Idézetet írta: csoki46 - 2015. Március 30. - 10:54:20Sziasztok! Most készülök beszerezni első borotvakésem és bőröm, az alább linkeltebb duóról esetleg tudok valamit? Érdemes megvenni, vagy felejtsem el?http://www.ebay.com/itm/Gold-Dollar-66-Polished-Straight-Shaving-Razor-Cut-Throat-18-Leather-Strop-/281131748975?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item4174c20e6fA kés nagy százalékban kuka, a bőr abszolút kuka.
Sziasztok! Most készülök beszerezni első borotvakésem és bőröm, az alább linkeltebb duóról esetleg tudok valamit? Érdemes megvenni, vagy felejtsem el?http://www.ebay.com/itm/Gold-Dollar-66-Polished-Straight-Shaving-Razor-Cut-Throat-18-Leather-Strop-/281131748975?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item4174c20e6f
Idézetet írta: bbuffy - 2015. Március 30. - 11:00:05Idézetet írta: csoki46 - 2015. Március 30. - 10:54:20Sziasztok! Most készülök beszerezni első borotvakésem és bőröm, az alább linkeltebb duóról esetleg tudok valamit? Érdemes megvenni, vagy felejtsem el?http://www.ebay.com/itm/Gold-Dollar-66-Polished-Straight-Shaving-Razor-Cut-Throat-18-Leather-Strop-/281131748975?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item4174c20e6fA kés nagy százalékban kuka, a bőr abszolút kuka.A kés nem kuka, csak éppen nem ér ennyit. kb. 8-10 dollárt ért és még legalább annyit rá kell szánni a fenésre. Annyi pénzért meg kis szerencsével lehet az elad topikban találni egész jó kést. A bőrről nem tudok véleményt mondani
Jó. Akkor ajánlott ennyiért.)De most komolyan, nálam kettő járt, mindkettő vacak. Biztos megéri szenvedni vele, főleg hogy nagy a szórás a minőségében. Régebben elég sok szó volt erről. Tudom, elolvastam végig. És ahogy írod, annyíért jó kést is lehet kapni használtan. Legutoljára asszem a Shavenook on olvastam erről pont, mennyire vackok. De igen, a nagyon régiek között van jó is tudom, neked is van. Ez nalam ezért kuka, mert instabil minőség. Ez a legfontosabb tényező, tovább nem is kell menni.
Idézetet írta: bbuffy - 2015. Március 30. - 23:27:59Jó. Akkor ajánlott ennyiért.)De most komolyan, nálam kettő járt, mindkettő vacak. Biztos megéri szenvedni vele, főleg hogy nagy a szórás a minőségében. Régebben elég sok szó volt erről. Tudom, elolvastam végig. És ahogy írod, annyíért jó kést is lehet kapni használtan. Legutoljára asszem a Shavenook on olvastam erről pont, mennyire vackok. De igen, a nagyon régiek között van jó is tudom, neked is van. Ez nalam ezért kuka, mert instabil minőség. Ez a legfontosabb tényező, tovább nem is kell menni.A kuka minőséget mire érted? anyagminőség, vagy kidolgozás?
Akkor feltenném a nagy kérdést. Miért nem ezzel borotvàlkozik mki ha már egy tejcsoki áráért szuper acélt adnak. S a gyüjtés most másodlagos indikátor.
Én meg pont úgy tudom, hogy jófajta acélból vannak, csak annyira gyatra a gyári köszörülésük, hogy rengeteget kell utána dolgozni velük. Nekem is volt egy GD, semmi problémám nem volt vele. Sanyi jól megélezte és utána szépen dolgozott.
Azért mert a nyelet cserélni kell és a köszörülési hibákat javítani/befejezni (ezt nem mindenki tudja otthon megcsinálni), az acéllal semmi gond nincs, én mondjuk kifejezetten szeretem a GD-t.Idézetet írta: bbuffy - 2015. Március 31. - 09:14:14Akkor feltenném a nagy kérdést. Miért nem ezzel borotvàlkozik mki ha már egy tejcsoki áráért szuper acélt adnak. S a gyüjtés most másodlagos indikátor.
Idézetet írta: bgakos - 2015. Március 31. - 09:17:57Azért mert a nyelet cserélni kell és a köszörülési hibákat javítani/befejezni (ezt nem mindenki tudja otthon megcsinálni), az acéllal semmi gond nincs, én mondjuk kifejezetten szeretem a GD-t.Idézetet írta: bbuffy - 2015. Március 31. - 09:14:14Akkor feltenném a nagy kérdést. Miért nem ezzel borotvàlkozik mki ha már egy tejcsoki áráért szuper acélt adnak. S a gyüjtés most másodlagos indikátor.Innentől kezdve dupla az ár.Ennyiért meg lehet már jobbat kifogni.De lehet én vagyok maximalista.
Az összes eddigi GD-m anyagminőség szempontjából kiváló volt, az is tény, hogy a solingeni késeim 90%-nál jobban tartották az élüket.Senkit nem akarok agitálni, hogy rohanjon GD-t venni, de azért nem szaroznám le őket
Tegyen picit hozzá, s első késnek, érdemes a biztosat beszerezni.Utánna ráér kipróbálni mást is.Szerintem.