Nem, nem az a hülye, aki patronost használ, hiszen neki is megvan a jól átgondolt érve: Ezt lehet kapni, mindenki ezt használja, modern, meg a tévében is ezt látom, sőt Rozsé Féderer is ezt használja. Továbbra is tartom, hogy a Zemberek hülyék, de itt offtopic, így részemről lezárom.
Én ismerek több olyat, aki az anyagi előnyei miatt váltott, és elégedett, sőt, amikor kezdtek elburjánzani a készülékei/pengéi/krémei/szappanjai, akkor bizony eladta. Nem mondom, hogy most kizárólag egyetlen kréme lenne, de nem is tart cca. 100.000 Ft-ot (vagy többet)a borotválkozással kapcsolatos dolgokban.
Két dolog:
- Ha jól emlékszem, Pat elmélkedett nemrégiben egy jó reggeli bor. közben, hogy mindaz, amit használt hozzá, kijön nagyságrendlieg egy 5-ösből,
- Ed pedig nagyon jól
összeszedte a Pamacs és Pengén, hogy miért lehet szeretni a klasszikus borortválkozást, és ebből bizony csak egy volt az esetleges olcsóság. <= Számomra ez (is) a szép benne, mindenki megtalálhatja az Ő motivációját benne. Lehet olcsó és jó, exkluzív és jó, környezetbarát és jó, stb... a lényeg, hogy
jó.
1. A Zemberek hülyék.
2. Egy patron minimum 5x, de inkább 10x árban van egy hasonló minőségű zsilettpengéhez képest. Tehát ár/használati alkalom viszonylatban a penge győz.
1.) Bocsánat, de sz@r a billentyűzetem, ezért néha az Enter berak egy "ű" betűt
2.) Az "a Zemberek hülyék" = azzal, hogy aki patronost használ az hülye
3.) A patronyosnál meg a nyél ára a nyerő, továbbá elnézegetve itt a magunkfajtát...hát jóval több pénzt elb...unk itt mindenféle ketyerékre, ahhoz képest, mintha vennénk egy patronyos nyelet + a patronyokat. Lehet, hogy közgarázdaságilag ki lehet mutatni, hogy 100 év alatt jobban megtérül a DE, azonban a patronyos sem olyan drága, hogy ez rengetné meg a háztartás költségvetését...legalábbis ahogy elnézegetem itt a fórumon egyesek beszerzéseit (+ a magaméit), szóval nem ez a szűk keresztmetszet...szerintem. Vagyis kíváncsi lennék, hogy a fórumosok közül ki az aki valóban gazdasági okok miatt zsilettpengézik, és hogy az ebből eredő árelőnyt mire használja fel (pl. + 25 deka párizsi a gyereknek, vagy hasonlók).