és ritkán találkozom olyan háztartással, ahol a mosogatógépből ne enyhén büdös, de látszólag tiszta tányérok jönnének ki...(nekem a szag a fő szempontom). Tabletta, por, gél, szódabikarbóna stb. ide vagy oda. A bacik elszaporodnak mindegyik esetében, ha csak egy kis ételmaradvány is marad a rendszerben.
A szagtalanításnak az ételmaradék az oka ami benne marad leginkább a szüröben:
1.mielőtt beteszed a mosatlant öblítsd le róla a "vastagját", ezt egyébként minden használati utasítás is írja
2. a használat gyakoriságától függően, de minimum hetente le kell mosni a szűrőjét . ezt is írja
3. használni kell mosogatógép tisztítót kb havonta
Soha semmi szag a gépben.
Pláne nincs a tányérokon szag. Ez nem szemetes. Hanem mosogató gép!
Van ott csak Te nem érzed... :-) Haha! Mázlista! :-) Ha rendszeresen használsz valami fertőtlenítőt ( pl. klórtabletta, mosogató tisztító stb.) ez esetben lehet csak csíramentes a mosogatógépben a környezet (én még ez esetben is van, hogy érzem!). Szódabikarbóna, citromsav, stb gyenge megoldások kis mennyiségekben, ezen nem segít...
és ezt elhiheted nekem, aki megfordul egy csomó háztartásban, ahol ugyanúgy, mint Te azt hiszik, hogy a mosogatógép "nem egy szemetes"... haha :-) Egyébként addig örülj, míg nem érzed! Nem kellemes...