Szerző Téma: Borotvapengékről általában  (Megtekintve 550456 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Borotvapengékről általában
« Válasz #1815 Dátum: 2016. Január 07. - 17:16:15 »
Akkor biztos én vagyok csak ilyen trehány, de én addig használom a pengét amíg kellemes vele a borotválkozás, utána kuka; az meg mindegy, hogy hány alkalom után következik be, ha bekövetkezik :)

Nem vagy ezzel egyedül.
Engem se úgy képzelj el, hogy ezzel husszor megborotválkozok, ha nyúz akkor is!

- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1816 Dátum: 2016. Január 07. - 23:19:11 »
Én használat előtt bejelölöm alkoholos filccel a penge egyik felét.

Zenith számaiban nekem csak a wilki érthetetlen. Konfortos 13 kör... nálam ez a szám 0,0. Hogy melyik penge hogy vakarja az ember bőrét az relatív, de azért a szőrt vihetné mindegyik... A wilki nekem csak kitépni akarja mint apóka a répát. Szó szerint iszonyat fájdalmas, de rég használtam már, megpróbálom újra.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1817 Dátum: 2016. Január 08. - 17:14:09 »
Sokadszorra:
A pengék, így a wilki működése készülékfüggő(is). Zenith Tech-et használ a teszteléshez, abban nem rossz a wilki.
(szerintem)

Nem elérhető arsenlupin

• Törzstag
« Válasz #1818 Dátum: 2016. Január 08. - 18:42:29 »
Akkor biztos én vagyok csak ilyen trehány, de én addig használom a pengét amíg kellemes vele a borotválkozás, utána kuka; az meg mindegy, hogy hány alkalom után következik be, ha bekövetkezik :)

:+1:  ;D

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1819 Dátum: 2016. Január 09. - 00:57:08 »
Sokadszorra:
A pengék, így a wilki működése készülékfüggő(is). Zenith Tech-et használ a teszteléshez, abban nem rossz a wilki.

Akkor asszem előszörre:
Értem, tudom, gondolom, de ettől fügettlenül..., merhogy én se, mi se csak egy készüléken, szappannal, módszerrel.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1820 Dátum: 2016. Január 09. - 23:11:27 »
Még valami, hátha másnak hasznos lesz.
Évekbe telt mire rájöttem, hogy a komfort szempontjából sokkal lényegesebb, hogy a bőrünkkel mit tesz egy penge. A szőrt levágja mind így, vagy úgy, de hogy közben mit művel a felpuhított bőrrel, az sokkal fontosabb.
Persze vannak szélsőségek. Nekem eddig a leggagyibb a kékződ Lord és a Wilki volt. A legélesebbek pedig a Feather és a Personna, de pl a perszóna nekem viszi a bőrömet is mint a szél. A 4. borotválkozás után válik csak elfogadhatóva. A New Standardba bele se mertem tenni. Nálam a Gillettek a középút. Egyik jó, másik jobb, semmi extra, vannak jobbak is, de olyanba még nem futottam bele, amivel ne tudnék elég kényelmesen megberetválkozni.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1821 Dátum: 2016. Február 03. - 08:29:21 »
Gillette Super Silver "New" fehér papíros vintage

Az eddigi eredmények:
Referencia: Wilkinson Sword, használati alkalmak száma: cca. max. 25 (kényelmes 13 alkalom) és Zöld Lord (kényelmes 2-3 alkalom).

Eddig vizsgált pengék:

Apollo No.10 (vintage Németország, NOS): 0-1 alkalom. Ezek a vintage pengék fenetlenül nem jönnek be általában.
Asco (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy kék Lord)
Astra Platinum ("Zöld Astra") (Oroszország): 31 alkalom, kényelmes 20. Első néhány alkalommal figyelni is kell, finom éles penge.
Astra Stainless ("Kék Astra") (Oroszország): 21 alkalom, kényelmes 16. Nem olyan éles, mint a zöld, így aki nem kedveli a veszélyt, de egy jó pengét szeretne, jó választás lehet.
Astra Superior Stainless (vintage kék Astra, Csehszlovákia): 16 alkalom, nálam nem tudott annyit, mint egy mai, viszont vintage vonalon verhetetlen...
Bajtárs (vintage, Magyarország): 0-1 alkalom, húz...
BIC Chrome Platinum (Görögország): 34 alkalom, kényelmes 16. Eléggé éles, de agresszív penge (kaparós), kb. félidőben hirtelen "bezuhant", utána viszont egyenletesen lett egyre kevésbé alapos (és egyre jámborabb).
Big Ben (Egyiptom): 3-4 alkalom (szerintem ez egy Zöld Lord)
BlueBird Hi-Stainless (Törökország): 13 alkalom, a Dorco ST300 -hoz hasonló penge, nem éles, de tartós.
BTC classic (Kína): 0 alkalom (borzalmas, nincsen éle)
Cleo Silver (Eskilstuna, Svéd): vintage penge, 0 alkalom.
Crown Super Stainless (Egyiptom, LORD almárka): 5-6 alkalom, nekem nagyon hasonlított a LORD SC -re.
Derby Extra (Törökország): 22 alkalom, nem túl éles, de tartós penge, a vastagabb ligából, így nem olyan veszélyes, mint egy zöld Astra.
Dorco Platinum ST-300 (Korea): 13 alkalom, nem túl éles penge, de aránylag tartós, fokozatosan gyengül. Nekem a Lord SC-hez hasonlít legjobban.
Feather: 25 alkalom (kényelmes 23). Leginkább a BIC-hez hasonlító, inkább agresszív penge. A végén viszont már húzott, bár alaposság szempontjából nem változott (ellentétben a göröggel).
Figaro (Magyarország, 50-60-as évek?): 2 alkalom, nem túl éles penge. A vele együtt hozzám került Supernova-hoz képest is sokkal gyengébb - viszont érzésben a magyar feliratok adják nagyon ("ne törölje le a pengét").
Gillette Goal (India): 8 alkalom (nem túl éles, de tartós penge, eleinte azt hittem, csak 2-3 alkalom lesz benne)
Gillette 7'o Clock Sharp edge (sárga): 20-25 alkalom, kellemes, kényelmes de éles penge. A kék Astra nagyon hasonló karakterű.
Gillette 7'o Clock Super Stainless (zöld): 16 alkalom, kényelmes,aránylag tartós penge, kicsit a kék Astra hasonló
Gillette Super Silver "New" fehér papíros (vintage): 12 alkalom, kényelmes penge, vintage vonalon kiváló, ma már vannak jobbak
Golden Eagle (kínai): 13 alkalom
Lord Zöld Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Kék Stainless (Egyiptom): 3-4 alkalom
Lord Platinum (Egyiptom): 19 alkalom (kényelmes 13 minden további nélkül).
Lord SC (Egyiptom): 9-10 alkalom (kellemes, kényelmes penge, talán kicsit túl megbocsátó, fokozatosan veszti az élét)
LORD Captain (Egyiptom): 3 alkalom. Egy valódi klasszikus penge, ennek megfelelő tartóssággal. Kicsit rozsdásodott is.
Lord (Minos gyártmány, talán Osztrák, vintage NOS): 0-1 alkalom, mint a Nacet.
Merkur (Németország): 12 alkalom, csak az árához képes rossz...
MINOS Spezial 0.10 (Ausztria, vintage NOS): 0-1 alkalom, de jobb, mint a szintén általuk jegyzett Lord fedőnevű - ami nem az egyiptomi
NACET (Francia, vintage): 0-1 alkalom (tulajdonképpen meg lehet borotválkozni vele, de húzott, nem kellemes)
Néva piros (vintage orosz, 1966?): 0-1 alkalom, tulajdonképpen meg lehet borotválkozni vele, de húzott, nem kellemes
Néva kék (vintage orosz): 0-1 alkalom, papír-újan húz. Szép kék a penge.
Personna Blue (Kék papíros, Personna Super feliratos): 20-22 alkalom, kellemes, megbocsátó penge
PG.33 (Solingen, vintage, Németország): 1 alkalom
Rapira Platinum Lux (Oroszország): 18 alkalom, egy kellemes, megbízható penge
Rotsiegel gold-lack (Németország, vintage NOS): 0-1 alkalom, akárcsak a Nacet. Húz.
Shark (Egyiptom): 9 alkalom
Supermax Super Stainless Green (India?): 2-4 alkalom
Supermax Super Stainless Blue (India): 4-8 alkalom. Egyik oldal hamar elfáradt, a másik sokáig jó volt, ilyen eddig csak a Lord Captain-nél fordult elő nálam.
Supernova (Made in Hungary; zöld papíros): 8-9 alkalom (11 alkalom kis kompromisszummal).
Treet Classic (Pakisztán): 1-2 alkalom (nem túl meggyőző, és eddig az egyetlen penge, ami rozsdásodott nálam...)
Treet Silver (Pakisztán): 2-3 alkalom, bár szénacél, a bevonat miatt nem rozsdásodott. Zöld Lord kategória.
Trig (Stainless Silver Edge)(Pakisztán): 4-5 alkalom, nem túl éles penge
Vidyut Supermax Stainless (India): 2-3 alkalom
Vidyut Supermax Platinum (India): 6-10 alkalom (nem egy éles penge, de ezt legalább tartja, összességében nem voltam oda érte)
Wilkinson sword (Németország): 25 alkalom (kényelmes 13)
Wright (USA, NOS vintage): 0-1 alkalom.

Mérési módszer:
Gillette Tech fej, egy ATG kör, nyakon, áll alatt finomításképp még utánahúzok, azonos arc. :) Kétnaponta borotválkozás.
A számok mindenkinél mások lesznek, viszonyítási alapnak tekintendők. (gy.k.)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1822 Dátum: 2016. Február 24. - 20:57:40 »
Bbuffy írta: Diplmat, Feather, Personna.

A Diplomat gondolom szintén nem szerezhető be üzletben, ugye?

Feather is van itthon, még nem próbáltam.

Nem elérhető readyz

• Törzstag
« Válasz #1823 Dátum: 2016. Február 24. - 21:31:47 »
itt van egy Budapesti Diplomat forrás, most akadtam rá az ebay-en:

http://www.ebay.com/itm/201529210722

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1824 Dátum: 2016. Február 25. - 07:46:57 »
itt van egy Budapesti Diplomat forrás, most akadtam rá az ebay-en:

http://www.ebay.com/itm/201529210722

"Does not ship to Hungary"
Miért? :fejtor:
Amúgy meg marha drága...
(szerintem)

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1825 Dátum: 2016. Február 25. - 08:19:01 »
Gillette 7'Clock sárga pengéről jókat olvastam. Lehet, hogy kipróbálom, csak még nem tudom, hogy hol szerezzem be.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1826 Dátum: 2016. Február 25. - 08:24:57 »
Gillette 7'Clock sárga pengéről jókat olvastam. Lehet, hogy kipróbálom, csak még nem tudom, hogy hol szerezzem be.

Mondjuk itt:
http://borotvaforum.hu/index.php?topic=2212.0

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1827 Dátum: 2016. Február 25. - 10:01:20 »

Mondjuk itt:
http://borotvaforum.hu/index.php?topic=2212.0
Köszi. Működik még a bolt?

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1828 Dátum: 2016. Február 25. - 10:03:14 »
Elvileg igen.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1829 Dátum: 2016. Március 14. - 14:03:18 »
Gillette Nacet Stainless-rol tudna nekem barki barmilyen velemenyt mondani, esetleg mas pengehez hasonlitani?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici