Körbejártam a tükör témát és úgy döntöttem, hogy itthon lesz megvásárolva, mert behozni drágább lett volna, meg ugye ezt inkább a maga valóságában is szerettem volna látni.
Netes felhozatalban az Ikea kínálatában volt olyan, ami nem vágott volna földhöz, de aztán kikötöttem az esztergomi Jysk és Müller boltoknál.
Az előbbiben találtam olyan tükröt, ami kinézetre tetszett, pusztán a nagyítása volt kevesebb az előre elképzeltnél. Ennek pontos értéke a dobozról nem derült ki, de még kibontva sem lettem okosabb. Szerintem max 2,5 vagy 3 x nagyítású lehet, nagyobb nem. Ára 2500 forint körül volt. Borotválkozáshoz persze ez is használható.
A szomszédos Müllerben ezután megnéztem ismét a felhozatalt, ami bővült egy 10x-es nagyítású tükörrel az utolsó látogatásom óta.
Ennek viszont sajnos műanyag volt a háza, nálunk a fürdőben meg minden króm, ezért kiesett a pikszisből. Csakúgy, mint az arany színű 7x-es nagyítású (pedig a képe tetszett),
Így maradt a krómos változatból az előre elképzelt 5x-ös nagyítású. Ennek ára 5200 Ft körül volt, de úgy gondoltam, hogy a nagyobb nagyítás nekem megéri a több pénzt, így a Jysk-be már nem mentem vissza a csaknem ugyanígy kinéző, fele ennyibe kerülő darabért.
A tükör egyébként a Németországi Helmstedt városában található Solida cég terméke.
Most már csak egy kabát kell a gombhoz, tehát kell valamiféle komód is alá.
Holnap vissza is megyek az üzletbe, mert féláron láttam olyan kis szekrénykét, aminek a tetejére szépen rá tudom majd tenni a tükröt.
Persze nincs nekik raktáron, csak rendelni lehet, de majd valahogy kibírom azt a 2 hetet.