Ahogy a multkorában irtam kipróbáltam a vörös pigmentet. (vörös vasoxid "angolvörös" pigment, művészellátó 580 Ft) Először hordozóanyaggal kevertem össze, ugy vittem fel a bőrfelületre. Jól el is szúrtam a saját készitésű fenőmet, ezt :http://picasaweb.google.hu/longball0501/FritzBracht#5342353596989954834 Ma leszedtem róla a régi bőrt, nagyon pergett róla a paszta, és különben sem szeretem, ha a borotva pasztás fenés után tisztitásra szorul. Legyalultam, most köt az uj ragasztás, közben kicsit kisérleteztem a háromfajta pigmenttel, hogy érdemes felvinni a rendelkezésre álló bőrre. Végül az lett a megoldás, hogy a bőrfelületre nagyon kis mennyiségben tiszta bőrolajat (florus) vittem fel, és kicsit hagytam beszivódni. Utána a pigmentet ujjal nagyon kis mennyiségenként dörzsöltem bele. Ez bevált főleg a vörös és a fekete vasoxidnál, utána nem hagyott számottevő koszt a borotván, és ugyanezzel a módszerrel mindig pótolható a bőrfelületen. A krómoxidzöld már nehezebb dolognak bizonyult. Nagyobb szemcsés, és mindig hagy egy kis dzsuvát, ugyhogy az egy külön szijra kerül, csak köves fenés utánra... A vörös vasoxid egyébként kellemes meglepetés volt: egész jól használható mindennapos szijazásnál, ugyhogy revideáltam korábbi álláspontomat, használni fogom...