Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308706 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Lord
« Válasz #600 Dátum: 2013. Szeptember 19. - 21:59:48 »
Van egyáltalán szabvány DE pengére?  Be tudná linkelni vki?
Persze, hogy van (egyébként rengeteg volt), különben nem is lehetne a BIC pengét betölteni a Wilkinsonba. Keresek majd linket az ipari oltalomra, de már láttam jópárat, most hirtelen nem találtam egyet sem..
Azt értem hogy de facto van valami szabvány, de a kérdésem arra vonatkozott hogy van-e ennek rögzített, leírt formája.  Pl ANSI/ISO.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #601 Dátum: 2013. Szeptember 20. - 00:24:31 »
A kérdésre próbáltam válaszolni, az ipari forma pedig pontosan rögzíti a szalag, a lyukak és a kivágások helyzetét, méretét. ANSI ISO szerintem kicsit más tészta, ez ipari forma, szabadalom, ami egy bizonyos idő után lejárt, egyben mások által is átvett, általánosan elterjedt, "szabvánnyá" nőtte ki magát. Hívhatjuk rendszernek is. A kérdés jogos, mert az ipari forma van csak szerintem is dokumentálva a szabvány így volt értendő.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #602 Dátum: 2013. Szeptember 20. - 07:57:45 »
Penge!

Ahogy mondtad is, tényleg tized mm-ről van ám szó csupán, ami az élszalag kilógásának eltérése. Egyáltalán nem nagy, de észrevenni.
És ahogy mondtad is, ez pici eltérés nem befolyásolja a borotválkozási élményt, mert nem karmoltam meg magam vele sehol. Igaz, hogy csupán egy borotválkozásom volt még vele, de az biza jó volt!  :thumbup:
Lehet, hogy nem említettem, hogy a penge élszalagja párhuzamos a fedlappal és az alaplappal. Ránézésre a penge megfelelő ívben hajlik, tehát minden más – szerintem – megfelelő.

Ahogy írtam is, tüzetesebb vizsgálódásnak persze nem vetettem alá, hogy hol és mi lehet a hiba. Lehet a borotvában, de lehet a pengében is - vagy akár bennem is. De eddig nem tűnt fel nekem ilyen jellegű eltérés sem a EJ-ben, sem a Wilkiben, sem a Slim twistben.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem volt azokban eltérés, mert biztos, hogy volt, csak mint említettem tényleg nem szúrt szemet.
A penge pedig használt volt 5-6 alkalom lehetett benne. Az én technikám az, hogy szétszedem a borotvát és el is mosom, majd törlöm minden borotválkozás után. (Tudom, tudom, ez külön vitatéma, hogy minek.) A pengét nem jelölöm meg, hogy melyik oldala volt felül, vagy alul. Tehát gyakran veszem ki a pengét és helyezem vissza a helyére, de eltéréssel nem tűnt fel, most igen.

A készülékkel – mindegyikkel – egyébként úgy bánok, hogy egy életen át ki tudjon szolgálni, azaz vigyázok rá, ha úgy tetszik tisztelem a tárgyakat (is).
Éppen ezért kínosan ügyelek arra, hogy a menetes részeket megfelelően illesszem össze, és óvatosan húzzam meg, a pengével óvatosan bánjak, stb…

A lényeg, hogy ettől a pici eltéréstől függetlenül tetszik a borotva! Tetszik a fej kialakítása, jó volt vele borotválkozni, ezért is mondtam, hogy be lesz véve a körforgásba.  ;)
És nagyon kíváncsian várom a többi Lord tesztjét! Az L111-ét különösen!  :sör:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #603 Dátum: 2013. Szeptember 20. - 08:34:50 »
Nekem rémlik, hogy az L5-ön vagy L6-on a penge hasonlóképpen kissé ferdén futott a fejben. De - ahogy Penge is mondta - kissé nagyobb valószínüleg a lyuk a pengén. Ígyhát beigazítottam és úgy húztam meg a nyelet. Ennyi volt a történet, én nem kerítettem neki nagyobb feneket.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #604 Dátum: 2013. Szeptember 20. - 08:46:20 »
az ipari forma van csak szerintem is dokumentálva a szabvány így volt értendő.
Akkor arra lennék kíváncsi, ha belinkelnéd/idéznéd.  Nekem nem sikerült ilyennek nyomára akadni.  Volt erről több thread a neten, de sehol se tudtak konkrét infót, ezért lep meg amikor te ilyet említesz.

Az a benyomásom hogy nincs ilyen, a Gillette elkezdte gyártani valahogy, a többiek meg többé-kevésbé ugyanúgy, olyan pontossággal ahogy a gépsor engedte.  De facto 22mm x 43mm körül van a pengét körülvevő téglalap mérete, ebből nyilván a 22mm a lényeges, de ebben simán benne van 0.1mm eltérés gyártótól függően.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #605 Dátum: 2013. Szeptember 20. - 10:03:17 »
Segitsetek légyszi. Én sem találom hirtelen, pedig egy-kettő ilyen kép ide is be volt már linkelve a bfórumra.

Nem elérhető ezekiel

• Új tag
  • *
« Válasz #606 Dátum: 2013. Szeptember 22. - 14:01:22 »
Nem kekeckedni akartam, amikor leírtam az L6-ról a tapasztalataimat. Egyszerűen csak leírtam.
Nekem egyébként tetszik, és meg vagyok vele elégedve. Remélem kitart életem végéig.  :thumbup:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #607 Dátum: 2013. Szeptember 22. - 21:27:37 »
ezekiel- Egyáltalán nem kekeckedtél! és ha a moded verziós készülék mégis megadná magát, nyugodtan írj rám és küldök egy másikat. :sör:         

Nem elérhető ezekiel

• Új tag
  • *
« Válasz #608 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 12:53:21 »
Penge- Köszönöm a lehetőséget, de nem szeretném, ha úgy tűnne: vissza akartam/ok élni a helyzettel.
Jól elleszünk Mi. A kis borotvám meg én.

Tetszik ám! A régi Smart-om sem volt rossz, de ezzel még csak pontvérzések sincsenek.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #609 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 13:02:32 »
L6 fej jól passzol a Feather Portable nyelével (persze ritka, hogy mindkettő egyszerre legyen otthon  ;D ).
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #610 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 13:12:50 »
L6 teszt lesz részemről a következő a héten!

Az eddigi tapasztalataim alapján jó kis borotvák ezek a Lordok, kéremszépen!  :hat:
Oké-oké, a kidolgozás persze nem profi, de addig amíg így teszi a dolgát annyira ez nem is gond.

Egyébként nem is gondoltam volna, hogy ennyire nagy eltérések vannak a DE borotvák között, nemhogy adott gyártón belül is. Értem ezalatt pl., a fej kialakítása, súly, nyél hossza, penge szöge a fejben, annak íve, stb... mennyire meghatározzák a borotválkozást egy adott terméknél!
Rengeteg tényező, amely miatt más és más a borotválkozási élmény a minden egyes DE borotvával.
Szóval, amikor megtértem, nem hittem, hogy ennyire széles skálán mozog a DE-s borotválkozás.
Valahogy úgy képzeltem korábban, hogy azért azt az 1 db. (!) pengét annyira nem lehet sokféle képpen befogni abba a beretvába, ezért hát mitől lenne eltérés a DE-k között?
Aztán mégis mennyi van...  :)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető ezekiel

• Új tag
  • *
« Válasz #611 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 13:23:42 »
Régi szép idők... Amikor a friss Smart- ba befűztem a gyári pengég közül egyszerre 2 db-ot(összeragadtak az olajban). Így kínlódtam végig 3 borotválkozást... :jajne: Nem értettem mi lehet a hiba. :fetreng:

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #612 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 13:26:41 »
Régi szép idők... Amikor a friss Smart- ba befűztem a gyári pengég közül egyszerre 2 db-ot(összeragadtak az olajban). Így kínlódtam végig 3 borotválkozást... :jajne: Nem értettem mi lehet a hiba. :fetreng:

:o  ;D

Az a nem semmi! Duplapengés DE!
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető ezekiel

• Új tag
  • *
« Válasz #613 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 13:48:41 »

:o  ;D

Az a nem semmi! Duplapengés DE!
Azóta persze sokat finomodott a "technikám". Igaz a fehér műanyag dobozos pengére rá sem bírok nézni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #614 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 14:04:33 »
Nekem sikerült 1x egy Lord L6 középső részét fordítva visszarakni.  Valahogy nem volt olyan, mint máskor ;D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici