Szerző Téma: Borotvapengékről általában  (Megtekintve 549750 alkalommal)

Nem elérhető herpa

• Törzstag
Re:Borotvapengékről általában
« Válasz #1530 Dátum: 2014. Május 07. - 20:56:42 »
A B&B alapján a Derby alá. Kérem a csokit.  ;D

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1531 Dátum: 2014. Május 08. - 14:19:24 »
zenith- A feladatot szó szerint veszem... szerintem a kukába!  ;D

(máskülönben én is vizsgáltam a kékszakállút, meg egy párat kaptam Ed-től, meg innen onnan... Ezekből mindegyik széria paramétereiben megegyezik az általunk vizsgált Derbikkel.  Az élgeometriájuk egy az egyben ua. Nekem a Derby meg kb. ugyanaz a kategória, mint az Astra... ( ezért is szubjektív minden összehasonlító teszt)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1532 Dátum: 2014. Május 08. - 21:15:53 »
helyes mindkét válasz, két csillagos kisötös.  :handshake:
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1533 Dátum: 2014. Május 08. - 21:18:05 »
zenith- A feladatot szó szerint veszem... szerintem a kukába!  ;D

(máskülönben én is vizsgáltam a kékszakállút, meg egy párat kaptam Ed-től, meg innen onnan... Ezekből mindegyik széria paramétereiben megegyezik az általunk vizsgált Derbikkel.  Az élgeometriájuk egy az egyben ua. Nekem a Derby meg kb. ugyanaz a kategória, mint az Astra... ( ezért is szubjektív minden összehasonlító teszt)
Hát, maximum a kék Astrával egy kalap kb., a zöld az sokunknak finomabb gyalu... :)
De persze, keze válogatja.

(egyébként kék madár, csak a szójáték adja szakállal...)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1534 Dátum: 2014. Május 17. - 14:30:58 »

BlueBird (Törökország)

Az eddigi eredmények:
Referencia: Wilkinson Sword, használati alkalmak száma: cca. max. 25 (kényelmes 13 alkalom) és Zöld Lord (kényelmes 2-3 alkalom).

Eddig vizsgált pengék:
Crown Super Stainless (Egyiptom, LORD almárka): 5-6 alkalom, nekem nagyon hasonlított a LORD SC -re.
Lord Zöld Stainless: 3-4 alkalom
Lord Kék Stainless: 3-4 alkalom
Lord Platinum: 19 alkalom (kényelmes 13 minden további nélkül).
Lord SC: 9-10 alkalom (kellemes, kényelmes penge, talán kicsit túl megbocsátó, fokozatosan veszti az élét)
LORD Captain: 3 alkalom. Egy valódi klasszikus penge, ennek megfelelő tartóssággal. Kicsit rozsdásodott is.
Wilkinson sword: 25 alkalom (kényelmes 13).
Merkur: 12 alkalom, csak az árához képes rossz...
Golden Eagle (kínai): 13 alkalom
Big Ben: 3-4 alkalom (szerintem ez egy Zöld Lord)
Shark: 9 alkalom
Supernova (Made in Hungary; zöld papíros): 8-9 alkalom (11 alkalom kis kompromisszummal).
Figaro (Magyarország, 50-60-as évek?): 2 alkalom, nem túl éles penge. A vele együtt hozzám került Supernova-hoz képest is sokkal gyengébb - viszont érzésben a magyar feliratok adják nagyon ("ne törölje le a pengét").
Asco: 3-4 alkalom (szerintem ez egy kék Lord)
BTC classic (Kína): 0 alkalom (borzalmas, nincsen éle)
Treet Classic: 1-2 alkalom (nem túl meggyőző, és eddig az egyetlen penge, ami rozsdásodott nálam...)
Trig (Stainless Silver Edge)(Pakisztán): 4-5 alkalom, nem túl éles penge
NACET (Francia, vintage): 0-1 alkalom (tulajdonképpen meg lehet borotválkozni vele, de húzott, nem kellemes)
Vidyut Supermax Stainless (India): 2-3 alkalom
Vidyut Supermax Platinum (India): 6-10 alkalom (nem egy éles penge, de ezt legalább tartja, összességében nem voltam oda érte)
Astra Platinum ("Zöld Astra"): 31 alkalom, kényelmes 20. Első néhány alkalommal figyelni is kell, finom éles penge.
Astra Stainless ("Kék Astra): 21 alkalom, kényelmes 16. Nem olyan éles, mint a zöld, így aki nem kedveli a veszélyt, de egy jó pengét szeretne, jó választás lehet.
Dorco Platinum ST-300 (Korea): 13 alkalom, nem túl éles penge, de aránylag tartós, fokozatosan gyengül. Nekem a Lord SC-hez hasonlít legjobban.
Derby Extra (Törökország): 22 alkalom, nem túl éles, de tartós penge, a vastagabb ligából, így nem olyan veszélyes, mint egy zöld Astra.
BlueBird Hi-Stainless (Törökország): 13 alkalom, a Dorco ST300 -hoz hasonló penge, nem éles, de tartós.

Mérési módszer:
Gillette Tech fej, egy kör, nyakon, áll alatt finomításképp még utánahúzok, azonos arc. :) Kétnaponta borotválkozás.
A számok mindenkinél mások lesznek, viszonyítási alapnak tekintendők. (gy.k.)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1535 Dátum: 2014. Május 17. - 14:37:09 »
Névsorrendben...

Az eddigi eredmények:
Referencia: Wilkinson Sword, használati alkalmak száma: cca. max. 25 (kényelmes 13 alkalom) és Zöld Lord (kényelmes 2-3 alkalom).

Eddig vizsgált pengék:

Asco (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy kék Lord)
Astra Platinum ("Zöld Astra") (Oroszország): 31 alkalom, kényelmes 20. Első néhány alkalommal figyelni is kell, finom éles penge.
Astra Stainless ("Kék Astra) (Oroszország): 21 alkalom, kényelmes 16. Nem olyan éles, mint a zöld, így aki nem kedveli a veszélyt, de egy jó pengét szeretne, jó választás lehet.
Big Ben (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy Zöld Lord)
BlueBird Hi-Stainless (Törökország): 13 alkalom, a Dorco ST300 -hoz hasonló penge, nem éles, de tartós.
Crown Super Stainless (Egyiptom, LORD almárka): 5-6 alkalom, nekem nagyon hasonlított a LORD SC -re.
Derby Extra (Törökország): 22 alkalom, nem túl éles, de tartós penge, a vastagabb ligából, így nem olyan veszélyes, mint egy zöld Astra.
Dorco Platinum ST-300 (Korea): 13 alkalom, nem túl éles penge, de aránylag tartós, fokozatosan gyengül. Nekem a Lord SC-hez hasonlít legjobban.
Figaro (Magyarország, 50-60-as évek?): 2 alkalom, nem túl éles penge. A vele együtt hozzám került Supernova-hoz képest is sokkal gyengébb - viszont érzésben a magyar feliratok adják nagyon ("ne törölje le a pengét").
Lord Zöld Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Kék Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Platinum (Egyiptom): 19 alkalom (kényelmes 13 minden további nélkül).
Lord SC (Egyiptom): 9-10 alkalom (kellemes, kényelmes penge, talán kicsit túl megbocsátó, fokozatosan veszti az élét)
LORD Captain (Egyiptom): 3 alkalom. Egy valódi klasszikus penge, ennek megfelelő tartóssággal. Kicsit rozsdásodott is.
Merkur (Németország): 12 alkalom, csak az árához képes rossz...
NACET (Francia, vintage): 0-1 alkalom (tulajdonképpen meg lehet borotválkozni vele, de húzott, nem kellemes)
Shark (Egyiptom): 9 alkalom
Supernova (Made in Hungary; zöld papíros): 8-9 alkalom (11 alkalom kis kompromisszummal).
Treet Classic (Pakisztán): 1-2 alkalom (nem túl meggyőző, és eddig az egyetlen penge, ami rozsdásodott nálam...)
Vidyut Supermax Platinum (India): 6-10 alkalom (nem egy éles penge, de ezt legalább tartja, összességében nem voltam oda érte)
Wilkinson sword (Németország): 25 alkalom (kényelmes 13).

Mérési módszer:
Gillette Tech fej, egy kör, nyakon, áll alatt finomításképp még utánahúzok, azonos arc. :) Kétnaponta borotválkozás.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1536 Dátum: 2014. Június 07. - 18:12:24 »
Ezeket lőttem most piacon... nem volt olcsó, de... úgy tűnik, mind NOS. Ami a poén: volt a néninek egy dobozzal, szoktak árulni mindenfélét, csak új dolgokat, kínai kapásjelzőtől Supermax Stailness pengéig bezárólag. És ezt is úgy árulta, használni, nem holmi antik bazárnak. Azt mondja, oroszoktól jött (simán lehet, a most tesztelés alatt levő Rapira Platinumot is tőlük vettem..)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1537 Dátum: 2014. Június 07. - 18:13:35 »
 :2thumbup:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #1538 Dátum: 2014. Június 07. - 19:25:52 »
Mázlista!  :sör:
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1539 Dátum: 2014. Június 08. - 15:45:29 »
Mázlista!  :sör:
Kérsz belőlük? (Van közte, ami neked nincs? :) )
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #1540 Dátum: 2014. Június 09. - 08:17:52 »
Hát ha nem szerénytelen a kérés, akkor a Smartok kivételével mindegyikből kérnék. PÜ megy.
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1541 Dátum: 2014. Június 13. - 20:40:20 »
NOS Rotsiegel

Az eddigi eredmények:

Eddig vizsgált pengék:

Asco (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy kék Lord)
Astra Platinum ("Zöld Astra") (Oroszország): 31 alkalom, kényelmes 20. Első néhány alkalommal figyelni is kell, finom éles penge.
Astra Stainless ("Kék Astra) (Oroszország): 21 alkalom, kényelmes 16. Nem olyan éles, mint a zöld, így aki nem kedveli a veszélyt, de egy jó pengét szeretne, jó választás lehet.
Big Ben (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy Zöld Lord)
Lord Zöld Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Kék Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Platinum (Egyiptom): 19 alkalom (kényelmes 13 minden további nélkül).
Lord SC (Egyiptom): 9-10 alkalom (kellemes, kényelmes penge, talán kicsit túl megbocsátó, fokozatosan veszti az élét)
LORD Captain (Egyiptom): 3 alkalom. Egy valódi klasszikus penge, ennek megfelelő tartóssággal. Kicsit rozsdásodott is.
Merkur (Németország): 12 alkalom, csak az árához képes rossz...
Rotsiegel gold-lack (Németország, vintage NOS): 0-1 alkalom, akárcsak a Nacet. Húz.
Shark (Egyiptom): 9 alkalom
Treet Classic (Pakisztán): 1-2 alkalom (nem túl meggyőző, és eddig az egyetlen penge, ami rozsdásodott nálam...)
Wilkinson sword (Németország): 25 alkalom (kényelmes 13).

Mérési módszer:
[/quote]
Gillette Tech 1951

Nem elérhető CityLife

• Törzstag
« Válasz #1542 Dátum: 2014. Június 13. - 20:48:00 »
Wow Grat! egész jó kis összefoglaló! :sör:
Ezt papíron vezetted? :D

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1543 Dátum: 2014. Június 13. - 20:54:12 »
Wow Grat! egész jó kis összefoglaló! :sör:
Ezt papíron vezetted? :D
telefonon notes-ban
Gillette Tech 1951

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #1544 Dátum: 2014. Június 13. - 23:45:27 »
Zenith, BiC pengét tudsz szerezni? Be van tervezve a tesztje?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici