Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308704 alkalommal)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
Re:Lord
« Válasz #270 Dátum: 2011. Október 27. - 10:19:54 »
Ja, most nem borotvapengéről "beszélünk"? ;)
De. Viszont amúgy létezik valóban stainless acél...különben bajban lenne a vegyipar,... meg a borászok is...vagy ez a kettő ugyanaz?  :evil:

Nekünk anno aszonták az okos tanárbácsik, hogy azt savállónak híják... :) (Abból meg ugye nemigen csinálnak olyan tárgyakat, aminél fontos az élezhetőség/éltartás)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

FBP

• Vendég
« Válasz #271 Dátum: 2011. Október 27. - 10:24:01 »
Nekünk anno aszonták az okos tanárbácsik, hogy azt savállónak híják... :) (Abból meg ugye nemigen csinálnak olyan tárgyakat, aminél fontos az élezhetőség/éltartás)
Há'má'hogyne csinálnának! Akármelyik jófajta vásárban kapsz olyan vágóeszközöket, amik saválló acélból készülnek "Főnök úr/Tesókán, ez igazi szólingeni készlet 1.500-ért" médiakampány-szöveggel...általában egy jól meghatározható kultúrkör árulja ezeket  :crazy:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #272 Dátum: 2011. Október 27. - 12:07:53 »
Há rága Tésókáim csumidáre!  ;D Há szólingéni tésókáimtól bazsedáre  :D tudom, hogy minden a természetben előforduló fém oxidálódik. Talán kivéve az arany, szóval elöbb-utóbb minden rozsdamentes acél erre a sorsra jut.
Azt eddig nagyjából kiveséztük, hogy a borotvapengéknél különböző mértékű ez a rozsdásodás, és a körülményektől nagyban függenek. Pl. csapvíz, páratartalom, stb. Az a "Stainless" felirat ezek után nagyjából csak azt garantálja, hogy az első használatig -majdnem biztos-, hogy rozsdamentes.

FBP

• Vendég
« Válasz #273 Dátum: 2011. Október 27. - 12:39:43 »
Há rága Tésókáim csumidáre!  ;D Há szólingéni tésókáimtól bazsedáre  :D tudom, hogy minden a természetben előforduló fém oxidálódik. Talán kivéve az arany, szóval elöbb-utóbb minden rozsdamentes acél erre a sorsra jut.
hö-hömm...a zoxidréteg általában ápol és eltakar...az acélszerekezeteknél a rozsda...nos, az valami egészen más...

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #274 Dátum: 2011. Október 27. - 14:13:12 »
Örülök, hogy a fórumon vannak még olyan lelkes törzstagok, akik ennyi idő után is képesek még a rozsdamentes/rozsdaálló témában csörtézni...  :evil:
(Bár, mint tudjuk, fbp ugye bármikor, bármilyenben - nemhiába a D'Artagnan-i megjelenés...  :fetreng:)

Én pedig akkor elmondanám, hogy amikor kiscsákó voltam, és őrülten gyűjtöttük és csereberéltük a kártyanaptárakat, akkor a "vízmentes" volt a non plusz ultra.

FBP

• Vendég
« Válasz #275 Dátum: 2011. Október 27. - 14:19:04 »
Ed, köszönöm becéző szavaidat...most, hogy nensziboly témában is felvilágosultam, nem mondom, hogy szavaid simogatnak  :crazy:

"Vízmentes": nekem erről szintén gyerekkori emlék, a piaci KARCÓRA jut eszembe

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #276 Dátum: 2011. Október 27. - 14:41:30 »

"Vízmentes": nekem erről szintén gyerekkori emlék, a piaci KARCÓRA jut eszembe

Az kérem vizálló, amint viz éri megáll  :fetreng:

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #277 Dátum: 2011. Október 27. - 21:02:20 »
Köszi!

Ugyanaz a Blue&White "Super Stainless" van benne, mint az L104S-ben. Tehát a kék/fehér.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #278 Dátum: 2011. November 12. - 19:40:43 »
Sziasztok

Mai napon arra a következtetésre jutottam hogy a Lord borotvák azonos csomagon belül sem azonos élességgel rendelkeznek. 
Miért jutottam erre a következtetésre? Azért mert múlthéten egy pengét használtam a borotvának 5 nap minden reggel használtam és jó volt semmi gond nem volt vele.  Jól dolgozott.  :borz2:
Azonban ezen a héten új csomag természetesen ezt már másik boltban vettem behelyeztem a borotvámban és hát :S húzott.  ??? >:(  Volt olyan terület a torkomnál :S ahol bizony többször vissza kellett mennem :S mert otthagyott pár szőrszálat.  Hát nem tudom hogy miért van ez :S

Lehet hogy ez csak velem esett meg hogy pont voltam olyan peches de azért mondom ezt megosztom mindenkivel.

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #279 Dátum: 2011. December 09. - 23:52:03 »
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem az egynapos borostát a legkeményebb feladat leküzdeni, ez viseli meg az arcom a legjobban.Tegnap viszont az L6 + L104S azaz super stainless olyan remekül produkált, hogy az öröm és bódottá volt :crazy: és ZÉRÓ irritáció. Már a boltban ahol a pengét vettem is indián-örömtáncot lejtettem, mert egy 25.000 fős városban csak egy helyen árulnak LORD pengét, abból is csak ezt az egy félét 85 ft-ért vagy 89ft mindegy, jó áron.(persze az eladók a 250ft-os astrát akarták nyomatni, naná).Ami a készülékkel jött super chrome penge nállam 4 teljesértékű borotválkozást bírt ki + egyszer besegített valami gyengébb kombónak befejezni a borotválkozást, tetszett az is.Rozsdásodást egyáltalán nem tapasztaltam, pedig ez is Tisza vizű térség.

Nem elérhető Juby

• Törzstag
  • Mr
« Válasz #280 Dátum: 2011. December 11. - 15:32:32 »
Szegeden nyílt egy második Goods markt,és itt zöld Lord ss classikot lehet kapni 10 db 140ft-ért.Vettem is és ki is lett próbálva az L6-ban 4 alkalmat bír ki, ötödször is használtam a teljesítménye viszont már elmaradt időnként húzott is.Szóval a Lord sc től elmarad,de jól működik. 

Nem elérhető Szász László

• Törzstag
« Válasz #281 Dátum: 2011. December 16. - 17:38:33 »
Magam is végigpróbálgattam a Lord pengéket, amit javaslok mindenkinek, aki nem tette még meg! Ezen felül az alapos próbához érdemes legalább egy ötös dobozzal vásárolni az összes fajtából.

(Ebayes Feather nálam maximum 7 alkalmat bír, a többit is a végsőkig használtam.)

Lord Super Stainless, kék-fehér: nem túl éles, de szép egyenletesre vág, a bőrt nem bántja, kb 13-14 alkalom a maximum. (Nekem ez vált be, napi szintű használatra.) Kiborotválásra nem igazán alkalmas.
Összességében ez adta a legjobb eredményt.

Lord Supre Stainless Classic, zöld-kék: mint az előző, de kevésbé éles és talán hamarabb is kimegy az éle.

Lord Super Chrome, világoskék: nagyon jó és finom éle van, kiborotválásra nagyon alkalmas és sokáig is bírja, 10 alkalom fölött ez is akár. A bőrt viszont bántja, (nálam hosszú távon nem vált be, ezért az eredmény sem lesz "megnyerő" napi használat mellett.)

Lord Platinum: picit élesebbnek tűnt az előzőnél, feleslegesen, de ez is sok alkalomra elég. Talán kevésbé kíméletes.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #282 Dátum: 2011. December 16. - 21:31:01 »
...és a zöld-sárga Classic?
A kedvencem!  :borz1:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Szász László

• Törzstag
« Válasz #283 Dátum: 2011. December 17. - 08:42:21 »
Hogy olyan is van? :D Majd úgy 2 év múlva, mire elfogy a mostani..

Nem elérhető GhostDog

• Új tag
  • *
« Válasz #284 Dátum: 2012. Február 03. - 22:21:10 »

Szevasztok Urak!

Már lassan egy éve itt ólálkodok a fórumon, de technikai okokból eddig nem tudtam hozzászólni. Most viszont sikerült elhárítanom az adadályt, így gyorsan élek is a lehetőséggel.

Még tavaly novemberben vásároltam Ed-től egy Lord 6-ot, plusz a teljes penge szortimentet. Eddig a két alapmodellen, a zöld és kék Super Steinless-en vagyok túl. Amit eddig tapasztaltam: az L6 nagyon biztonságos biztonsági borotva, mondhatni már-már hülyebiztos. Előtte egy családi hagyatékból származó Gillette-tel karcolgattam az arcomat, és annál jóval nagyobb óvatosság volt indokolt. Az L6-tal eddig nem bírtam megvágni magamat, pedig néha tényleg elég ötletszerűen cibálom ide-oda az arcomon. Ami viszont érdekes: annak ellenére, hogy mennyire kezesbárány, valahogy mégis sikerült lényegesen magasabb szintre juttatnia a technikámat. Szóval én tiszta szívből ajánlom minden kezdőnek, még akkor is, ha előre tudja, hogy egy márkásabb darab a végcélja. Ami pedig a két pengét illeti, nekem tökéletesen beváltak. Biztosan léteznek jobb pengék is, de ha valaki azt mondaná, hogy mostantól kezdve életem végéig csak ezeket használhatom, akkor sem lennék csalódott. Nálam egyik sem húz, és mindkettővel csodálatos eredményt tudok elérni, jobbat, mint korábban a Gillette-Derby kombóval. Persze nem azért, mert az rosszabb - egyszerűen csak még kisfiú voltam hozzá. A Lord segített felnőni. Nem szaporítom tovább a szót, szerintem a Lord termékei megkerülhetetlenek. Aztán hogy tovább mész-e vagy lehorgonyzol, az már kalandvágy kérdése.

Üdv:

KutyaL

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici