Megjött a Lord webshopos rendelésem, benne egy L5 és egy L111 (meg sokféle penge, amiket még mind ki kell próbálni). Webshop elég gyorsan szállít, utalás után másnap postáztak. Az L111-ből a kért színt kaptam, amit megjegyzésbe írtam, szóval figyelnek, teljesen pozitív tapasztalat.
Az L5 nagyon aranyos kis borotva, pihekönnyű, irritációmentes, de nekem nem elég alapos. Mindenesetre soha rosszabb kezdőborotvát valakinek, bár talán az L6 jobb.
Viszont az L111, amit 350 forintért vesztegetnek, lenyűgözően jól teljesít. Kétrészes, merevebb műanyag, fém tetővel (spiáter vagy hasonló ez is, látszó része sima, de belül igen durva a felület, ugyanakkor ennek funkcionális jelentősége nincs). Viszont (számomra) tökéletes az alaposság, eddig zöld Astra ment benne két napig, de már látszik hogy nagyon barátok leszünk. Műanyag része nem tapad az archoz, hanem jól siklik a habon. Nekem magasan veri a Wilkinson fekete műanyag borotváját (bár tudom ez szubjektív); kár hogy életemben nem láttam boltban, hanem online kell rendelni.
A zöld Astra csak az összehasonlítás kedvéért volt, mert az a kedvenc pengém, de most jön a játék a Captain és Lord Platinum pengékkel, elsőre kíváncsi vagyok, másodikról meg egyértelműen jót hallottam.