Na, ma kipróbáltam az új beszerzésű Eclipse Red Ring borotvámat!
Elsőre Feather pengét tettem bele, de nem újat, hanem egy használtat, ami ment már 8-10 kört kb., tehát saccra annyira lehet éles, mint egy új Astra vagy Lord.
Első menetben óvatosan közlekedtem a bőrön, mert ugye még nem ismerem a hardvert, de a másodikban már azért bátrabban húzogattam. Érdekes, hogy a zárt fésűs fej kialakítása úgy történt, hogy borotválkozáskor nyitottnak éreztem, mert a bőrrel a bordás rész érintkezik, a habban szépen látszanak a szántásnyomok.
Az első benyomásom az, hogy ez egy jó borotva. Mivel jómagam az alaposságot szeretem, ezért a borotváimat is ezen szempont szerint sorolom be elsőként.
A Red Ring közepesen kíméletes jószágnak tűnt. Nem annyira megbocsájtó, mint pl a Mühle R 89 vagy a Gillette Super Speed, de a Legion Extranjera vagy a Gillette Old Type büntető színvonalát nem éri el.
Nyilván a többszöri használat majd jobban kikristályosítja a véleményemet, de így elsőre azt mondanám, hogy a Gillette Ball End Tech borotvájához érzem hasonlatosnak. Kíváncsiságból megmértem a tömegüket: mindkét borotva 64 grammot nyomott a mérlegen, bár az Eclipse néha 65-öt mutatott több mérésből.
Azt hiszem kell majd több olyan borotválkozást is eszközölnöm az ünnepek alatt, ahol egyik félen a BET, a másikon a RR dogozik majd, hasonló pengékkel, így majd eldöntöm, melyik a jobb.