Szerző Téma: vonBahnhof  (Megtekintve 4495 alkalommal)

Nem elérhető rty42

  • Adminisztrátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1916
vonBahnhof
« Dátum: 2022. Május 29. - 15:47:52 »
 :borotva2:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető vonBahnhof

  • Új tag
  • *
  • Hozzászólások: 4
Re:vonBahnhof
« Válasz #1 Dátum: 2022. Május 29. - 18:01:46 »
Nem borotválkozom naponta (5-10nap, mikor hogy), így lassan gyűlnek csak a tapasztalatok. A konfig fix, a borotvákat variálom, leszámítva a 2 szappant. Hátha segít valakinek, vagy még jobban összezavarja a kezdőket :) Nekem a 3 részes borotvák tetszenek, így ilyeneket vásároltam.
Az alap felállás zöld astra, simpson T2, arcon habosítás. A szappan piros proraso vagy az alap tcheon fung sing. Mindkettő nagyon jó szappan, szerencsére a TFS illata se nem erős, se nem tartós, mert a mandulaillat nem a kedvencem, de a hab minősége miatt elviselem. Két kört megyek, WTG, ATG meg némi igazítás.
Elsőre vettem egy Rockwell 6c-t, jó kis borotva, 6-os fokozatban használom, 6 vagy több napos borosta esetén már határozottan többet kell vele dolgozni, de csukott szemmel, bal kézzel, másnaposan is működik. 5-6 alkalom van benne a zöld astrával, utána bbs-t már nem tud nyúzás nélkül ATG-ben.
Aztán vettem egy R41-et (2013), hátha jobb lesz a 6+ napos borostára. Be is jött, hibátlan, a Rockwellből ha átteszem a pengét,  van benne még 3-4 alkalom, minden probléma nélkül. Nagyon szeretem.
Szerettem volna egy szép, rozsdamentes nyelet is, úgyhogy rendeltem egy EJ 3one6-et. A fejet nem használom, csak kipróbáltam párszor. Nem túl agresszív kb. R4 szint lehet, 1-2 napos borostára hibátlan, de nem tudnám megindokolni, miért vegyen valaki ilyet.
Ezek után tudni szerettem volna, milyenek voltak a régi Gillette-k, így beköltözött egy Old type, egy New type és egy Tech.
Az Old type közepesen agresszív, de nem túl alapos, ATG-ben valahogy nem találtunk egymásra, sokat kell igazgatni a bbs-hez és akkor megnyúz.
A New type nagyon finom cucc, és sokkal alaposabb (majdnem R41 szint), de nem tart benne sokáig a penge. 5-6 alkalom után vagy lemondok a bbs-ről vagy ATG-ben megnyúzom magam...
A Tech próbája még várat magára, de valszeg az se fogja túlzottan szeretni az egyhetes borostát, de legalább jól mutat a polcon, mint történelmi érdekesség.Nem elérhető vonBahnhof

  • Új tag
  • *
  • Hozzászólások: 4
Re:vonBahnhof
« Válasz #2 Dátum: 2022. Június 04. - 11:32:09 »
"Franken razors" sorozatunkból:Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici