Üdvözlök mindenkit!
A legmélyebb tiszteletem a tagoknak!
Nagyon örülök, hogy végre megtaláltam ezt a fórumot. Olvasgatom már egy ideje, és a tagok véleménye és a lelkesítő attitűd arra indított, hogy végre lecseréljem a borotvámat.
Pelyhes állú kamaszként az akkor legjobbnak tartott Gillette Sensor Excel borotvát ragadtam magamhoz, ami az elején még kielégítő eredményt produkált, de aztán pár éves használat után letettem, mert nem adott semmit, azonfelül drága is volt.
Néhány egyéb "reluxa" kipróbálása után úgy gondoltam, hogy ha apámnak jó volt a DE, akkor nekem is jó lesz, úgyhogy beszereztem a legkönnyebben hozzáférhető borotvát: egy fekete Wilkinson DE-t.
Ennek több, mint tíz éve, azóta csak a "habozás" változott, a konzerv haboktól a borotvakrémeken át a szappanig, és most már úgy gondolom, a szappan marad is, legfeljebb a márka vagy a típus változik...
Tökéletesen elégedett sosem voltam a Wilkinsonnal. Gillette vagy Wilkinson pengével használtam, tíz év alatt sok mindent variáltam vele, hogy jó legyen: dőlésszöget variáltam, pamacsozást, habképzést több-kevesebb vízzel, nyomást gyengébben-erősebben, szőrt puhítani, áztatni, habot öt percig rajtahagyni valamint ezek kombinációját. AS-t vagy használtam, vagy nem, semmi különbséget nem tapasztaltam. A lényeg: nem volt jó sehogy. Nyilván a technikámmal van probléma, de a múlt héten észrevettem, hogy a penge alatt a "sarokban" lerepedt belőle egy kis darab, ezért úgy gondoltam, itt az idő, hogy megváljak tőle. Teljesen véletlenül bukkantam erre a fórumra, és rögtön megtudtam, hogy nem tudok semmit
Mindig is vonzott a késes borotválkozás, úgyhogy döntöttem: nekem kés kell. Addig azonban, amíg megtalálom a szememnek, zsebemnek és arcomnak megfelelő darabot, valamint beszerzem a hozzá szükséges felszerelést, egy Lord L5 vagy L6 borotvára cserélném a megfáradt harcost.
Itt merül fel a topik témája: Tud-e valaki Győrben olyan "offline" boltot, ahol Lord borotvákat és pengéket lehet kapni?
A segítséget s a válaszokat előre is köszönöm.
Róbert