Szerző Téma: Borotvapengékről általában  (Megtekintve 550438 alkalommal)

Nem elérhető GPF

• Törzstag
Re:Borotvapengékről általában
« Válasz #1800 Dátum: 2016. Január 07. - 11:08:42 »
Jé, én mindig elmosom. Pl. hogy ne maradjon benne hab. A sokpengéseket is megpróbáltam elmosni, csak azt nem lehet. A villanyt is kiürítettem minimum.

De köszi. Én is arra gondoltam, hogy jobb nem forgatni. De talán a fürdőszobás képek között láttam egy olyat, ahol kis mágneseken ott figyelt egy csomó félig használt penge... Azt hittem, mindenki cserélgeti. Én még keresem a nekem ideálist :)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1801 Dátum: 2016. Január 07. - 11:10:12 »

Nem sok kolléga cserélgeti egy ugyanazon készülékben a használt pengéket, ezen a pengéket idmerjük meg korszak alatt mindenki túlesik, s túl is lép.
Nem mindenki.  ;)

Amúgy az a lényeg, hogy az élére vigyázni kell, ne érjen hozzá nagyon semmi. Innentől jobb, ha nem veszed ki. Ha cserélgeted, akkor legjobb, ha másik készülékbe, aminek van doboza, ami védi a pengét.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1802 Dátum: 2016. Január 07. - 11:13:37 »
Elvileg, minél többet b*sztatod, annál nagyobb az esélye, hogy nem a borotválkozástól, hanem az egyébtől megy el a penge éle. Én így olvastam.
A pengékre rá van írva, hogy ne töröld le. Ugyanezért. a szappan maradványoktól nem lesz semmi baja. Ha használat utána erős sugárral leöblíted, akkor minimális marad rajta. Ha nincs sok készüléked, nagyjából ugyanazt használod rendszeresen, akkor szerintem felesleges ezzel játszani. Persze te tudod. Próbálgasd, és figyeld hogy változik-e a penge élettartama. Nálam a szűk 1 éves DE-zés alatt még nem álltak be ezek a számok, a technika javulásával a penge élettartama is növekedni látszik. Szerintem.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1803 Dátum: 2016. Január 07. - 11:15:39 »
a technika javulásával a penge élettartama is növekedni látszik. Szerintem.
És amikor majd rájössz, hogy a szappan, sőt a hab minőségétől is függ... :)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1804 Dátum: 2016. Január 07. - 11:17:14 »

Erre már szerintem rájöttem, bár én inkább úgy fogalmaznék hogy az előkészítés minősége, de szerintem ugyanarról beszélünk.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1805 Dátum: 2016. Január 07. - 11:19:36 »

Erre már szerintem rájöttem, bár én inkább úgy fogalmaznék hogy az előkészítés minősége, de szerintem ugyanarról beszélünk.
Ja, előkészítés nyilvánvaló. De szappan és szappan közt is van különbség, nem beszélve pl. egy túl vizes vagy száraz habról.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1806 Dátum: 2016. Január 07. - 11:21:14 »
Zenith, a számaid mondjuk számomra továbbra is érthetetlenek, igaz kezdek közelíteni, de még mindig úgy vélem hogy ezek tőlem nagyon messze vannak :)
Ha már feldobtad a cserélgetést, most jut eszembe, hogy lehet hogy erre kéne használni a két Soluna-t ami a fiókban van? :fejtor:

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1807 Dátum: 2016. Január 07. - 11:24:45 »
Ja, előkészítés nyilvánvaló. De szappan és szappan közt is van különbség, nem beszélve pl. egy túl vizes vagy száraz habról.

Ja értem én, úgy értettem, hogy a borotválás előkészítése. Amibe beletartozhat a pre mint zuhany/forróvíz/hidrofil/gyári-pre, meg maga a habképzés, pamacsolás, bedolgozás.
Amikor már azt hiszem hogy konzisztens habot tudok gyártani, akkor szokott jönni egy olyan, hogy az arcom jobban szívja a vizet, és ugyanaz a szappan ugyanaz a módszer, ugyanaz a vizes hab a kör közben kicsit "rámszárad". Szóval pont ezzel a vizességgel "szórakozom" mostanában.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1808 Dátum: 2016. Január 07. - 12:10:31 »
Zenith, a számaid mondjuk számomra továbbra is érthetetlenek, igaz kezdek közelíteni, de még mindig úgy vélem hogy ezek tőlem nagyon messze vannak :)
Két fontos dolog van: alapvetően csak 1-1,5 kört megyek, nem full BBS. Plusz szerintem kevésbé érzékeny a bőröm.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1809 Dátum: 2016. Január 07. - 12:33:51 »
Két fontos dolog van: alapvetően csak 1-1,5 kört megyek, nem full BBS. Plusz szerintem kevésbé érzékeny a bőröm.
Jaja, alkalmazom a kettes szorzót, mert én két kör + igazítás alapon dolgozom a majdnemBBS-ért. De akkoris. No majd idén. Persze normálisan kéne vezetnem a számaimat hozzá.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1810 Dátum: 2016. Január 07. - 12:34:53 »
Már nem emlékszem ki, de valaki írta, hogy elkezdte forgatni a pengét. Ennek mi a hatása élettartam és komfort tekintetében?

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1811 Dátum: 2016. Január 07. - 12:47:29 »
Ha jól emlékszem régen valamelyik Schik pengénél nem volt mindegy, hogy az 1-2 és a 3-4 számíozású oldal alulra vagy felülre kerül. Legalább is a user manual szerint. A jelenlegi helyzetet én sem tudom. Vannak még orosz pengék, amik számozottak, de a legtöbb gyártó pengéjén nincs számozás. A biztonság kedvéért a számozott pengéket az 1-2 oldalával felfelé használom. Lehet, hogy teljesen feleslegesen.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1812 Dátum: 2016. Január 07. - 13:52:31 »
Jaja, alkalmazom a kettes szorzót, mert én két kör + igazítás alapon dolgozom a majdnemBBS-ért. De akkoris. No majd idén. Persze normálisan kéne vezetnem a számaimat hozzá.
Én telefonban vezetem, sima jegyzettömb, penge neve, dátum. Ha több készüléket használsz, akkor is jó, kellően primitív nekem. :)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1813 Dátum: 2016. Január 07. - 13:56:59 »
Én is egy kis naptárba rovom, csak hogy meddig éles.

De Zenit néhány pengélyével nekem egyezőek jönnek ki, a 0-1 esetén.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #1814 Dátum: 2016. Január 07. - 17:02:26 »
Akkor biztos én vagyok csak ilyen trehány, de én addig használom a pengét amíg kellemes vele a borotválkozás, utána kuka; az meg mindegy, hogy hány alkalom után következik be, ha bekövetkezik :)
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici