Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432103 alkalommal)

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
Re:Merkur
« Válasz #315 Dátum: 2011. Március 14. - 21:55:31 »

Nincs harag !   ;D  ;D  :sör:

Én csak kipróbáltam, milyen szétszedni a futurt, Velosolex leírása alapján. Mivel szépen jár most is, illetve nem állítgatom 2-es fokozatról, ezért a szétszedéskor nem kentem semmivel.....

Üdv.: Salmo

u.i.: itt berreg mellettem egy 2260, egy 2217, és egy 2215   ;D  ;D  ;D
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető beo1329

• Tag
« Válasz #316 Dátum: 2011. Március 14. - 22:13:29 »

Nincs harag !   ;D  ;D  :sör:

Én csak kipróbáltam, milyen szétszedni a futurt, Velosolex leírása alapján. Mivel szépen jár most is, illetve nem állítgatom 2-es fokozatról, ezért a szétszedéskor nem kentem semmivel.....

Üdv.: Salmo

u.i.: itt berreg mellettem egy 2260, egy 2217, és egy 2215   ;D  ;D  ;D

:)) Üdv a klubban. Nekem csak 2217 van és kiválóan végzi a dolgát.

Én még 1-esen hagyom a Futurt, mert még tanulom a használatot. Vörös pöttyök mindig vannak...egyenlőre... de a timsó mindent megold...

Nem elérhető balogh_lorand

• Új tag
  • *
  • szinten mernok:-)
« Válasz #317 Dátum: 2011. Március 14. - 23:22:22 »

Nem elérhető csudri

• Új tag
  • *
« Válasz #318 Dátum: 2011. Március 21. - 19:04:55 »
Meghozta végre a posta a Merkur-omat, egy 34C lett a kiválasztott. Így első borotválkozás után nagyon elégedett vagyok vele, a tömege meglepett, de nagyon kényelmes volt a rövid nyél.

Egy Feather pengével avattam fel, de adtak mellé egy darab Merkur Super feliratú pengét (ez gondolom a Super Platinum akar lenni) és raktak a dobozba egy doboz Treet Platinum pengét ajándékba. Ezt ismeri valaki?

Tudnátok abban is tanácsot adni, hogy mivel öblítsem le, hogy ne mattuljon?

FBP

• Vendég
« Válasz #319 Dátum: 2011. Március 21. - 19:10:47 »

Az erős savak segítenek neked ebben   :evil:
NE, MÉG VÉLETLENÜL SE!!! A mattulást a borotvahab "adja", meg a víz, meg a minden. Leginkább egy rongy az, amit most segíteni tud rajtad...illetve a borotvádon. Ma még megdörgölöd vele, hogy csillogjon-villogjon...meg holnap is...aztán majd csak hetente...majd havonta  ;D

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #320 Dátum: 2011. Március 21. - 19:11:46 »
Nekem a Treet pengével kellemes emlékeim vannak, nagyon megbocsájtó, gyengéd penge. A Merkur pengéről ugyanezt már nem tudnám elmondani.

Én a borovákat simán leöblítem és kicsit áttörlöm valami puhább ronggyal. Néha egy használt fogkefés, folyékonyszappanos átmosás nem árt nekik, de ez főleg a belső részekre érvényes. Bemattulással még nem találkoztam a mai borotváknál.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #321 Dátum: 2011. Március 21. - 19:17:01 »
Meghozta végre a posta a Merkur-omat, egy 34C lett a kiválasztott. Így első borotválkozás után nagyon elégedett vagyok vele, a tömege meglepett, de nagyon kényelmes volt a rövid nyél.

Jó kis borotva! Sok sikert hozzá! Az enyémet hamarosan eladom, de csak azért, mert rendeltem egy 34g-t.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető csudri

• Új tag
  • *
« Válasz #322 Dátum: 2011. Március 21. - 19:18:24 »
Hogy mire nem képes egy puha rongy! Csillog-villog! A Slim Twist-em is! :)

A Treet-tel pedig lehet teszek majd egy próbát a következő borotválkozásnál, nagyon érzékeny az arcom, lehet jót tesz majd neki egy nem annyira hardcore penge.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #323 Dátum: 2011. Március 21. - 19:20:16 »
Én is kerülgettem egy ideig a 34C-t, de mindenhol azt olvastam róla, hogy durván "megegyezik" a DE89L fejével.
Jó kis borotva! Sok sikert hozzá! Az enyémet hamarosan eladom, de csak azért, mert rendeltem egy 34g-t.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #324 Dátum: 2011. Március 21. - 19:22:11 »
Én is kerülgettem egy ideig a 34C-t, de mindenhol azt olvastam róla, hogy durván "megegyezik" a DE89L fejével.

Dehogy! A látszat néha csal. Sokkal határozottabb feje van. Ha úgy tetszik agresszívabb.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #325 Dátum: 2011. Március 21. - 19:25:16 »
Dehogy! A látszat néha csal. Sokkal határozottabb feje van. Ha úgy tetszik agresszívabb.

Pontosan, ahogy Qka mondja.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #326 Dátum: 2011. Március 21. - 19:36:06 »
Nekem már a DE89L is elég agresszív, akkor jó, hogy nem ugrottam rá  ;D

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #327 Dátum: 2011. Március 21. - 19:39:32 »
Nekem már a DE89L is elég agresszív, akkor jó, hogy nem ugrottam rá  ;D

Próba nélkül ezt nem tudhatod. Nekem érzékeny a pofázmányom, és mégis a tapasztalat azt mutatja, hogy az agresszívabb borotvák (Futur, HD) sokkal kíméletesebbek esetemben. Ki érti ezt?

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #328 Dátum: 2011. Március 21. - 19:40:47 »
Hmm, a Futur nekem is nagyon bevált.

Nem elérhető Csubakka

• Törzstag
« Válasz #329 Dátum: 2011. Március 21. - 22:23:46 »

Az erős savak segítenek neked ebben   :evil:
NE, MÉG VÉLETLENÜL SE!!! A mattulást a borotvahab "adja", meg a víz, meg a minden. Leginkább egy rongy az, amit most segíteni tud rajtad...illetve a borotvádon. Ma még megdörgölöd vele, hogy csillogjon-villogjon...meg holnap is...aztán majd csak hetente...majd havonta  ;D

Én néha simán elmosogatom a DE beretváimat kímélős mosogatószerrel és a szivacs nem dörzsis felével ;)
A Marsból csináljunk Földet, a Földből meg Marsot...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici