbálhattam a tégelyes Proraso szappant.
Eddig csupán olvastam erről a márkáról, és megmondom őszintén kizárólag jókat. Vagy legalábbis rosszakat nem. Ezért bennem a várakozás is igen nagy volt, úgyhogy alig vártam, hogy végre kipróbálhassam.
Az illatát nem tudom jobban belőni, mint a "klasszikus zöld" vonal. Semmi extra, de az is kellemesen. (Barbon enyhébben és jobban kiforrva?)
A hűsítő mentol viszont nagyon gyorsan érződött és kitartott bőven a borotválkozás végéig, ami nekem nagyon tetszik, szeretem is a mentolos borotvakrémeket. Borotválkozás közben és után már csak hideg vizet használok és azzal is öblítem az arcom. Ez a szappan is szuperhideg (tudom, hogy nincs ilyen szó, de most van) érzetet kelt, amelyet valaki vagy szeret, vagy nem. Én nagyon is.
A habképzésről és a hab állagáról nem is kell külön szót emelni, mert egyébként a szappan szépen tette a dolgát (jól habzik és párnáz, a borotva szépen siklik rajta). Mivel kevesebbet pamacsoltam a szappanon, kevés lett a habom is, de éppen elég volt. A technikmat kell majd csiszolnom és szerintem nem tálkában fogom habosítani ezután, hanem arcon.
Eddig tetszik, de ezt csak az első használat mondatja velem.