Szerző Téma: Ollli  (Megtekintve 10440 alkalommal)

Nem elérhető Ollli

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 261
Re:Ollli
« Válasz #15 Dátum: 2021. Május 17. - 16:00:59 »
Gillette Tech Fat Handle a túlzottan finomkodó


DE gyűjtői szenvedélyem régi vágya volt már ez a borotva, több okból kifolyólag is vágytam rá. Egyrészt nagyon szimpatikus volt a dagi nyél, amiből ugye a neve is ered, másrészt ez a Tech fej állítólag kíméletes és kellemes borotválkozást biztosít. Nos, így néhány teszt után a kíméletessel egyet is tudok érteni, a kellemessel viszont nem annyira. Ha kíméletes akkor miért nem kellemes, vetődik fel a kérdés gondolom sokakban. A válasz nagyon egyszerű, ez a fej annyira kíméletes, hogy az már nekem kevés az erős borostámhoz. Hiába a zöld Astra vagy a Feather penge, sokszor kellett egy területen átmennem még WTG esetén is, hogy jó eredményt kapjak és ez nálam „túlborotválást” eredményezett. Voltak olyan pontok, amiket sehogy sem tudtam rendesen BBS-re borotválni. Ezek a kis problémás területek viszont egy alaposabb borotvával nem okoznak gondot. Ilyen például az ádámcsutkám egyik oldala, ahol fordul a szőr növési iránya és ezzel a Tech fejjel sehogy sem boldogultam, akárhogy feszítettem a bőrt, vagy forgattam a fejem, hogy a bőr máshová kerüljön. Éppen ezért viszont nagyon tudnám ajánlani az érzékeny bőrű, gyengébb borostájúaknak, mert nekik tényleg kellemes lehet ezzel a fejjel borotválkozni. Nem kell aggódniuk a számukra gondolom oly gyakori vágások és kipattogások miatt. XTG esetén a bajusz résznél azért illik odafigyelni, mert ahogy azt a Gillette borotváknál megszokhattuk ez is enged némi túlnyúlást a pengének a fej két oldalán. Ezekkel aztán, ha orron húzzuk/kaszáljuk magunkat… Hát higgyétek el, nem a legkellemesebb… ATG körben is lehet neki adni neki rendesen a tüzet, mert nem harap. Baj inkább abból származhat, hogy nem érezzük elegendőnek a vágási teljesítményt vagy hogy egyáltalán történne is valami (erős borostájúakról beszélek), rányomjuk és akkor viszont már megvághat.
Na, de ha már ennyi rosszat mondtam, mondjak valami jót is. A nyél, ó az a drága jó nyél, de milyen jó nyél! Nekem baromira eltalálták a nyél hosszát, vastagságát és esztétikáját. Feltűnő, de nem kirívó, szép de nem giccses, kellőképpen vastag egy iszonyú jó fogáshoz és kellőképp hosszú. Tudom, tudom, de akármivel fogtok meggyanúsítani, én akkor is a borotvára gondoltam…  ;) Nagyon tetszik a forma tervezésében ez a kettősség is. A fejhez közel hosszanti bordázottságú utána viszont ezek a tipikus kis rombusz vagy gyémánt minták vannak. Engem nagyon megfogott, úgyhogy biztos hogy egy gyönyörű állapotút meg fogok tartani magamnak. Más kérdés, hogy használni, biztos nem a saját fejével fogom, hanem sokkal inkább egy Old vagy New Type-al.
Előnyének még had soroljam hozzá minden 3 részes borotva nagy előnyét a könnyű tisztíthatóságot és ennél a fejtípusnál még azt, hogy a penge beállításával nem kell vacakolni minden borotválkozás előtt, mert a fej alján elhelyezkedő „keresztrúd” vagy „gerenda” gyönyörűen helyben marasztalja a használni kívánt pengét.
Záró akkordként annyit mondanék, hogy egy nagyon szép borotva, tényleg nagyon kíméletes, számomra már túlzottan is, ettől függetlenül nem bírnám ki, ha nem lenne egy szép példány a készletben.  :D

Nem elérhető zenith

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1492
Re:Ollli
« Válasz #16 Dátum: 2021. Május 17. - 20:36:43 »
Gillette Tech Fat Handle a túlzottan finomkodó
A Techet lehet egy kicsit nyomni... Meg az egyből ATG -vel is tökéletes. ;)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Ollli

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 261
Re:Ollli
« Válasz #17 Dátum: 2021. Május 17. - 20:38:57 »
Én azért írtam, mert mikor nyomtam neki, azért sikerült megvágnom magam vele.  ;D Egyből ATG-ben elakadt volna a borostámban.   :D

Nem elérhető Ollli

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 261
Re:Ollli
« Válasz #18 Dátum: 2021. Október 10. - 20:28:32 »
Gillette New Improved, a finom de éles gyémánt


