Gillette New Improved, a finom de éles gyémánt
Cikksorozatom következő áldozata eme gyönyörűség, mely első az ily módon 3 részre szétszerelhető borotváim között. Korábban érdeklődtem már róla itt a fórumon, mivel régóta húzza a szemem szépségével és egyediségével. Már a képekről is átjött, hogy a vastagabb nyél nekem jobban be fog jönni, mint mondjuk az Old Type-ok vékonyabb nyelei, és ahogy először kézbe vettem, rögtön tudtam, hogy nem csalt a megérzésem. Nagyon kellemes fogása van, számomra ilyen egy optimális nyél, se nem túl vékony, se nem túl vastag. Ezek a „gyémánt” minták pedig kifejezetten egyedivé varázsolják, valamint biztosítják a csúszásmentes fogást is. Erre mondanám, hogy esztétika és praktikusság kéz a kézben is tud járni.
Agresszivitását mindenképpen az Old Type alá sorolnám, de jóval a nem állítható Gillette pillangósok fölé. Igazából erre is azt tudnám mondani, hogy pont jó. Konkrét modellek esetén: nem olyan „harapós”, mint az Old Type fej, de nem is olyan elnéző, mint mondjuk egy Flare Tip. Szereti az éles pengéket, nekem zöld Astrával hibátlan győzelem. Nyilván ez attól is nagyban függ, hogy kinek milyen erős a borostája, az enyém elég drótos. 3 körös borotválkozással és egy 4.-ik utólagos „folttakarítással” BBS hatást érek el vele, mindenféle irritáció és sérülés nélkül. Nagyon szeretem használni, mert nincs benne az Old Type enyhe harapóssága viszont nem kevésbé vág jól. Egy élmény vele minden szertartás. Mondanám, hogy meleg szívvel ajánlom minden férfi kollégámnak, de még valaki félre értené.
Sajnos ennél a típusnál is meg kell említeni a nyél alsó illetve felső részénél lévő hajlamot a repedésre, akárcsak az Old Type-nál. Ha valaki Ebay-en rendel és szeretne egy hibátlan példányt kifogni, akkor érdemes jól megnézni, mert sokszor elég becsapósak a képek. Ami engem illet, nekem nem számított, sokkal jobban érdekelt, hogy a fésű fogai ne legyenek deformálódva. Szerencsére sikerült is egy ilyet kifognom Ukrajnából. Érkezése után megtisztítottam, kijavítottam a nyél repedését és felpolíroztam. Mindenféle fellengzősködés nélkül ki lehet jelenteni, hogy a fürdőszoba dísze lett.
Amit nem tudtam, de számítottam rá, az az, hogy ennél a modellnél is játszani kell kicsit a pengével, mielőtt harcba küldenénk a borotvát, mert nem rendelkezik semmiféle penge megvezetéssel. Én ezt úgy oldom meg, hogy miután lazán összetekertem a borotvát, beállítom a pengét és egyszerűen rányomom a fejet, nyomva tartom és úgy tekerem feszesre. Így szinte kizárt, hogy elmozduljon és már lehet is kaszálni vele. Valahogy azt vettem észre, hogy fokozottabban érzékeny a kellő meghúzásra(ez persze nem megtépést jelent!), ellentétes esetben hajlamos berakni a már levágott borostát és szappant a penge alá. Egy pár alkalom után könnyen rá lehet érezni a megfelelő „nyomatékra”.
Záró akkordként engedjetek meg nekem egy hasonlatot, amivel talán mindent elmondok róla: ha az Old Type a morc nagypapa, akkor a New Improved a kedves nagymama, aki azért besom egyet ha szemtelen vagy!