Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308702 alkalommal)

Nem elérhető ezekiel

• Új tag
  • *
Re:Lord
« Válasz #585 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:01:37 »
Reggel kipróbáltam az L6-ot.

Nem sok reményem volt már benne ez az igazság.
A nyelét megértem beletekerni a helyére, kiderült:  sz__ar volt a menet. A furat a nyélben tele volt sorjával, és nem volt teljesen merőleges a fejhez képest a nyél, ezért úgy nézett ki, mintha kibicsaklott volna. Gondolkodtam is rajta, hogy hívom a Lord-ot.
Aztán nekiugrottam egy menetmetszővel, meg egy menetfúróval, és rendben lett minden.

Befűztem a használt barna Astrámat, és egy pillanat alatt elszállt a rossz kedvem.
Kartársak! Ez nagyon-nagyon jó cucc!!!
Még most este is olyan az arcom, mint korábban a Smart-al kb. délben lenni szokott.

Aki szeretne egy ilyen borotvát, annak csak javasolni tudom. Nekem meg biztos a pech-es szériám miatt van, hogy valami enyhén hibás termék jutott.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #586 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:20:59 »
Nekem is jól szuperál az L6, nálam szerencsére nem volt a menettel probléma.  Az ára különösen barátságos. Ha akad majd, teszek rá egy igényesebb nyelet, mert megérdemli. Az eddigi használat alapján nekem pl. jobban bejön, mint az L5. 
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #587 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:22:58 »
Bob féle nyéllel is jól szuperál az L6 fej  :2thumbup:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #588 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:27:02 »
Bob féle nyéllel is jól szuperál az L6 fej  :2thumbup:

Huhh, az azért minden szempontból igen eklektikus koktél...   ;D

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #589 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:37:10 »
Elismerem, de ki kellett próbálnom  ;D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #590 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:48:09 »
Ilyet én is csináltam. Mármint Bob nyél L6 fejjel. A vége egy 43c lett. De aztán eladtam.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető ezekiel

• Új tag
  • *
« Válasz #591 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:51:52 »
Hol lehet beszerezni ezt a nyelet?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #592 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:57:46 »
Egyre kevésbé beszerezhető. Bob már nem él...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető ezekiel

• Új tag
  • *
« Válasz #593 Dátum: 2013. Szeptember 18. - 20:59:55 »
Bocsánat.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #594 Dátum: 2013. Szeptember 19. - 08:18:41 »
Én is kipróbáltam a Lordomat, igaz az egy L5-ös. (még több is van, azok később jönnek)
A megmunkálásával összességében nem volt bajom, bár tüzetesebben nem néztem meg.

Az viszont feltűnt, hogy az egyik oldalon a penge élszalagja jobban "kilóg", mint a másikon. Az eltérés egyáltalán nem nagy (igazából nagyon is pici) , de észrevenni.
Ugyan azt a pengét tettem át egyébként, amely az EJ DE89-ben szépen, szimmetrikusan feküdt, egy BIC-et. Ezért is gondolom, hogy nem a pengével lehet a baj, hanem az L5 valamelyik része csúszhatott el egy kissé a megmunkálás során, ezért az eltérés.

A borotválkozás meglepően jól sikerült, semmi irritáció, csupán néhány egészen apró pontvérzés jelent meg az orrom alatt, iletve a nyakamon. Ezt betudom a technikámnak, no meg az új borotvának, hiszen eddig ilyen jellegű fejjel még nem volt dolgom.
Összességében alaposnak tűnik, egyben kíméletesnek. Mondom ezt egy alkalom után és ezzel az egy, használt pengével. Ha a többi használat során is ilyan jól muzsikál, akkor gyakran fogom elővenni, egyben az ilyen fejkialakítású borotvákat is keresni fogom.  :thumbup:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #595 Dátum: 2013. Szeptember 19. - 17:28:21 »
Black- Elméletileg egyenletesnek kéne lennie a penge "kilógásának" a készülékből, de hozzáteszem valószínű, hogy az is!, esetleg egy kicsit igazgasd meg a pengét, az is el tud csúszni a helyéről még a teljes leszorítás előtt. Valamint LORD pengével is próbáld meg hátha a BIC egy picivel nagyobb lukat üt a szalagra és ez okozhatja, hogy a helyéről el tud mozdulni a készülékben és van egy kis holtjátéka.(tized mm-es eltérés a pengénél már látható) Igazából, hogy mit látsz a fedlaphoz viszonyítva egyébként funkcionálisan lényegtelen, a biztonsági tartólap pereme és penge éle a mérvadó. Attól pedig valószínűleg elfogadhatóan egyenletes távolságra lesz. Főleg ha nem kaszaboltad össze magad... :D. Ha mégsem így lenne én sűrű elnézés kérések mellett.... és természetesen cseréljük. ( A BIC penge ez esetben egyébként nem mérvadó, mert simán vannak gyártók, akik egy picit eltérnek a szabványtól, és már egy tized miliméterrel nagyob lyuk a pengében már ezt idézheti elő. Sőt az is lehet, hogy maga a LORD tér el a szabványtól, de saját pengével elméletileg teljesen párhuzamos ( Nálam BIC-el is).

Másik dolog. Találkoztam már kb  minden 10.000 db-onként egyszer olyan LORD DE borotvával, aminek beletörték vagy megsérült a nyél menete. A nyél aluból, a fedlap tőcsavarja rezezett, nikkelezett kóracélból van. Nyilván ez utóbbi az erősebb, így egy-egy rossz mozdulat illetve, akár kis sorja miatt könnyen sérül maga a  menet. Ennyi pénzért sajnos ez van... Azonban, mivel minden csomagban a készülék összeszerelt állapotban kerül forgalomba, feltételezhető, hogy sokszor a felhasználó keze is benne van a mozdulatban, pl. amikor valamilyen szögben kezdi újra összeszerelni a készüléket, vagy a már összeszerelt állapotú szétszedésekor oldalirányba fejt ki nyomást, erőlteti. Könnyen el lehet barmolni a aluminium menetet (kipróbáltam), sőt azt sem vitatom, akár a gyárban az összeszerelő soron is. Mindenesetre a készülékek döntő többsége használatra kész állapotban kerül forgalomba, nem sűrűn találkozunk ezzel a problémával.

Mindenesetre aki LORD-ot vásárolt és bármilyen gyártási hibára gyanakodik vagy éppen sikerült kifogni a 10e-ből azt az egyet (sőt aki véletlenül belefárasztja az első összeszerelésnél a nyél menetét), természetesen fordulhat hozzám itt a fórumon vagy a cég ügyfélszolgálatához és a problémát azonnal orvosoljuk...

Nem elérhető landigabi

• Új tag
  • *
« Válasz #596 Dátum: 2013. Szeptember 19. - 17:33:49 »
Azta mindenit!
Én eddig nem akartam Lord borotvát venni... de ilyen hozzáállással, amit most olvastam.... példaértékű!  :+1:

Úgyhogy megy is a rendelés.... Ki kell próbálnom. :)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #597 Dátum: 2013. Szeptember 19. - 17:41:54 »
simán vannak gyártók, akik egy picit eltérnek a szabványtól, és már egy tized miliméterrel nagyob lyuk a pengében már ezt idézheti elő       
Van egyáltalán szabvány DE pengére?  Be tudná linkelni vki?

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #598 Dátum: 2013. Szeptember 19. - 20:19:25 »
Van egyáltalán szabvány DE pengére?  Be tudná linkelni vki?
Persze, hogy van (egyébként rengeteg volt), különben nem is lehetne a BIC pengét betölteni a Wilkinsonba. Keresek majd linket az ipari oltalomra, de már láttam jópárat, most hirtelen nem találtam egyet sem..

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #599 Dátum: 2013. Szeptember 19. - 20:24:37 »
Azta mindenit!
Én eddig nem akartam Lord borotvát venni... de ilyen hozzáállással, amit most olvastam.... példaértékű!  :+1:
:thanks: sőt komolyan is gondoljuk!  :sör:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici