Szerző Téma: Borotvapengékről általában  (Megtekintve 549755 alkalommal)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
Re:Borotvapengékről általában
« Válasz #1545 Dátum: 2014. Június 14. - 20:43:03 »
Zenith, BiC pengét tudsz szerezni? Be van tervezve a tesztje?
Van, és tervezem... csak hát... :)
Ezzel az ütemmel be kellene férnie egy Feather, egy Personna, egy Gillette 7o'clock, stb. mellé. Amikor nálam egy kék Astra is bír vagy 20-at... az egy hónap!
Gillette Tech 1951

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #1546 Dátum: 2014. Június 14. - 21:01:58 »
No igen... eltart egy jó ideig, míg odajutsz :)

Zenith, BiC pengét tudsz szerezni? Be van tervezve a tesztje?
Van, és tervezem... csak hát... :)
Ezzel az ütemmel be kellene férnie egy Feather, egy Personna, egy Gillette 7o'clock, stb. mellé. Amikor nálam egy kék Astra is bír vagy 20-at... az egy hónap!

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1547 Dátum: 2014. Június 21. - 15:05:20 »
NOS LORD (by Minos)

Az eddigi eredmények:
Referencia: Wilkinson Sword, használati alkalmak száma: cca. max. 25 (kényelmes 13 alkalom) és Zöld Lord (kényelmes 2-3 alkalom).

Eddig vizsgált pengék:

Asco (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy kék Lord)
Astra Platinum ("Zöld Astra") (Oroszország): 31 alkalom, kényelmes 20. Első néhány alkalommal figyelni is kell, finom éles penge.
Astra Stainless ("Kék Astra) (Oroszország): 21 alkalom, kényelmes 16. Nem olyan éles, mint a zöld, így aki nem kedveli a veszélyt, de egy jó pengét szeretne, jó választás lehet.
Big Ben (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy Zöld Lord)
BlueBird Hi-Stainless (Törökország): 13 alkalom, a Dorco ST300 -hoz hasonló penge, nem éles, de tartós.
BTC classic (Kína): 0 alkalom (borzalmas, nincsen éle)
Crown Super Stainless (Egyiptom, LORD almárka): 5-6 alkalom, nekem nagyon hasonlított a LORD SC -re.
Derby Extra (Törökország): 22 alkalom, nem túl éles, de tartós penge, a vastagabb ligából, így nem olyan veszélyes, mint egy zöld Astra.
Dorco Platinum ST-300 (Korea): 13 alkalom, nem túl éles penge, de aránylag tartós, fokozatosan gyengül. Nekem a Lord SC-hez hasonlít legjobban.
Figaro (Magyarország, 50-60-as évek?): 2 alkalom, nem túl éles penge. A vele együtt hozzám került Supernova-hoz képest is sokkal gyengébb - viszont érzésben a magyar feliratok adják nagyon ("ne törölje le a pengét").
Golden Eagle (kínai): 13 alkalom
Lord Zöld Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Kék Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Platinum (Egyiptom): 19 alkalom (kényelmes 13 minden további nélkül).
Lord SC (Egyiptom): 9-10 alkalom (kellemes, kényelmes penge, talán kicsit túl megbocsátó, fokozatosan veszti az élét)
LORD Captain (Egyiptom): 3 alkalom. Egy valódi klasszikus penge, ennek megfelelő tartóssággal. Kicsit rozsdásodott is.
Lord (Minos gyártmány, talán Osztrák, vintage NOS): 0-1 alkalom, mint a Nacet.
Merkur (Németország): 12 alkalom, csak az árához képes rossz...
NACET (Francia, vintage): 0-1 alkalom (tulajdonképpen meg lehet borotválkozni vele, de húzott, nem kellemes)
Rotsiegel gold-lack (Németország, vintage NOS): 0-1 alkalom, akárcsak a Nacet. Húz.
Shark (Egyiptom): 9 alkalom
Supernova (Made in Hungary; zöld papíros): 8-9 alkalom (11 alkalom kis kompromisszummal).
Treet Classic (Pakisztán): 1-2 alkalom (nem túl meggyőző, és eddig az egyetlen penge, ami rozsdásodott nálam...)
Trig (Stainless Silver Edge)(Pakisztán): 4-5 alkalom, nem túl éles penge
Vidyut Supermax Stainless (India): 2-3 alkalom
Vidyut Supermax Platinum (India): 6-10 alkalom (nem egy éles penge, de ezt legalább tartja, összességében nem voltam oda érte)
Wilkinson sword (Németország): 25 alkalom (kényelmes 13).

Mérési módszer:
Gillette Tech fej, egy kör, nyakon, áll alatt finomításképp még utánahúzok, azonos arc. :) Kétnaponta borotválkozás.
A számok mindenkinél mások lesznek, viszonyítási alapnak tekintendők. (gy.k.)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1548 Dátum: 2014. Június 25. - 10:04:01 »
NOS Apollo No.10

Az eddigi eredmények:
Referencia: Wilkinson Sword, használati alkalmak száma: cca. max. 25 (kényelmes 13 alkalom) és Zöld Lord (kényelmes 2-3 alkalom).

Eddig vizsgált pengék:

Apollo No.10 (vintage Németország, NOS): 0-1 alkalom. Ezek a vintage pengék fenetlenül nem jönnek be általában.
Asco (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy kék Lord)
Astra Platinum ("Zöld Astra") (Oroszország): 31 alkalom, kényelmes 20. Első néhány alkalommal figyelni is kell, finom éles penge.
Astra Stainless ("Kék Astra) (Oroszország): 21 alkalom, kényelmes 16. Nem olyan éles, mint a zöld, így aki nem kedveli a veszélyt, de egy jó pengét szeretne, jó választás lehet.
Big Ben (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy Zöld Lord)
BlueBird Hi-Stainless (Törökország): 13 alkalom, a Dorco ST300 -hoz hasonló penge, nem éles, de tartós.
BTC classic (Kína): 0 alkalom (borzalmas, nincsen éle)
Crown Super Stainless (Egyiptom, LORD almárka): 5-6 alkalom, nekem nagyon hasonlított a LORD SC -re.
Derby Extra (Törökország): 22 alkalom, nem túl éles, de tartós penge, a vastagabb ligából, így nem olyan veszélyes, mint egy zöld Astra.
Dorco Platinum ST-300 (Korea): 13 alkalom, nem túl éles penge, de aránylag tartós, fokozatosan gyengül. Nekem a Lord SC-hez hasonlít legjobban.
Figaro (Magyarország, 50-60-as évek?): 2 alkalom, nem túl éles penge. A vele együtt hozzám került Supernova-hoz képest is sokkal gyengébb - viszont érzésben a magyar feliratok adják nagyon ("ne törölje le a pengét").
Golden Eagle (kínai): 13 alkalom
Lord Zöld Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Kék Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Platinum (Egyiptom): 19 alkalom (kényelmes 13 minden további nélkül).
Lord SC (Egyiptom): 9-10 alkalom (kellemes, kényelmes penge, talán kicsit túl megbocsátó, fokozatosan veszti az élét)
LORD Captain (Egyiptom): 3 alkalom. Egy valódi klasszikus penge, ennek megfelelő tartóssággal. Kicsit rozsdásodott is.
Lord (Minos gyártmány, talán Osztrák, vintage NOS): 0-1 alkalom, mint a Nacet.
Merkur (Németország): 12 alkalom, csak az árához képes rossz...
NACET (Francia, vintage): 0-1 alkalom (tulajdonképpen meg lehet borotválkozni vele, de húzott, nem kellemes)
Rotsiegel gold-lack (Németország, vintage NOS): 0-1 alkalom, akárcsak a Nacet. Húz.
Shark (Egyiptom): 9 alkalom
Supernova (Made in Hungary; zöld papíros): 8-9 alkalom (11 alkalom kis kompromisszummal).
Treet Classic (Pakisztán): 1-2 alkalom (nem túl meggyőző, és eddig az egyetlen penge, ami rozsdásodott nálam...)
Trig (Stainless Silver Edge)(Pakisztán): 4-5 alkalom, nem túl éles penge
Vidyut Supermax Stainless (India): 2-3 alkalom
Vidyut Supermax Platinum (India): 6-10 alkalom (nem egy éles penge, de ezt legalább tartja, összességében nem voltam oda érte)
Wilkinson sword (Németország): 25 alkalom (kényelmes 13).

Mérési módszer:
Gillette Tech fej, egy kör, nyakon, áll alatt finomításképp még utánahúzok, azonos arc. :) Kétnaponta borotválkozás.
A számok mindenkinél mások lesznek, viszonyítási alapnak tekintendők. (gy.k.)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1549 Dátum: 2014. Június 25. - 11:36:58 »
Ed P&P blogon bõseges ismertetés van róla.
A vintage DE kategóriában is csak 'ipari' él. (-ablak üvegrõl festék kaparó).
Fenni sem nagyon érdemes, mert bevonatos penge.
Belinkeled? Nem találom. :(
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1550 Dátum: 2014. Június 25. - 14:59:53 »
http://pamacsespenge.blog.hu/2010/11/06/drag_a_hus_hig_a_le
Ja, köszi, pedig anno olvastam is... :)

Csak az az érdekes, hogy anno (lassanként gyűlik több vintage tapasztalatom is) ezt hogyan oldották meg eleink? Fentek? A gyártók pedig hogyan képzelték ezt? Hiszen elérhető volt a jó élesre fenhető kés!
(A penge élén ennél sincsen egyébként bevonat).
Gillette Tech 1951

Nem elérhető bagoly

• Törzstag
« Válasz #1551 Dátum: 2014. Június 25. - 17:14:32 »
Kedves éltársak,

gondolkoztam, hogy hol dobjam fel a témát, azt hiszem, az offtopicokban ez off, de lehet, hogy az ontopicokban sem on :) És az is lehet, hogy futott már egy kört itt... Szóval a kérdésem az lenne, hogy szerintetek meddig lesznek DE pengék? Meddig lesz még DE borotválkozás? Oké, hogy most "nyugaton" reneszánszukat élik, de gyanítom, hogy piaci szempontból sokkal kisebb a jelentőségük mint az eldobható, multipengés vagy villanyos társaiknak, legalábbis a "fejlettnek" nevezett országokban biztosan. A kérdés aktualitását az adja, hogy kisfiam született, és gondolkodtam, hogy elteszek neki egy nagy csomag pengét, meg egy bontatlan alap készüléket  hogy majd legyen egy NOS kezdőcsomagja :) Csak hát, ha nem lesz hozzá utánpótlása... Mondjuk, kuriózumnak akkor is jó lesz.

Nem elérhető herpa

• Törzstag
« Válasz #1552 Dátum: 2014. Június 25. - 17:30:34 »
Míg világ a világ és egy nap.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1553 Dátum: 2014. Június 25. - 17:31:11 »
Gratulálok a fiad születéséhez, nőjön nagyra!  :2thumbup:

Másrészt, a kérdésednél vedd figyelembe a borotvakéseket, SE készülékeket és máris lesz viszonyítási alapod.  ;)
Sheffield-England

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1554 Dátum: 2014. Június 25. - 17:31:43 »
Ezt már körüljárták páran, Bruce pl. többször is:

http://www.bruceonshaving.com/2010/09/16/double-edged-blade-extinction/
http://www.bruceonshaving.com/2010/10/25/the-shavepocalypse/

Továbbiakhoz a keresőszó nyilván a shavepocalypse.

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #1555 Dátum: 2014. Június 25. - 17:35:56 »
Szerintem a cserélhető fejes 5-6 pengés csodák előbb tűnnek el, mint a DE borotva.. Szerintem ne aggódj. :)
Mostanság elég sokan váltanak DE-re már csak a pengék olcsósága miatt is. Double Edge revolution! :D
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1556 Dátum: 2014. Június 25. - 19:20:42 »
Ügyes és jó cuccosokkal fenték õket.
Persze a gyári élnek fenés nélkül illik olyannak lenni, hogy borotválkozni alkalmas legyen, egy kis mazohizmussal.

Fenés után meg olyannak érzed, mint amikor a mai tuti éles pengék elõre haladottan életlenednek.
Mikor felmerül benned, hogy ebben már nem sok van. Nem kéne lehet megvárni, hogy irritációt okozzon. (Én eddig jutottam a fent DE pengékkel. - De kitartóan folytatom..  ;D )

Mások a vintage penge szögek. Nem ugyan az pld. egy 'antik' készülékben egy ilyen penge, mint egy életlenedõ modern penge.
Érdekes lehet így megtapasztalni az antik készülékeket. Már akit érdekel.  :sör:
Ugyanez a tapasztalat, mondjuk nekem csak Bakony fenőm van, ami nem a precizitás netovábbja... és így eleve kissé legömbölyített él érhető el. Aztán persze van, amelyik eleve eléggé gyengus. Például ez a Lord nevű, egyébként Minos felségjelzéssel a papír hátulján - látszik, hogy rosszabb az anyagminőség, a lemezből kivágott penge széleinél kis torzulások (már nem olyan precíz volt a vágó él), maga az élszalag is girbegurba. De ott vannak a régi kék Gillette pengék - azokon látszik a minőség, lehet, hogy újkorukban a papírból kivéve is jók voltak. 40 év alatt a szénacél pengék éle is romolhat a minimális oxidáció miatt. Ezeken a régieken pedig nem volt olyan finom bevonatrendszer az élen magán.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1557 Dátum: 2014. Június 25. - 19:25:38 »
Ha jól emlékszek TOZ-nak van RazorPit-je. Az DE pengével is használható?
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1559 Dátum: 2014. Június 25. - 19:35:00 »
Köszönöm!
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici