Black- Elméletileg egyenletesnek kéne lennie a penge "kilógásának" a készülékből, de hozzáteszem valószínű, hogy az is!, esetleg egy kicsit igazgasd meg a pengét, az is el tud csúszni a helyéről még a teljes leszorítás előtt. Valamint LORD pengével is próbáld meg hátha a BIC egy picivel nagyobb lukat üt a szalagra és ez okozhatja, hogy a helyéről el tud mozdulni a készülékben és van egy kis holtjátéka.(tized mm-es eltérés a pengénél már látható) Igazából, hogy mit látsz a fedlaphoz viszonyítva egyébként funkcionálisan lényegtelen, a biztonsági tartólap pereme és penge éle a mérvadó. Attól pedig valószínűleg elfogadhatóan egyenletes távolságra lesz. Főleg ha nem kaszaboltad össze magad...
. Ha mégsem így lenne én sűrű elnézés kérések mellett.... és természetesen cseréljük. ( A BIC penge ez esetben egyébként nem mérvadó, mert simán vannak gyártók, akik egy picit eltérnek a szabványtól, és már egy tized miliméterrel nagyob lyuk a pengében már ezt idézheti elő. Sőt az is lehet, hogy maga a LORD tér el a szabványtól, de saját pengével elméletileg teljesen párhuzamos ( Nálam BIC-el is).
Másik dolog. Találkoztam már kb minden 10.000 db-onként egyszer olyan LORD DE borotvával, aminek beletörték vagy megsérült a nyél menete. A nyél aluból, a fedlap tőcsavarja rezezett, nikkelezett kóracélból van. Nyilván ez utóbbi az erősebb, így egy-egy rossz mozdulat illetve, akár kis sorja miatt könnyen sérül maga a menet. Ennyi pénzért sajnos ez van... Azonban, mivel minden csomagban a készülék összeszerelt állapotban kerül forgalomba, feltételezhető, hogy sokszor a felhasználó keze is benne van a mozdulatban, pl. amikor valamilyen szögben kezdi újra összeszerelni a készüléket, vagy a már összeszerelt állapotú szétszedésekor oldalirányba fejt ki nyomást, erőlteti. Könnyen el lehet barmolni a aluminium menetet (kipróbáltam), sőt azt sem vitatom, akár a gyárban az összeszerelő soron is. Mindenesetre a készülékek döntő többsége használatra kész állapotban kerül forgalomba, nem sűrűn találkozunk ezzel a problémával.
Mindenesetre aki LORD-ot vásárolt és bármilyen gyártási hibára gyanakodik vagy éppen sikerült kifogni a 10e-ből azt az egyet (sőt aki véletlenül belefárasztja az első összeszerelésnél a nyél menetét), természetesen fordulhat hozzám itt a fórumon vagy a cég ügyfélszolgálatához és a problémát azonnal orvosoljuk...