Cikksorozatom következő áldozata eme gyönyörűség, mely első az ily módon 3 részre szétszerelhető borotváim között. Korábban érdeklődtem már róla itt a fórumon, mivel régóta húzza a szemem szépségével és egyediségével. Már a képekről is átjött, hogy a vastagabb nyél nekem jobban be fog jönni, mint mondjuk az Old Type-ok vékonyabb nyelei, és ahogy először kézbe vettem, rögtön tudtam, hogy nem csalt a megérzésem. Nagyon kellemes fogása van, számomra ilyen egy optimális nyél, se nem túl vékony, se nem túl vastag. Ezek a „gyémánt” minták pedig kifejezetten egyedivé varázsolják, valamint biztosítják a csúszásmentes fogást is. Erre mondanám, hogy esztétika és praktikusság kéz a kézben is tud járni.  :2thumbup:
Agresszivitását mindenképpen az Old Type alá sorolnám, de jóval a nem állítható Gillette pillangósok fölé. Igazából erre is azt tudnám mondani, hogy pont jó. Konkrét modellek esetén: nem olyan „harapós”, mint az Old Type fej, de nem is olyan elnéző, mint mondjuk egy Flare Tip. Szereti az éles pengéket, nekem zöld Astrával hibátlan győzelem. Nyilván ez attól is nagyban függ, hogy kinek milyen erős a borostája, az enyém elég drótos. 3 körös borotválkozással és egy 4.-ik utólagos „folttakarítással” BBS hatást érek el vele, mindenféle irritáció és sérülés nélkül. Nagyon szeretem használni, mert nincs benne az Old Type enyhe harapóssága viszont nem kevésbé vág jól. Egy élmény vele minden szertartás. Mondanám, hogy meleg szívvel ajánlom minden férfi kollégámnak, de még valaki félre értené.  :naughty:
Sajnos ennél a típusnál is meg kell említeni a nyél alsó illetve felső részénél lévő hajlamot a repedésre, akárcsak az Old Type-nál. Ha valaki Ebay-en rendel és szeretne egy hibátlan példányt kifogni, akkor érdemes jól megnézni, mert sokszor elég becsapósak a képek. Ami engem illet, nekem nem számított, sokkal jobban érdekelt, hogy a fésű fogai ne legyenek deformálódva. Szerencsére sikerült is egy ilyet kifognom Ukrajnából. Érkezése után megtisztítottam, kijavítottam a nyél repedését és felpolíroztam. Mindenféle fellengzősködés nélkül ki lehet jelenteni, hogy a fürdőszoba dísze lett.
Amit nem tudtam, de számítottam rá, az az, hogy ennél a modellnél is játszani kell kicsit a pengével, mielőtt harcba küldenénk a borotvát, mert nem rendelkezik semmiféle penge megvezetéssel. Én ezt úgy oldom meg, hogy miután lazán összetekertem a borotvát, beállítom a pengét és egyszerűen rányomom a fejet, nyomva tartom és úgy tekerem feszesre. Így szinte kizárt, hogy elmozduljon és már lehet is kaszálni vele. Valahogy azt vettem észre, hogy fokozottabban érzékeny a kellő meghúzásra(ez persze nem megtépést jelent!), ellentétes esetben hajlamos berakni a már levágott borostát és szappant a penge alá. Egy pár alkalom után könnyen rá lehet érezni a megfelelő „nyomatékra”.
Záró akkordként engedjetek meg nekem egy hasonlatot, amivel talán mindent elmondok róla: ha az Old Type a morc nagypapa, akkor a New Improved a kedves nagymama, aki azért besom egyet ha szemtelen vagy!  ;)

Nem elérhető romsitsa

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1027
Re:Ollli
« Válasz #19 Dátum: 2021. Október 10. - 21:48:13 »
Szubjektív sport ez. Míg az Old typeokkal és New Deluxokal teljesen jól kijövök, az Összes Ni-t továbbadtam, mert botrányosan rosszak (számomra).

Nem elérhető zenith

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1492
Re:Ollli
« Válasz #20 Dátum: 2021. Október 11. - 20:52:23 »
Szubjektív sport ez. Míg az Old typeokkal és New Deluxokal teljesen jól kijövök, az Összes Ni-t továbbadtam, mert botrányosan rosszak (számomra).
Szerintem meg az Old Type egy kifejezetten "mild" borotva, ellenben a New Improved egy finoman agresszív darab, még a penge is muzsikál benne (ilyenem egy van még, a "krokodil", az R41 '11). Én amúgy szeretem.
Szóval kinek-mi.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető romsitsa

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1027
Re:Ollli
« Válasz #21 Dátum: 2021. Október 12. - 23:51:35 »
Stimt, az Old Type, ha nincs szétbarmolva a feje, modern pengével kifejezetten gyengéd, viszont hatékony. A New Deluxe egyáltalán nem gyengéd, de szintén hatékony.

Nem elérhető Ollli

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 261
Re:Ollli
« Válasz #22 Dátum: 2021. Október 13. - 09:41:25 »
Örülök, hogy ti legalább reagáltatok az írásomra, tök jó más véleményeket is olvasni!  :2thumbup:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici