Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308700 alkalommal)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re:Lord
« Válasz #300 Dátum: 2012. Február 06. - 20:13:25 »
Megadod a módját semmi kétség :sör:
Sheffield-England

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #301 Dátum: 2012. Február 06. - 20:23:45 »
Világ életemben nagy rajongója voltam (és vagyok) az objektív, mélyreható, alapos teszteknek. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #302 Dátum: 2012. Február 06. - 20:26:23 »
Ezek a dolgok mozdítanak a világ sorsán...egy kicsit ;)
Sheffield-England

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #303 Dátum: 2012. Február 07. - 07:54:38 »
Világ életemben nagy rajongója voltam (és vagyok) az objektív, mélyreható, alapos teszteknek. :)
Kilgyó, írtam PÜ-t. Megkaptad?

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #304 Dátum: 2012. Február 07. - 14:16:07 »
Kelgyó- A tesztpanelnak van még egy befolyásoló tényezője is, amit nem szabad kihagyni. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen állapotban van az a szőr amit vágni akarunk. Értem úgy, hogy milyen szögben volt levágva az előző borotválkozásnál, és mennyire volt meggyötörve. Éppen ezért napi borotválkozás mellett, az eredmények megint teljesen mást mutathatnak, ha a készülékek/blédek össze vissza vannak cserélve. Úgy kéne csinálni, hogy a szőrnek mindenképpen a teljes keresztmetszetét vágja ugyanaz a penge, a bőr pedig már ehhez a kombóhoz van szoktatva. Ez meg minimum pár nap. Itt meg közbeszól, hogy a bőröd közben mennyit tud regenerálódni. Ezért nehéz az objektív tesztelés, folyamatosan cserélgetve az eszközöket. Tehát érdemes egy adott kombót folyamatosan egy-két hétig tesztelni, és bízni benne, hogy az előző kombó eredményeit, érzéseit nem felejti el az ember  ;D 

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #305 Dátum: 2012. Február 07. - 17:21:03 »
Kilgyó, írtam PÜ-t. Megkaptad?

Igen, válaszoltam is ( ha mégsem akkor jelezd légyszi)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #306 Dátum: 2012. Február 07. - 17:37:29 »
Re: Lord

Hát igen, nyilván ennek a tesztnek sok összetevője lehetne, de tudományos szintig azért nem vinném a dolgot. :)

Egyébként ma asszonyteszt is volt (kb 20 perce). Megkértem a nejem borotválkozás után, hogy simítson végig a képem két oldalán, azonos irányban (tehát a szőr növekedésével ellentétesen). Habozás nélkül a jobb orcámra bökött és azt mondta: "ez jobb". Persze ezzel nem azt akarta mondani, hogy az a jobb felőli képem, mert azt én is tudtam.  :D
És ugye az is kiderül ebből, hogy két kör után egyik fél sem volt bbs.
 A két felet egyszerre kentem be habbal, majd először a jobb, majd pengecserét követően a bal ábrázatomat húztam le. A borotva Mühle R89 volt. A két penge Mman és zöld Lord, mindkettő frissen kiszedve a csomagolásból.

Bal oldalt dolgozott a Lord, jobbra a Mman.
Mivel egyik cégnél sem vagyok státuszban, így nekem tök mindegy volt, melyik lesz a befutó.

Szóval eredményességét tekintve nekem az Mman jobban bejön, de gyanítom ár-érték arányt nézve az egyiptomi lehet a nyerő.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #307 Dátum: 2012. Február 07. - 17:56:08 »
Habozás nélkül a jobb orcámra bökött és azt mondta: "ez jobb". Persze ezzel nem azt akarta mondani, hogy az a jobb felőli képem, mert azt én is tudtam.  :D
Evvel én is mindig gondban vagyok a fogorvosnál. Nem mindegy, hogy ki fekszik a székben és honnan nézzük!  ;D
Asszonykám meg a kereszteződések után szokta ugyanezt kérdezni.. miközben magzatpózban izzadok.. ;D

Egyébként bármelyik pengét le lehet húzni, a M-Man pengét én még nem próbáltam (nem is fogom, elég ha ismerem a gyártót) ez legyen Kelgyó feladata, de saját magam megnyugtatása képpen én sem favorizálom a zöld LORD-ot, de én mondjuk nem a teljesítőképessége miatt, hanem mert nekem az SC sokkal gördülékenyebben borotvál. Sokan másoknak meg pont fordítva. A Feather DE pengét meg pl. azért nem favorizálom, mert túl éles. A legtöbbünknek pedig pont a Feather az etalon, emiatt a tulajdonsága miatt. Szóval annyira sok aspektusból lehet tesztelni, meg értékelni, hogy elég objektíven azt nézni, hogy használható vagy sem, utána jön az ízlések és pofonok szubjektív világa.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #308 Dátum: 2012. Február 07. - 19:21:03 »
Re: Lord

Hát igen, nyilván ennek a tesztnek sok összetevője lehetne, de tudományos szintig azért nem vinném a dolgot. :)

Egyébként ma asszonyteszt is volt (kb 20 perce). Megkértem a nejem borotválkozás után, hogy simítson végig a képem két oldalán, azonos irányban (tehát a szőr növekedésével ellentétesen). Habozás nélkül a jobb orcámra bökött és azt mondta: "ez jobb". Persze ezzel nem azt akarta mondani, hogy az a jobb felőli képem, mert azt én is tudtam.  :D
És ugye az is kiderül ebből, hogy két kör után egyik fél sem volt bbs.
 A két felet egyszerre kentem be habbal, majd először a jobb, majd pengecserét követően a bal ábrázatomat húztam le. A borotva Mühle R89 volt. A két penge Mman és zöld Lord, mindkettő frissen kiszedve a csomagolásból.

Bal oldalt dolgozott a Lord, jobbra a Mman.
Mivel egyik cégnél sem vagyok státuszban, így nekem tök mindegy volt, melyik lesz a befutó.

Szóval eredményességét tekintve nekem az Mman jobban bejön, de gyanítom ár-érték arányt nézve az egyiptomi lehet a nyerő.

Teljesen korrekt akkor lenne ha megtörténne az ellenpróba is. Mert ugye élszögek, szőrnövekedés, ügyes meg még ügyesebb kéz stb...
Egy klasszikust idézve "bokára csokizós" borotválkozásom volt egy SC közreműködésével.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #309 Dátum: 2012. Február 07. - 19:22:13 »
Egy tesztnél szerintem nem lehet szempont az, hogy melyik kaszt gyártja éppen az adott terméket. Az csak a vásárlásnál lehet mérlegelési tényező.
Én speciel nagyon preferálom a hazai termékek vásárlását, amennyiben az nem sokkal sz.rabb, mint a külföldi. Sajnos borotválkozás témakörében az a helyzet, hogy nekünk ebben nem sikerült nagyot alkotni, marad az, hogy külföldi gyártók termékeit vásároljuk. Ha lenne jó magyar penge, netán borotvaszappan, isten bizony azt venném.
Természetesen kipróbálás erejéig akkor is megvennék egy-egy adag külföldi cuccot :)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #310 Dátum: 2012. Február 07. - 19:25:35 »
Teljesen korrekt akkor lenne ha megtörténne az ellenpróba is. Mert ugye élszögek, szőrnövekedés, ügyes meg még ügyesebb kéz stb...

Nem áll semmiből, holnap oldalt cserélnek, ezen ne múljon. :)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #311 Dátum: 2012. Február 07. - 19:27:17 »
 ;D

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #312 Dátum: 2012. Február 08. - 18:12:56 »
Na, kérem szépen, megvolt a térfélcsere a két penge közt.
Azt kell mondjam, hogy jogos volt az igény erre, mert az eredmény azt mutatja, hogy a 30 éves DE rutinom dacára nem tudom egyformán borotválni az arcom két felét. Eddig ez nem tűnt fel, de most ez a pengeteszt rávilágított.
A mai eredmény ugyanis döntetlen lett a két penge közt. Nagyjából hasonló eredményt produkáltak a tegnapi módszert alkalmazva, tehát két kör, nem bbs-re nyomva, csak most jobb sarokban Lord, bal sarokban Mman volt a leosztás. Még a kiserkenő vér mennyisége is hasonlatos volt.
Magyarán a végeredmény szerintem: maccabi-el alamein 2:1, még ha kurucos lelkemnek szar is ezt kimondani. :)
Ár -érték arányt tekintve viszont pont fordított a helyzet, ezt szögezzük le.

Holnap két másik pengével folytatom.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #313 Dátum: 2012. Február 12. - 21:26:37 »
Tegnap ismét előkerült a zöld Lord, most Wilkinsonnal meccseltek 2 napon át, térfélcserével
A két nap alapján úgy érzem, hogy a Lord egy picit jobb, ha meg az árát is hozzászámítom akkor meg pláne.

Szóval a nálam lévő 4 penge sorrendje szerintem:
Mman
Lord
Wilkinson
Cerrus

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #314 Dátum: 2012. Február 12. - 22:17:30 »
Sznék! ;D Próbáld ki a super crome-ot, nagyban fog változni a véleményed.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici