Sziasztok ! Rég jártam erre, néha beleolvasgattam a fórumba, de most felmerült egy kérdés. Van egy 2011-es R41-em amit alig használtam kb 10-15-ször. Az oka pedig az hogy minden reggel szeretek frissen borotválkozni de a bőröm nem bírja ezt az alapos borotvát. Amikor egykét alkalommal megpróbáltam akkor semmi gond, de a napi kínzást nem bírom vele.Egy Lord L6-al végzem a napi műveletet, de ez meg nem elég alapos. Tudnátok-e ajánlani valamit a kettő között ami kíméletes is a bőrhöz a mindennapi használatban, de ugyanakkor alapos is.
En mostanaban az open comb Parker24C-t szoktam ajanlgatni mindenkinek, vagy a 26C-t, ugyanaz fekete nyellel. Ugyanolyan enyhe, mint a Muhle R89, de sokkal hatekonyabb, nagyon szeretem.
A solid bar parkerek feje agresszivebb, de nem hatekonyabb, van egy Parker98R-em, szivesebben hasznalom a Muhle R89-nel, (vajon veletlen, hogy a Parker betukodja a Muhle tukorkepe?) es a sulyat is jobban szeretem.
Viszont egy muhle kidolgozottsagahoz kepest szerintem a parkerek rusnyak, de monnyuk a lord sem egy matyohimzes.