Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308699 alkalommal)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:Lord
« Válasz #285 Dátum: 2012. Február 03. - 22:26:30 »
Szevasz, üdv közöttünk. Hasonló tapasztalataim vannak nekem is, és nagyon jó, hogy te is megfogalmaztad, hogy ha ezentúl nem lenne semmi más, csak e za két (vagy akár csak az egyik) penge, bőven ellennék vele élete végéig. Ugyanígy vagyok a most meglévő szappanokkal, pamacsokkal.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető GhostDog

• Új tag
  • *
« Válasz #286 Dátum: 2012. Február 03. - 23:07:56 »
nAGYON KÖSZÖNÖM! éN IS ÖRÜLÖK, HOGY ITT LEHETEK! aNNYIT MÉG HOZZÁTENNÉK A SZTORIMHOZ, HOGY A lORD NAGY POFON VOLT, DE A SZÓ JÓ ÉRTELMÉBEN. aMIKOR MEGVETTEM A LEGELSŐ CSOMAG ZÖLD sUPER sTAINLESS-T A BUDAÖRSI aUCHANBAN 140.-fT-ÉRT, JÓVAL NAGYOBB VOLT BENNEM A KÍVÁNCSISÁG, MINT A BIZALOM. mERT ÉRTEM ÉN, HOGY BIZTOS, DE ENNYI PÉNZÉRT NE MÁR...

aZTÁN DE. eZ KB. EGY HÉTTEL AZELŐTT VOLT, HOGY eD-TŐL MEGÉRKEZETT VOLNA A SEGÉLYCSOMAG, ÚGYHOGY A PENGE ELSŐ PRÓBÁJÁT MÉG AZ ÖREG gILLETTE-TEL ABSZOLVÁLTAM. eGY dERBY HELYÉRE RAKTAM BE, ÉS KICSIT FOHÁSZKODTAM, HOGY NE CSALÓDJAK NAGYOT.

sEMEKKORÁT SEM CSALÓDTAM. sŐT. a ZÖLD ss NYILVÁN TOMPÁBB, MINT A dERBY, DE ÉN SZÍVESEBBEN HASZNÁLOM RÁ A SZELÍDEBB SZÓT. mERT ELSŐRE SOKKAL BARÁTSÁGOSABB VOLT, MINT A dERBY. pERSZE A dERBY NYILVÁN HATÉKONYABB PENGE, DE - MINT UTÓLAG RÁJÖTTEM - A gILLETTEL EGYÜTT TÚL AGRESSZÍVAK VOLTAK AZ ÉN TECHNIKAI FELKÉSZÜLTSÉGEMHEZ.aZÓTA SOKAT TANULTAM, ÉS MÁR ALIG VÁROM, HOGY ÚJRA KIPRÓBÁLJAM, DE SAJNOS MÁNIÁS VAGYOK, RAGASZKODNOM KELL AZ ELŐRE ELTERVEZETT ÚTVONALHOZ, ABBAN PEDIG A sUPER cHROME KÖVETKEZIK. hOLNAP. nAGGGYON KÍVÁNCSI VAGYOK...

üDV:

kUTYA

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #287 Dátum: 2012. Február 04. - 09:20:02 »
nEMECSEK eRNŐ

Penge-mester egyszer készíthetne egy listát, hogy a Lord pengék között mi a különbség!
Szigorúan szakmai alapon, mellőzve minden szubjektív élményt.  ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #288 Dátum: 2012. Február 04. - 09:32:37 »
Kedves Lord-tudorok!

Kedves Edwin Jagger DE89-emnek eltörött a feje  :-\ Pótolni szeretném, viszont egy új EJ vagy Mühle úgy 7-8k-nál kezdődik. Ráadásul a borotvám nyelét már réges-rég lecseréltem egy Ikon Bulldog nyélre, amit a továbbiakban is használni szeretnék. Emiatt felmerült, hogy esetleg az EJ-re nagyon hasonlító Lord L6-ot szerezzem be, viszont felmerült két kérdés:

- Rámegy-e az EJ-hez való nyél az L6-ra?
 - Vakteszten a borotválkozási képességeiket meg tudnátok-e különböztetni? Máshogy: tényleg olyan-e az L6, mint a DE89 - R89, borotválkozási szempontból?

Köszi,
deka.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #289 Dátum: 2012. Február 04. - 10:40:12 »
Amíg a Lord pengének ilyen ára lesz, addig ár-érték arányban ez lesz az egyik legjobb. Nem hiszem,, hogy lenne a pengék közt olyan, ami 3-4-szer tovább tartana vagy ennyivel élesebb lenne.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #290 Dátum: 2012. Február 04. - 11:04:17 »
Nem hiszem,, hogy lenne a pengék közt olyan, ami 3-4-szer tovább tartana vagy ennyivel élesebb lenne.
...hacsak nem a Feather!

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #291 Dátum: 2012. Február 04. - 13:23:47 »
Deka: Rámegy, odaadom, kipróbálod, és eldöntöd.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #292 Dátum: 2012. Február 04. - 15:27:37 »
nEMECSEK eRNŐ

Penge-mester egyszer készíthetne egy listát, hogy a Lord pengék között mi a különbség!
Szigorúan szakmai alapon, mellőzve minden szubjektív élményt.  ;)

Botond- Mindig szigorúan "szakmai" alapon nyilatkozom mindenről a legjobb tudásom szerint, ezt szerintem Te is tudod.
A különbségekről már készítettem egy rövidke beszámolót, illetve sorrendet, de azt pont nem tudom "szakmai" alapon, hiszen a gyártástechnológiai különbségekről nekem sincs túl sok infóm, illetve ez így nem teljesen igaz, azt nagyjából tudom, hogy milyen anyagokat használnak fel, milyen technológiával de kb. ennyi. A kék/fehér és a Classic LORD között szembetűnő a különbség, más az élprofiljuk. A kék/fehér és Platinum között nincs ilyen különbség, de a Platinum Classnál elméletileg más összetételű bevonatot használnak ( ezt én úgy ahogy éreztem is az arcomon). A Superchrome-nak megint más az élprofilja és extra krómot tartalmaz mind az acél, mind az elsődleges szórt bevonat. Kifejezetten ezért miért lesz jobb, mint mondjuk a kék/fehér fogalmam sincs, de 'szubjektíven' számomra sokkal jobb. És végül jön a Captain, ami a mikroszkóp alatt is különc, ennek is más az éle, meg ugye majdnem 60HRC szénacél. Az apró különbségeket mikroszkópon keresztül is lehet látni, hogy mi miért van, azt pedig a gyár jobban tudja, annyira, hogy szakmai titok. Az élprofil megválasztása kicsit licensz alapon, táblázatszerűen történik a felhasznált anyagokkal összhangban, és elég sok együtthatója van, ezért van ennyi különböző tulajdonságú penge. Hogy a LORD miért csinált ennyi különbözőt? Nyilván minden piaci igényt ki akar elégíteni és van is rá kapacitása. Én mondjuk egy Feather élességű, de alacsonyabb költségvetésű LORD varit hiányolok, de nyilván nem véletlenül nincs ilyen, valószínűleg komoly extra beruházást igényelne alapanyag szintjén és nem hozná a várt mennyiséget, forgási sebességet, és profitot. Azt tapasztaltam már, hogy ők is tudnak extra tartós élt csinálni, de az egy 'elfuserált' széria volt eldobhatóból, és mi sem leltük benne örömünket, hogy egy 5-ös zacskó borotva egy évig simán használható volt, mindössze kb. 150Ft-ért. 

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #293 Dátum: 2012. Február 04. - 15:33:15 »
Köszönöm!  :sör:

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #294 Dátum: 2012. Február 04. - 18:09:31 »
De jó fej vagy, köszi, megpüzlek!

Deka: Rámegy, odaadom, kipróbálod, és eldöntöd.

Nem elérhető GhostDog

• Új tag
  • *
« Válasz #295 Dátum: 2012. Február 04. - 21:18:18 »
Én eddig csak a zöld-kék és a kék-fehér Super Stainless-t próbáltam ki. Nekem olybá tűnik, a kék-fehér kicsit férfiasabb, míg a zöld-kék kicsit elnézőbb. De mindkettővel nagyon jó eredményt tudtam elérni, jobbat, mint korábban bármikor. Egyedül a tartósságukról nem tudok nyilatkozni, mert annyira olcsók, hogy úgy döntöttem, három alkalom után cserélem őket.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #296 Dátum: 2012. Február 05. - 20:42:09 »
Zöld Lord penge ma este vereséget szenvedett az Mman lapkától (teljesítményben). Az arcom egyik felét ezzel, másikat a másikkal gyalultam.
De mivel más borotvában voltak, így nem biztos, hogy a pengék döntötték el a meccset. Következő alkalommal egyszerűen kicserélem a két pengét. Meglátjuk, vajon a penge számít, avagy inkább a borotva.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #297 Dátum: 2012. Február 05. - 21:36:35 »
Kelgyó!  ;D Ez a meccs úgy lenne tisztességes, ha ugyanazt a pengét cserélnéd meg a Mühlében, meg az Astrában. Az Astra sokunk szerint kíméletlen, míg a Mühle egy kíméletes merkur fej. Ugyanazzal a pengével két készülékben mi a különbség. Szerintem...

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #298 Dátum: 2012. Február 06. - 20:06:31 »
Kelgyó!  ;D Ez a meccs úgy lenne tisztességes, ha ugyanazt a pengét cserélnéd meg a Mühlében, meg az Astrában. Az Astra sokunk szerint kíméletlen, míg a Mühle egy kíméletes merkur fej. Ugyanazzal a pengével két készülékben mi a különbség. Szerintem...

Nos, ma egyszerűen blédet cseréltek a vasak, ezen kívül mindent úgy csináltam, ahogy tegnap, még a hab is ugyan abból készült, mint előzőleg (pedig szeretem azt is variálni).

Sejtésem, miszerint nem biztos, hogy a penge döntött tegnap, beigazolódni látszik. Ma az Astrában volt a Lord és a Mühlében az Mman. 2 kör után kézzel simítgatva arra a megállapításra jutottam, hogy az Astrás oldal adta ismét a jobb eredményt, ergo a pengék csatáját ez nem döntötte el, nem úgy, mint a borotvákét.
Eddig nagyjából hasonló szintre pozicionáltam a két borotvát, de most már meg merném kockáztatni azt, hogy az Astra 901 TTO alaposabb, mint a Mühle R89 (ennek megfelelően nyilván harapósabb is, de nem vagyok kezdő ezért ez nem zavar, sőt...)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #299 Dátum: 2012. Február 06. - 20:10:27 »
De hogy a pengékkel is eljátszak...
Holnap mondjuk az R89-el borotválkozom, fél pofámat Mman, másik felét Lord pengével. Meglátjuk, két kör után mit mutatnak. És akkor rá egy napra ugyanez, csak Astrában. Úgy tisztességes, ha mindkettőből új pengét rakok majd a hardverbe.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici