Penge!
Ahogy mondtad is, tényleg tized mm-ről van ám szó csupán, ami az élszalag kilógásának eltérése. Egyáltalán nem nagy, de észrevenni.
És ahogy mondtad is, ez pici eltérés nem befolyásolja a borotválkozási élményt, mert nem karmoltam meg magam vele sehol. Igaz, hogy csupán egy borotválkozásom volt még vele, de az biza jó volt!
Lehet, hogy nem említettem, hogy a penge élszalagja párhuzamos a fedlappal és az alaplappal. Ránézésre a penge megfelelő ívben hajlik, tehát minden más – szerintem – megfelelő.
Ahogy írtam is, tüzetesebb vizsgálódásnak persze nem vetettem alá, hogy hol és mi lehet a hiba. Lehet a borotvában, de lehet a pengében is - vagy akár bennem is. De eddig nem tűnt fel nekem ilyen jellegű eltérés sem a EJ-ben, sem a Wilkiben, sem a Slim twistben.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem volt azokban eltérés, mert biztos, hogy volt, csak mint említettem tényleg nem szúrt szemet.
A penge pedig használt volt 5-6 alkalom lehetett benne. Az én technikám az, hogy szétszedem a borotvát és el is mosom, majd törlöm minden borotválkozás után. (Tudom, tudom, ez külön vitatéma, hogy minek.) A pengét nem jelölöm meg, hogy melyik oldala volt felül, vagy alul. Tehát gyakran veszem ki a pengét és helyezem vissza a helyére, de eltéréssel nem tűnt fel, most igen.
A készülékkel – mindegyikkel – egyébként úgy bánok, hogy egy életen át ki tudjon szolgálni, azaz vigyázok rá, ha úgy tetszik tisztelem a tárgyakat (is).
Éppen ezért kínosan ügyelek arra, hogy a menetes részeket megfelelően illesszem össze, és óvatosan húzzam meg, a pengével óvatosan bánjak, stb…
A lényeg, hogy ettől a pici eltéréstől függetlenül tetszik a borotva! Tetszik a fej kialakítása, jó volt vele borotválkozni, ezért is mondtam, hogy be lesz véve a körforgásba.
És nagyon kíváncsian várom a többi Lord tesztjét! Az L111-ét különösen!